Брекети - какви, къде, за колко? Тема 4

• 139 625
  • 1 145
  •   1
Отговори
# 930
  • TX
Благодаря за бързия отговор,
а болка има ли Rolling Eyes

# 931
  • Пловдив
С клещите е неприятно, при мен имаше болка при махането от предните 2-3 зъба - на задните не се усеща почти. Но болката е търпима, пък и вълнението е много голямо в този момент и ще забравиш усещанията от нетърпение да се видиш без брекети  Crazy

# 932
  • TX
благодаря ти   bouquet
то при мен брекетите ще са само на предните зъби, по принцип ми са равни и хубави, но се отдръпва костта и се раздалечават (парадонтит) Гадно е да си имал перфектни зъби и да ги загубиш в неприлично ранна възраст за това, та ще ги спасяваме   

# 933
  • Germany
Змейковица, до колкото помня и ти беше с дълбока захапка, та затова се обръщам към теб, но бих се радвала на отговори от всички. Hug
Аз трябва да свалям брекетите след 2 месеца, също бях с дълбока захапка и съвсем леко изкривяване на двата предни зъба отгоре. Не нося ластици от август, защото ОД каза, че всичко е готово и ми сложи финалните дъги, с които "върза" брекетети, за да не шават повече зъбите. Живея в чужбина и до декември (когато ще ги сваляме) няма да мога да се видя с него. До тук добре, но имам странното усещане, че пак не си затварям устата като хората. Crossing Arms За да ми се  допрат задните зъби, чувствам, че челюстта се прибира много назад пак. Представях си, че ще трябва да дойде по-напред, но ако дойде по-напред не мога да си затворя устата (да ми се срещнат задните зъби) и не мога да разбера дали това е защото опират брекетите или не. А и щом мога да ги срещам макар и с усилие, когато челюстта се прибира, дали като сваля брекетите, ще е по друг начин. Нямам представа дали го обясних добре. Blush
Въпросът ми е дали и при теб/вас е имало странното чувство, че челюстта не е съвсем на 100% идеално наместена, а да се е оказало, че няма проблем. Като бях при ОД последно го питах и той ми каза, че са супер и правят много добър контакт и т.н. Сега, обаче, от както не нося ластиците ми е по-странно.  newsm78 Просто се притеснявам да не ги сваля и да не е перфектен резултатът. Нося ги от март 2012 (главно, защото ходя по 3 пъти в годината при ОД, заради разстоението) и не искам да отиде толкова време на вятъра. Хората бързат да ги свалят, а аз не искам, за да не се разочаровам нещо. Laughing

# 934
Здравейте, радвам се ,че намерих тази тема в любимият ми сайт Simple Smile! Не съм ви изчела темите, ще почета тези дни.
Днес бях на зъболекар и обмислям вариянта за брекети, но мног ме притеснява финансовата и естетическа част. На 27 години съм и някак си не си представям да си сложа метални брекети. Има ли някой от вас в темата с керамични? Ако може да сподели мнение и разбира се колко струват оринтировъчно. Зъболекарката ми препоръча метални, защото тези керамичните, прозрачните се чупели. Много ще съм ви благодарна, ако ми отговорите!

Да кажа набързо - на 28 г. съм, имам струпване на зъби в горната челюст, не много, но достатъчно, за да се притеснявам винаги, когато се усмихна  Blush
Август сложих брекети на горна челюст - естетически, пластмасови, като ОД ме предупреди, че металните били по-здрави, защото понякога пластмасовите се отлепяли и т.н. Като зрял човек, който може да пази и да внимава, реших, че ще сложа естетическите и го направих - още по време на слагане на дъгата се отлепиха 3 брекета, седмица след това още един - ей така, както си стоя и усетих промяна в натиска на дъгата  #Cussing out  Реших да не ходя повече при тази ОД.
Грешката ми беше, че толкова го отлагах, а накрая се впуснах набързо  ooooh!
Затова съвет - иди на няколко консултации, събери мнения и от тук за дадения ОД (дай инфо от кой град си и при кой си ходила).
В нач. на октомври сложих при д-р Сехер Йозгюр в Пловдив - само на горна челюст, 6 предни сапфирени и 4 метални - цялото лечение ще ми струва 1500 лв. (на разсрочено), ще продължи около година, след това ритейнър.
Щастлива съм, че се реших, действай смело   Peace

# 935
  • Пловдив
Мисля, че и при мен имаше такова леко усещане, но като ми ги махнаха се оправи. Преди 20-ина дни ми сложи постоянен ритейнър и горе и се наруши контакта при кътниците, но ОД каза, че това ще се намести след няколко седмици...
Аз се страхувах от свалянето точно по същата причина като теб. И все още ме е страх като гледам как са способни да се местят и донагласят  Rolling Eyes Особено първите 3-4 седмици ми беше като фикс идея - все имах чувството, че нещо е мръднало нанякъде  Crazy Сега вече взех леко да се успокоявам, нося си и подвижния ритейнър и се надявам всичко да е ок  Praynig

# 936
  • Germany
Мисля, че и при мен имаше такова леко усещане, но като ми ги махнаха се оправи. Преди 20-ина дни ми сложи постоянен ритейнър и горе и се наруши контакта при кътниците, но ОД каза, че това ще се намести след няколко седмици...
Аз се страхувах от свалянето точно по същата причина като теб. И все още ме е страх като гледам как са способни да се местят и донагласят  Rolling Eyes Особено първите 3-4 седмици ми беше като фикс идея - все имах чувството, че нещо е мръднало нанякъде  Crazy Сега вече взех леко да се успокоявам, нося си и подвижния ритейнър и се надявам всичко да е ок  Praynig

Много благодаря за споделенето. Hug Аз ще съм с постоянни ритейнъри и дано да си останат наместени зъбките.
Стискам палци и при теб всичко да е наред.

# 937
  • Пловдив
И аз съм с постоянни горе и долу, но заради дълбоката захапка и силното стискане на челюстите нощем нося през нощта и подвижен ритейнър. Не ми пречи, даже ми е по-спокойно така.

# 938
  • Пловдив
Аз още съм с брекети и да ви кажа и сега ме гони параноята, че няма да са в идеален вид зъбите като ги сваля. От месец не нося ластици и във вторник съм на преглед при ОД за финално решение вече кога ще ги сваляме или ще правим още нещо по тях.

А да ви питам, какви са последните дъги, който ви сложиха преди да свалите брекетите?

Аз от януари месец горе съм с една квадратна дъга, а долу все още си е кръгла. Някъде бях чела, че се слагат такива квадратни преди свалянето - при всички ли е така?  Simple Smile

# 939
  • София
Спокойна, 3000 лв. за двата реда зъби или смао за единия? Може ли да ми пратиш снимка да видя как изглеждат, имаш ли на последните зъби едни метални облечки?

3000 ми е  всичко, 2 челюсти, цялото лечение и ритейнърите след това. Снимала съм се. Ще покажа. Аз съм с кръстосана и дълбока захапка. Откръстосахме я вече. От оня ден съм с ластици.  През 2 месеца съм и на парадонтолог, защото и там нещата не са розови.... нищо не се е отлепяло до сега, а не спирам да дъвча.
Тези дни ще гледам да пусна снимки.

# 940
Някъде бях чела, че се слагат такива квадратни преди свалянето - при всички ли е така?  Simple Smile

При мен още на 2-рия месец ми сложиха и на двете челюсти квадратни дъги.   Grinning Grinning

# 941
  • Germany
elllinore, ако не се лъжа и при мен квадратните дъги са от по-рано. Няколко месеца преди свалянето ми кръстоса малките телчета (с метални брекети съм) на предните няколко зъба и отгоре и отдолу така, че минават на Х покрай брекетите. Не мога да го обясня много добре, но е все едно са вързани, с цел да не се местят повече. Цялата работа не се забелязва изобщо, защото телчетата са много тънички.  Peace

# 942
  • Пловдив
И при мен квадратните дъги бяха доста по-отрано - ако не се лъжа последните 4 месеца даже и повече съм била с финалните дъги. При мен 3 месеца накрая стояха със силиконови прозрачни верижки, които не им даваха да шават. Тези верижки първо ми ги сменяше на 2 седмици, а след това стоях с една и съща около 6-7 седмици, за да няма никакво движение и промяна.
Сапфирени ми бяха горе брекетите и затова бяха силиконови верижките

# 943
  • София
http://tpetkova.snimka.bg/other/breketi.826010
Ето тук си намирам снимка, писала съм, че е май месец...Сложих ги на 17.03.

# 944
  • София
Здравейте,
най-накрая мога да се похваля със свалените брекети. На снимката виждате резултата след две години и половина носене. Радвам се, че вече свърши и мога да си се усмихвам на воля Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт