Дубай 6

• 83 714
  • 782
  •   1
Отговори
# 450
.............
За Бурж Кхалифа в сайта правят резервации месец преди датата, но има друг сайт където и сега мога да направя резервация срещу 37 евро на човек. Само се чудя как или къде ще получа  билетите? Или по e-mail???

Ами, супер бизнес. Как не съм се сетил и аз да го подхвана. Simple Smile
На сайта на Бурж Кхалифа като си взимаш билет струва 125 дирхама т.е. 50 лв.
На сайта дето си го открила - 70 лв.
Със сигурност ще намериш много хора, които срещу 20 лв. ще дебнат вместо теб да ти букнат точния ден и час за качване на Burj Khalifa. Simple Smile

@Shhhh, май става интересно. Simple Smile

Последна редакция: нд, 25 май 2014, 16:17 от ven62

# 451
ven62, ами въпросите ми до тук са вече 10-15, а до декември има още мноооого време... Mr. Green Joy
Майтапа на страна, имам още много неясноти по нашето пътуване.. Например преди 2-3 дни направих резервация за вечерен круиз по Марината, но до този момент никой не благоволи да ми отговори... А пише, отговор до 24 часа... А сайта уж е изпробван... Аз разбира се имам и резервен вариант... Та ще почакам още малко и ще пробвам и другия сайт...
Simple Smile Еми, нормално. За през декември ти искаш некакви араби да ти отговорят на момента. Че те и германци да бяха - пак не биха се напрегнали.
Според мен е рано да си запазваш круиз по Марината отсега. Изчакай поне половин година - може някой с ваучери да се появи, може по хубави круизи да предложат ... 100 възможности могат да се появат дотогава...

А, сетих се за тия ваучери. ... В ebay.com предлагат. спестяваш около 40 % от цената.

Последна редакция: нд, 25 май 2014, 17:26 от ven62

# 452
ven62, араби, араби, ама като са заинтересовани - отговарят веднага... Mr. Green
Охх, аз не обичам да оставям нещата "висящи" за последния момент... А и не мога 6 месеца още да ровя, търся, резервирам... Правя го наведнъж и приключвам с това... А не сега едно, след 2 месеца- друго и междувременно съм забравила половината неща...  И пак четене на всичко отначало... Нямам това време и сили... Whistling
А за Бурж Кхалифа трябва да следя времето за залеза да не го пропусна... Е не ми е това работата, по-добре да се "застраховам" от сега та и за 20лв повече... Но за сметка на това круиза по Марината е по-евтин, другите искат 250 дирхама или около 50 евро на човек, тук е само  37евро. Mr. Green

# 453
Ето го въпросния сайт, от темата го видях, някой го препоръчваше...
http://www.dubaifunholidays.com/home/11-dubai-tours-burj-khalifa.html

Само едно не схванах, защо няма избор на час за посещението на Бурж Кхалифа??? Има избор на дата и брой хора, но часа кога го избираш???

# 454
Абе мисля, че тук е включена и опция вземане от хотела... Което ако наистина е така си е екстра, особено ако хотела не е близо до кулата... Спестява пари за таски или метро... Rolling Eyes

Ама защо не се включат ползвалите сайтове за резервации, дали имат тази опция hotel pick up????

# 455
ven62, благодаря.

lunna pateka, това е цената на билета без транспорт (не съм ползвала сайта).

# 456
За тези, които се интересуват... Запитах с е-мейл дали в Дубай Марина мол има гардероб за багаж... Отговориха ми, че там няма, но в Дубай мол имало такъв...

# 457
  • София
В събота заминаваме, 7 нощувки в Cassels Al Barsha. Имам нахвърляна програма без много подробности, но в движение мисля да правим плана.
Питането ми е за книжките с ваучери струва ли си да се купи заради Ферари Уърлд , круиз, Емирейтс Палас и сафари горе долу това се сещам, което нямаме резервирано и дали някой има останли излишни талончета  newsm78 ?

Този круиз се комнетираше http://xclusivecruise.com/cruise-map.html  , но спред картата не обикаля палмата . Ако е така , ще следвам на място инструкциите на Роже. Само се чудя със или без вечеря. Продължителността им еднаква ли е ?

# 458
Здравейте   bouquet
Благодаря на всички които помогнаха относно моето пътуване
Върнах се жива , здрава , благодарение на вас и без да изплащат застраховката която си бях направила  Laughing
Беше невероятно  е меко казано , очарована съм от всичко
Хотела Auris First Central Hotel Suites  на 5 мин от метрото .Първият ден с Биг Бъса ( с метрото до Мола на Емирствата )и от там го хванах , за целия ден , на Wafi Mall  смених линийте  да се разходя из Дейра , но на връщане ги обърках  Embarassedи вместо  на синята се качих пак на червената ....скочих бързо до някакъв парк и си хванах такси до хотела , защото нямах време (бех резервирала в Бурж Араб вечеря )Вечерта такси от хотела ме закара и уговорих да дойде да ме вземе  след два часа , даде ми визитка на някакви луксозни таксита се водят .Skyview Bar  настаниха ме на маса  от която нямаше много добра видимост на вълната и всичко останало , но след 20 мин ме преместиха , беше се освободила маса с невероятен изглед. Понеже бях сама  нямаше какво толкова да правя и след час и половина реших да си тръгна , дадох им визитката да извикат таксито  , след 20 мин ще дой де  да ме вземе ....слязох долу снимах , мотках се , идваха таксита хората си се качваха и тръгваха ...мина доста време на едното пиколо му направи впечатление , че си седя  и дойде при мен  , обади се пак , но от там казаха , че не могат да ми подсигурят кола в момента ( обясняваше ми човека , но аз не съм толкова добра с английския ,  отиде вътре и намери една жена която ми обясни на руски ) че ще ми подсигурят друго такси , ще ми дадат разписка и от хотела ще ми върнат парите , а те ще си ги вземат от таксиметровата компания - така и стана  Rolling Eyes
На другия ден с метрото до Ибн Батута  автобус 101 и в Абу Даби - автобуса тръгваше след 10 мин ...наредих се на опашката , когато дойде моят ред  изках да плата кеш , но оня ме накара да платя с картата ( на летището като кацнах си купих , но като поисках силвър карт , оня каза не ...голд -не ..гледам го , а той вади някаква друга Jgi  nol пише на нея и ми вика , че такава ще ми трябва , защото е по добра и за автобусите ..спорихме малко , но я взех , кво да правя Rolling Eyes)Прати ме на 10 метра от автобуса да си я заредя , ( всички ме чакаха , никой нищо не каза или пък да имаше някакво недоволство изписано на  лицата на хората   , а в СФ на летището една нервна или незадоволена женица се развика на митничаря да ме отдели да си наредя багажа , защото единия фотоапарат бях го сложила в багажа ) бях единствената  бяла в автобуса  Rolling Eyes , сложи ме да седна до една жена омотана цялата в черно , след като потеглихме мина един и ни раздаде меню кои какво иска да си поръча  с количка с напитки и хапване като в Уиза , понеже седях зад шофера ми направи впечатление , че имаше камера и се виждаше цялото движение по пътя от пътниците ( следят го как кара  Laughing) В Абу Даби такси до джамията , после Палата и наопаки към автогарата ...имаше 3 автобуса за Дубай , но не и моя , питах казаха ми да чакам (запалх цигара ....след 3 тото дръпване дойде един и ми каза , че не се пуши , покорно си изгасих цигарата , доиде автобуса платих си пак с картата и обратно на Ибн Батута ) Преоблякох се и към Бурж Кхалифа бях запазила за 20.30 ...докато стигна и го обиколя и намеря  от къде да си взема билета  закъснях , но никои нищо не каза ....гледах фонтаните , направих снимки , аквариума , водопада  и докато  изляза   стана полунощ ...изтървах метрото  , излязох през един от входовете да се столя , че умрах от студ ...минаваха таксита , но никои не спираше , накрая един ми каза че тук им било забранено ( имаше Ламборджинита , Бентлита , Ферарита , Астон Мартин ей такива неща , накрая доидоха двама омотани в белите си дрехи за рака , като единия оправяше забрадката на другия с такава грация , че дори на мен широко скроен човек ми стана неудобно , но на тях си им беше добре и не се притесняваха , качиха се  във ферарито и потеглиха ) аз си допуших цигарата и тръгнах през подземния паркинг да си търся такси , там където ме упътиха ...
На другия ден с такси до Атлантис  разгледах аквариума , напазарувах сувенири разгледах аква парка отгоре  Laughing на монорелсовото влакче и към стеблото на палмата , от там такси до Мадината , след това пак хванах такси  исках да ме закара  на плажа около Бурж Араб ( той ли не ме разбра , аз ли не обясних правило , но ме закара на плаж до Марината ) което се оказа добре , защото ми беше близо до хотела , а трябвше да се връщам за сафарито . В 15.20 бях във фоаето и чаках да ме вземат ( бях си резервирала през агенция тяхна ) идваха джипове , автобуси  вземаха хора и трагвах а мен никой не ме потърси  Sadтогава едно пиколо ме попита защо се бавят ...отиде при жената в хотела която организираше екскурзиите , но тя каза 4е техните тръгнали , тогава ми поиска 50 долара (като разбра , че не съм платила предварително , бяха дошли да вземат едно момче и момиче от нашия хотел имаше свободно място и ме паркира до шофьора )  имаше и още една двойка  ..и тръгнахме ...доста далече от нас ..сигурно  поне на 100 км в някакъв комплекс да вземем още 2 ма , търси хотела поне един час ...возихме се разглеждахме  , безплатно  Laughing накрая излязохме и по пътя видяхме др джипове ...нашия спря спусна гумите и тръгнахме из пустинята -беше супер , караше с още един почти заедно , луд... момичетата (тези дето ги търсеме час из комплекса  викаха и пищяха , но на него не му пукаше , аз съм свикнала , а и отпред е различно ) когато спряхме насред пустинята да се снимаме със сокола едното момче от нашия хотел пожела да седне отпред и му отсъпих мястото . Бяха много мили всички ,  и после в лагера , пазеха ми нещата докато се редях за храна , снимаха ме , после отне доста време докато си намерим колата и обратно  направихме нощна разходка из Дубай , докато оставим всички и нас накрая .Беше супер .
Последния ден след като слязох от асансьора    пиколото дойде при мен и ме попита кога ще летя , взе ми куфара сложи му етикет4е и го прибра ( а тъкмо мислех да попитам  може ли да го оставя в  хотела ) Мислех да го прекарам в Мола на Емирствата да карам ски  и плаж ....но предпочетох Мол Ибн Батута ...много интересен (както каза Роже ) препоръчвам  -късъстен на великия пътешественик и  обособен тематично на местата който е бил  Египет , Тунис , Персия , Китай , Андалусия , Индия ... хапнах в индийски ресторант , напазарувах ( ниски цени ) и с метрото слязох на Марината ....разходка , снимки , такси  да ме закара на плжа ( тоя ме закара на др плаж , пак на марината , пак безплатен . ....хубав ) Към 18 ч бях си в хотела за багажа и на летището
Тов е . Та за тези който се притесняват , няма нищо страшно и опасно , дори да се объркат плановете ви или да промените нещо там на място , щом аз се оправих сама и без да знам английски добе . Хората са много добронамерени , приветливи и готови да помогнат по всяко време и за всичко
Качила съм снимки в Snimka.bg профила ми е същия , достъпни са , който иска може да гледа .
Благодря отново на всички  Hug

