Ти какво сготви? Снимай, покажи?! 118-та тема

  • 160 260
  • 748
  •   1
Отговори
# 210
  • Мнения: 15 134
Благодаря  bouquet

# 211
  • Мнения: 712
здравейте кулинари и шеф Бонго!
ето и малко от мен:
пържени тиквички и картофи:


и за Бонго ребърца и пиле по гръцки от Пепчо   chef


хубав ден на всички майстори  Laughing

# 212
  • Мнения: 5 164
Кифлички



Пилешки хапки с гарнитура

# 213
  • Русе
  • Мнения: 2 219
Нямах време да се запиша досега, но редовно ви гледам вкусотиите. Поздравления за всички,защото доста ще трябва да изброявам,ако започна!  bouquet
Набързо да покажа една постна мусака от тиквички,картофи,зелен лук и много копър


и един маскарпонено-сметанов терин с ягоди

# 214
  • Мнения: 22 867

*sve* , тоя терин....ммм Heart Eyes, не се трае само да го гледа човек!  bouquet  chef

rossonera, и твоите кифлички! Heart Eyes Crazy  bouquet  chef

Бързи кефирени пликчета за закуска.


# 215
  • Мнения: 57
Здравейте!
Само на мен ли ми е трудно да ви разгледам, в смисъл изобщо с влизането в темата? Опитвах се няколко пъти и едва сега успях...

И да не е гол запис се почерпете с по едно солено бонбонче:


# 216
  • Мнения: 28
Labrex може ли рецептата за тези ужасно апетитни Кефирени пликчета?

Здравейте момичета Simple Smile
От мен Еклерова торта с шоколадов крем


Последна редакция: вт, 03 юни 2014, 17:04 от kostilq

# 217
  • Мнения: 6 105
kostilq, тортата изглежда чудесно. Поздравления!  Wink
labrex, много вкусни пликчета. Взимам си едно за закуска.

от мен един Зелен фасул на фурна

# 218
  • Мнения: 1 273
костиля, много хубава торта  Heart Eyes
све, може ли рецептата за маскарпонено-сметанов терин с ягоди? Страшно вкусен изглежда  Heart Eyes
лабрекс, гледам и само преглъщам значиии  Crazy искам рецепта и за твойте пликчета, че не знам как ще заспя тая вечер....  Crazy Laughing

# 219
  • Мнения: 22 867
Labrex може ли рецептата за тези ужасно апетитни Кефирени пликчета?

Ох, много са вкусни или пък всички днес бяхме много гладни? Heart Eyes Grinning Случайно попаднах на рецептата, друго търсех, но ми харесаха и набързо ги спретнах. Според рецептата тестото трябва да стои в хладилник, изобщо не съм го слагала, време нямах, замесих, оформих и изпържих. 10 бройки излязоха от дадените количества продукти. Слагам рецептата преведена, ако някой има проблем с езика, в зелено са моите бележки:

Скрит текст:
Тесто:

-1 чаша кефир (при мен 1:1 кисело мляко и леееко изветряла бира, и с вода ще стане, чашата 250мл)
-2 чаши брашно с малко сол и захар на вкус (аз от бързане пропуснах, наложи се да добавя още брашно, като намесвах тестото)

Плънка:

-Настърган кашкавал
-зелени подправки – магданоз, копър,
-сурово яйце

Аз сложих сирене, копър, магданоз, малко саламче, настърган кашкавал и 2 белтъка, стояха останали в хладилника.

Замесва се еластично тесто. Стои 40 мин на топло.
След това се разделя на две, всяка част се разточва на кора, тънко, ама без престараване, да не прозира, намазват се с размекнато краве масло и се слагат една върху друга. Навиват се на руло и се слагат в хладилник за  30 мин.  След това се режат парченца, разточват се на квадратчета, в средата се слага плънка, сгъват се на пликчета и се пържат в загрято олио от двете страни.

Това е по рецептата. Аз замесих, разточих, намазах с масло, завих на руло и тестото постоя на плота, докато забърках плънката. Нарязах на 10 сегмента, разточих на квадрати/правоъгълници с размери приблизително 18/18 см, сложих плънка, направих ги на пликчета. В това време тигана беше на газта, бързо се изпържиха. На среден огън пържих. Разточването на квадратчета правих върху набрашнена повърхност и отгоре на тестото ръсвах брашно, защото леко лепеше на места от маслото. Отрязаните парчета от рулото нали са като розички, така разточвах, отдолу и отгоре парчето беше с разрезите. Като се изпържиха, станаха като бутер тесто, на слоеве. Топли бяха чудесни, студени – не знам, но ще пробвам скоро.

Ето една малко лоша снимка, но се вижда:



Тортата ти изглежда фантастично! Heart Eyes  bouquet  chef

# 220
  • Мнения: 5 164
Охлювчета с шунка и кашкавал

# 221
  • СОФИЯ/ДРАГАЛЕВЦИ
  • Мнения: 753
Genoveff -страхотни са солените бонбонки - май ще ги пробвам задължително.
Момичета вкусотийки както винаги има тука.

# 222
  • Русе
  • Мнения: 2 219
Благодаря на labrex и huliganka,че харесаха импровизирания ми терин! Hug
      Маскарпонено-сметанов терин с ягоди
   
Скрит текст:
    Маскарпонено-сметанов терин с ягоди
          Крем:
            500 гр. маскарпоне
                 3-4 с.л. пудра захар
                 400 гр. заквасена сметана
                 1 ванилия
                 1 желатин

        За приготвянето на крема използваните продуктите са със стайна температура. В купа обърках маскарпонето и пудрата захар, добавих заквасената сметана и ванилията. Накрая прибавих разтворения на водна баня желатин и смесих добре.
        Използвах продълговата форма за кекс,обвита с прозрачно домакинско фолио.На дъното наредих нарязани на филийки ягоди и върху тях изсипах половината крем. Поставих два реда бишкоти,наредени по дължината на формата и ягоди на парчета. Добавих останалия крем и заравних леко отгоре. Завърших терина,като поставих плътно една до друга бишкоти,но този път напречно на дължината на формата.Това след обръщане се явява основата. Завих добре във фолио и поставих в хладилника до втвърдяване,най-добре за една нощ.

# 223
  • Мнения: 1 273
Благодаря на labrex и huliganka,че харесаха импровизирания ми терин! Hug
      Маскарпонено-сметанов терин с ягоди
   
Скрит текст:
    Маскарпонено-сметанов терин с ягоди
          Крем:
            500 гр. маскарпоне
                 3-4 с.л. пудра захар
                 400 гр. заквасена сметана
                 1 ванилия
                 1 желатин

        За приготвянето на крема използваните продуктите са със стайна температура. В купа обърках маскарпонето и пудрата захар, добавих заквасената сметана и ванилията. Накрая прибавих разтворения на водна баня желатин и смесих добре.
        Използвах продълговата форма за кекс,обвита с прозрачно домакинско фолио.На дъното наредих нарязани на филийки ягоди и върху тях изсипах половината крем. Поставих два реда бишкоти,наредени по дължината на формата и ягоди на парчета. Добавих останалия крем и заравних леко отгоре. Завърших терина,като поставих плътно една до друга бишкоти,но този път напречно на дължината на формата.Това след обръщане се явява основата. Завих добре във фолио и поставих в хладилника до втвърдяване,най-добре за една нощ.
све, много благодаря   bouquet звучи ми като тирамису, ама плодово  Simple Smile определено скоро ще го направя  Wink

# 224
  • Мнения: 6 105
Въпреки лошото време навън ви предлагам един

Сладолед със сладко от вишни

Общи условия

Активация на акаунт