ПОРАДИ ГОЛЕМИЯТ ИНТЕРЕС КОЙТО ПРЕДИЗВИКА ТАЗИ РЕЦЕПТА ,РЕШИХ ДА Я ПУСНА И ТУК.
Сглобих перфектната рецепта и оформяне и стана невероятна комбинация!
Радвам се ,че такъв интерес предизвика тази моя публикация!!!!
Simka Georgieva пусна оформянето ,постъпково как се правят тези кифлички и как се нареждат.
Рецептата е за ПАМУК ПОГАЧА от турски сайт.
продукти
1 ч.ч. (240 мл) топло прясно мляко
1 ч.ч. (240 мл) топла вода
1 ч.ч. (240 мл) растително масло
5 с.л. захар /ако не искате да ви сладни сложете 2с.л. захар/
1 с.л. сол
½ пак. (20 г) прясна мая /аз сложих 1бр 7гр.-суха/
6 ч.ч. (840 г) брашно /на мен ми отиде малко повече около килограм/
1 жълтък за намазване
Начин на приготвяне:
Маята и 1 с.л. захар се разтварят във водата.
Покрива се с кърпа и се оставя настрани за 10-15 минути.
Ако е суха направо се сипва в брашното.
В купа се слагат 3 ч.ч. от предварително пресятото брашно.
В кладенче в средата се сипва сместа с маята, млякото, олиото.
Сипва се захарта и солта./захарта може да намалите на 2с.л. ако не искате да ви сладни/
Разбърква се с лъжица.
Меси се до меко и еластично тесто като постепенно се добавя от останалото брашно.
В машината си знаете как се меси аз в машина я замесих smile3503
ОФОРМИХ ВЕДНАГА!!!
Разделих тестото на 2 топки и разточих на тънко и в кръг и нарязах дългите триъгълници.
На Симка триъгълниците са рязани на правоъгълна форма ,не на кръг.
Имам съгласието на Симка / Уважавам толерантността и затова, макар и със закъснение, имате моето съгласие./ да пусна нейните снимки постъпково, защото моите не станаха ,а и тавата ми беше по голяма и не се справих с нареждането.
Редят се в тава,28-30см. покрита с хартия за печене,както е показано в колажа или по желание.
Втасват 40-50 минути на топло или завито с кърпа във фурната на 50 градуса.
Хубаво изчакайте да удвои обема си и тогава печете!!!
Мажат се с жълтък +1.с.л.пр. мляко .
Ръси се със семена.
Пече се при 180°C за 40-50 минути.
Хубаво препечете погачата за да не остане глетава!!!
Можете по желание да сложите каквото искате като плънка ,сладка или солена ,също и отделни кифлички да направите от тестото стават невероятни!