# 459
Влизането на ски-пистата в Mall of the Emirates платено ли е? Само за разглеждане, без спускане...Какво може да се види там, има ли кафе или нещо друго интересно или е просто ски писта?

anisavd, хубав разказ... Какво е разстоянието от Мол Ибн Батута до Марината, бързо ли се стига например с такси? Аз се чудя как да си запълня времето след хотела около 12.00 до към 21.00 полета за БГ? Марината или Мол Ибн Батута???

# 460
lunna pateka
Ибн Батута е  на две спирки от Марината  , не ти трябва такси .Аз се разходих из Марината  , пих чай в едно заведение на брега , след товя се качих горе,  пресякох  от др страна , но плажа беше далеч според мен и така се оказа . Тогава спрях на булеварда такси и таксиметара показа 9.50 дирхама( без първоначална такса , тези който се вземат от определени места мол или мертостанция начисляват 3 дирхама )И найстина е далече , защото на връщане за БГ в самолета седях до едно семейство  (аз бях още с банския )те казаха , че не са намерили плажа като са си мислели , че ще стигнат до него пеш и са се отказали ,  стигнали някъде там от където взех таксито . Като тръгнах от плажа пак спрях такси до метростанцията на Марината и от там си взех пак метрото .

# 461
  • София
anisavd, много хубав разказ и снимките ти са много хубави. Браво за смелостта да се организираш сама из Дубай. Аз искам да шитам скоро ли си се върнала, защото на едно място пишеш, че ти е станало хладно, а аз мисля, че за другата седмица , когато ще ходим ние, няма смисъл да взимам връхни дрехи.

# 462
  • София
anisavd, много хубав разказ и снимките ти са много хубави. Браво за смелостта да се организираш сама из Дубай. Аз искам да шитам скоро ли си се върнала, защото на едно място пишеш, че ти е станало хладно, а аз мисля, че за другата седмица , когато ще ходим ние, няма смисъл да взимам връхни дрехи.

Там не можеш без връхна дреха, защото на всякъде в затворените помещаения (молове, градски транспорт, хотели) климатиците им работят на мах и си е доста хладно. Аз винаги си носех със себе си шал да се увия, тънко яке или пуловер да се наметна.

# 463
ralfi76
го каза , вътре навсякъде е студено Laughing
Миналата седмица се върнах , навън 38-40 градуса .И като влезеш на 18-20 на толкова гласят климатиците ...е студено . Моят в стята не го пусках изобщо и ми беше мн добре .Да си призная след Кхалифа и Дубай Мол и таксито ми дойде в повече и докато се стопли вода (бях забравила да си натисна копчето за топлата вода  )  се стоплих със  сешоара в банята  Embarassed Blush но беше зверси студ , докато не се топна във ваната  Sunglasses

# 464
В метрото втория ден се качих в първия вагон , ( който е за златните карти )нарочно да видя как е   да караш влака Laughing едва ли ще ме затворят за това прегрешение ( недоразумение ) най много да ме глобят или да се преместя в др за жени и деца който е след него , пък и има врата между тях . Това беше на път за Ибн Батута  имаше 4-5  ма само ....след Марината останах сама и си снимах на воля . Много е яко . Виждаш линията , небостъргачите , влизането в самата станция  Joy

Общи условия

Активация на акаунт