Частни училища - информативна тема 4

• 64 393
  • 724
  •   1
Отговори
# 285
  • София
за сега горещо ми е препоръчано само училище Иван Апостолов, но детето им е завършило отдавна и нещата може да не са същите.

за първи клас става дума Simple Smile

Всъщност "Иван Апостолов" имат начално училище от 2 години само. Имаче гимназията им е от 20-тина години.  Peace

# 286
  • София
Добри, познавам две дечица в начален клас в Иван Апостолов - ходят с желание и те и родителите са доволни. Аз съм разглеждала училището и разговаряла с персонала и останах с много добри впечатления.

# 287
  • В офиса
дъждец, за София е питането  Peace
 Blush класа се сетих да добавя, а града ... Blush

Маркирай основните си приоритети, за да получиш адекватни препоръки. За различните хора/деца различни училища са "хубави". От това, което написа в първокласната тема, аз бих казала Образователни технологии.

Гръмотевица, напълно споделям всичко, което си написала. Ако изберете ДШ, или Веда, ще ми е много интересно да чета коментарите ти. Върху останалите мисля че имам горе-долу реален поглед. Във Веда не те ли притеснява, че класовете са малки?

# 288
Тинкърбел, ме е изпреварил, трябва да напишеш какви са ти приоритетите и очакванията.
Кои квартали са най-удобни, защото" Джани Родари" и " Образователни технологии'', съм ги разглеждала виртуално, но са ни много далеч, т.е. локацията не ме устройва.
Изборът въобще не е голям, бъди готова за компромиси. Успех, дано намерите вашето училище.

# 289

Не ме притесняват по-малките класове, защото съм  на мнение, че така може да се работи индивидуално и да се обръща повече внимание на всяко дете, което според мене е и смисълът на едно частно училище. Мисля, че не трябва в класовете в ЧУ да има повече от 15 ученици, за да не заприличва на държавно училище. Никак не ми се понрави видяното в "Дорис Тенеди" - първи клас, състоящ се от 25-27 деца! Знам, че има и други частни училища, чиито собственици с цел икономия на средства - иначе не мога да си го обясня! - допускат да има такива големи класове, в които не е възможно да има по-различно качество на обучението, отколкото в едно държавно училище. Съвсем естествено е, като плащаш, да изискваш детето ти да получава повече, а това е възможно само в по-малобройни, но не и маломерни - от по 5-6 деца паралелки. Нормално за ЧУ е в един клас да има 10-12 ученици, особено за ПК, първи клас, а и за началните класове изобщо, когато детето има нужда от повече внимание от страна на учителя, за да си създаде и необходимите навици за учене.  

# 290
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
набелязах няколко училища  Peace Благодаря на всички  Hug

# 291
Привет!

Някой има ли впечетления от Валдорфско училище,,Проф.Николай Райнов,,?
Страницата му не се отваря, а тук в списъка счастни училища не го намерих...

# 292
  • София
Привет!

Някой има ли впечетления от Валдорфско училище,,Проф.Николай Райнов,,?
Страницата му не се отваря, а тук в списъка счастни училища не го намерих...

Миналата година за малко не записахме дъщеря ми там. Като концепция и отношение към детето много ми допадат, въпреки че предполагам след време би било проблем детето да се интегрира в „нормално” училище. Програмата им за 1 клас специално беше много по-олекотена  от тази в стандартното училище – пишеха с нещо като пастели печатно и  без редове например,  докато връстниците им пишат доста  дълги  диктовки с ръкописни  букви. Това, което ни отказа  обаче беше, че  въпреки че заявихме желание веднага да запишем детето си там (беше по средата на учебната година),  със седмици не можaхме да организираме среща и обажданията бяха все от моя страна (накрая една мама от форума  ми съдейства, за което й  благодаря) и когато най-после направихме такава, не беше на територията на училището (така и не го видях от вътре). Таксата им беше некоректно обявена на сайта (400 лв/месец)– оказа се малко по-висока и дължима целогодишно, а не само за учебните месеци.  Другото, към което имахме резерви, но иначе одобряваме , е че родителите активно се включват в работата на училището (ремонтни дейности, поддръжка и т.н.) и повечето се познават добре и контактуват извън училище.  В нета четох за спорове относно начина на управление на училището, смяна на учителка и разни други неуредици, така че тези малки нещица надделяха и в  последния момент избрахме другото училище, което проучвахме и към което първоначално имахме по-големи резерви.

# 293
Лекси, искрено ти благодаря за изчерпателния пост  bouquet беше ми от изключителна полза споделеното от теб!

# 294
На първа страница в списъка на частните училища не виждам Евростар. Ще е хубаво и то да се добави. Годишната такса е 5900  лв.
Моето голямо момче е ученик в това училище и той самият е много доволен    от начина на обучение. 
След завръщане от чужбина синът ми започна да посещава първоначално едно държавно училище и последва един голям срив. Записах го в Евростар, разбира се след няколко препоръки на мами от форума.  Сега благодарение на Евростар отново започва и той самия да усеща, че има бъдеще и за него.

# 295
  • София
Ден на отворените врати в Питагор :
http://www.parvamatematicheska.com/index.php/news-bg-2/210-an-op … chnu-pitagor-2014

# 296
Има ли родители с деца в Увекинд или Веда, или поне някой с по-скорошни впечатления?

# 297
Здравейте, всички загрижени родители! Много ми се ще да поговоря с родител на дете учещо в ЧОУ"Българско школо". Моите  две са там от миналата година и нещо не мога да разбера - всички деца мразят и се страхуват от директорката (последното се отнася и за учителите), която е изключително груба, обижда ги и ги подлага на психически тормоз, но никой не реагира?!?!?...Училището е със страхотна база , добри преподаватели и изключително амбициозна учебна програма 12 учебни часа всеки ден за първолак! Без голямо междучасие и с петминутни междучасия, през които не се позволява на децата да излизат от стаята (освен до тоалетна или да си напълнят шишетата с вода).За миналата година в нашият предучилищен клас зная за 3 случая на изпуснали  се по време на часа деца (между които и моето), на които не е позволено да излязат до тоалетна!?!?На момичетата, които си позволяват да ходят с пуснати коси им се казва на всеслушание , че загрозяват класа и следващият път щели да бъдат подстригани?!?!Прилича ми на тежка травма от времето на комунизма.Това дори не е човешко, та какво остава да се случва на децата ни! Как това се отразява на дете в първи клас? Лично съм  чувала директорката да ги нарича "Идиотчета", "Грозен/на си", "Калпави деца"...това ли е речник на педагог или директор? Извинете но тези приказки са не груби, а направо просташки. Сигурна съм , че е въпрос на време да се стигне до отлив на желаещите да учат там и ще се изясни основата на проблема, довел до това.....но ще отнеме време и се опасявам, че ще се наложи да сменим учебното заведение до тогава....
 Е те със сигурност ще се научат да четат и смятат, но какво ще им коства това? Ще получим едни много знаещи, но изнервени , подтиснати и определено не щастливи деца!
Говорила съм с няколко познати деца и родители, всички са недоволни и възмутени от директорката и отношението и към децата. Всеобщо мнение е, че училището би  било наистина най-доброто, но управлявано от подходящ човек.
Искам помощ и подкрепа да запознаем собственика на училището г-н Дончев с тези факти. Не мисля, че родител на ученик от това училище , а още по-малко собственика му може да остане безучастен към всичко това. Моля също, ако го познавате лично да му предадете това писмо.

# 298
Изключително съм доволна от детската градина "Увекинд"!!!За училището- отзивите от учещи там деца са , че е страхотно, но не съм сигурна в нивото на обучението...често се сменят преподаватели, няма специализирани кабинети (поне преди 1 година беше така).Различно е от традиционните училища и в начина на преподаване на уроците ,и системата на оценяване.Изцяло като в Германия (имам две племеннички ,учещи там). На мен лично ми е малко странно и непознато и това ни спря да продължим там. Отношенията между ученици и учители са много топли, дори приятелски, разбира се с необходимия респект. Децата там са щастливи, но ако се наложи преместване в друго училище ще им е малко трудно да свикнат.

# 299
Училището е със страхотна база , добри преподаватели и изключително амбициозна учебна програма 12 учебни часа всеки ден за първолак! Без голямо междучасие и с петминутни междучасия, през които не се позволява на децата да излизат от стаята (освен до тоалетна или да си напълнят шишетата с вода).За миналата година в нашият предучилищен клас зная за 3 случая на изпуснали  се по време на часа деца (между които и моето), на които не е позволено да излязат до тоалетна!?!?

Май тръгна и това училище по пътя на ЕСПА.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт