Интериорен стил по аматьорски - 27

• 57 083
  • 739
  •   1
Отговори
# 15
Ами с удоволствие ще споделя плановете, пък дано някой успее да помогне с полезна идея, че вече сън не ме хваща  Crazy

Това е помещението в момента, обединиха се тоалетна и баня, има 2 врати, едната от които трябва да се зазида със сигурност. Но за да не ми е лесно, има разминаване в нивата на двете врати, т.е стената не е равна и има чупка.
https://www.dropbox.com/s/ulle4twbv5tfjm8/bath_.jpg?dl=0

В лесния вариант мястото на тоалетна се запазва, слага се една врата по средата (доста сложно заради чупката, но изпълнимо), недостатък - водата от душа ще бие директно в мивката, защото и за параван нямам място.
https://www.dropbox.com/s/kpylyhpxek35i3o/%D0%91%D0%B5%D0%B7%20% … BC%D0%B5.jpg?dl=0

В по-красивия и удобен вариант тоалетната се мести, с хиляди усложнения и под риск от запушване, но пък е по-лесно с вратата - оставя се лявата с леко изместване, става ми тясно при мивка и тоалетна, но пък душ пространството е по-добре обособено.
https://www.dropbox.com/s/lxbmzc9bkobn4e5/a.JPG?dl=0

Това е, ако на някой му хрумне нещо различно - приемам идеи всякакви  Peace

# 16
Запис да не ви изтърва.... Благодаря Ема   bouquet

# 17
  • в света на неограничените измерения
Да се включа и аз в любимата ми тема с два предстоящи проекта, които съм замислила за лятната къща.

Едно ъгълче от дневната ще се опитам да преобразя така

А това ми е новата идея за спалнята.

Всичко това на пролет с песен, както се казва.

Една приятна идея за цветно разчупване на кухня.

# 18
  • София
   Наистина не бива да се рискува с тоалетната и не препоръчвам. А не може ли тоалетната да е където е била, но до нея срещу вратата мивката. Така ще е най - удобно за ползване, а цялата лява част остава за душа.

Мерси на Ема за новата тема!   bouquet

# 19
Най-сетне ще се престраша да пиша и аз. Следя ви отблизо и отдавна Simple Smile черпя идеи от прекрасните вдъхновения, които показвате и от красивите ви домове. Кухнята и банята на Lady April все едно са излезли от моята глава и като ги видях ги гледах с такова удоволствие все едно са вкъщи. Почитателка съм и Wink Чаках с нетърпение и снимките на gadamer, които надминаха очакванията ми и искам още. Много се впечатлих и от дневната на Ема...абе всички сте магьосници.
Ние живеем в стара къща като сме в постоянен ремонт и обновление на нещо. Приключихме с банята, частично с антрето и сега сме на хола. Махнахме мазилката на едната стена и я оставихме на тухла, шпакловахме останалите 3 стени и боядисахме всичко в бяло. На пода сме с чамово дюшеме, което в събота и неделя ще се цикли и оцвети в бяло. Много се нядявам с майстора да сме се разбрали и да се получи както си го представям. Мебелите си ги събираме малко по малко като имаме диван, ТВ шкаф, стара дървена като тази на Ванилия Мадагаскарска (за нея е първият ми въпрос - обработена ли е масата по някакъв начин след като е купена), избрала съм скрин и килим. Търся си маса с 2 пейки - има една в Комо, но нещо много ми простее http://www.como.bg/trapezariq/masi-za-hranene/komplekt-masa-2-br … html#.U3OILiiAo32. И въпрос номер 2 - дали сте виждали нещо подобно някъде другаде? Благодаря ви предварително.

# 20
Гаргамела, защо не ѝ намериш място в друга стая на картината, или в коридора, в кухнята дори. Не е задължително да е окачена, може да е подпряна просто някъде, върху шкафа за обувки, върху нощно шкафче, тоалетката, а защо не и в банята, ако не се мокри цялата, или във WC-то.

Надя, аз бих зазидала дясната врата. Не бих местила канала, в този ъгъл според мен има място и за тоалетна чиния и мивка, разположени така  или така. Срещу лявата врата остава душа. Ако няма място за стъклена преграда, може душа да е на другата стена, за да не пръска към вратата, или да е от онези на тавана, питите.

Барба, лампата е страхотна Heart Eyes Дано успееш с доставката.

Ванилия, все по-хубаво и уютно става у вас. Браво!

Мумбас, хубави са вратите.

Ох, и нещо за первазите исках да пиша, но вече забравих какво.

danon, добре дошла  bouquet

# 21
Nadia79 , поткрепям Katri, a и тоалетна срещу врата на мен не ми допада

За Ема   bouquet с благодарност за новата тема. И в добавка стъклените плочки за кухнята http://prikachi.com/images.php?images/60/7720060F.png
Mumbas, би ли показала цялата кухня, много са интересни тези плочки

# 22
katri, blue_water,
това е много хубав и лесен за изпълнение вариант, но не знам дали забелязахте, че разстоянието м/у 2те стени е 98см и то на тухла.

Ако сложа мивка, то тя трябва да е с минимална дълбочина т.е 40см, и остават 50-на см за минаване.
Това няма ли да е малко??

Иначе и аз го мислих този вариант, но според всички около мен щяло да бъде много тясно за минаване  Confused

# 23
  • Майничка
Гаргамела, защо не ѝ намериш място в друга стая на картината, или в коридора, в кухнята дори. Не е задължително да е окачена, може да е подпряна просто някъде, върху шкафа за обувки, върху нощно шкафче, тоалетката, а защо не и в банята, ако не се мокри цялата, или във WC-то...

Май кухнята е вариант, за който не бях се сетила, защото е толкова "еклектична" (разбирай - натурена), че с една картина ще стане "г.за си с рози накичи, че е пос.ан да не личи". В спалнята са ми морските теми и иконите, в трапезарията - пейзажите, в коридора - графиките, банята е мъничка и мокра, а за тоалетната пазя един кабалистичен мастодонт - подарък, когото само размествам, докато малката престане да се плаши от него.  Laughing Картина под 1,30м височина просто няма да оцелее в нашата къща - я топка, я количка с дистанционно ще я довършат.

# 24
  • софия
И аз тук  Simple Smile
Ема,   bouquet

# 25
Нашите душове са пити от тавана и пръскат достатъчно околовръст.
Надя,вариант с душ в дясно от вратата е по-добре.За минаване 50 см. не е малко.

# 26
  • София
   Ами другия вариант е да е срещу душа, но тоалетната при всички положения трябва да е в дясно. Ама тогава ще трябва да остане дясната врата и като отвориш да се бухнеш в тоалетната... та аз бих оставила лявата врата и мивката като на снимките на Ема. Наистина е тясно, ама пълно щастие няма.  Mr. Green

# 27
Емаbouquet   

Sofyia, Mumbas, успех! Hug

Преди време Shhhh ни беше показвала една къща с паркет по стените, сещате ли се? Не помня дали беше естествен или ламинат, но със сигурност беше нареден успоредно, като дюшеме.

Паркет на рибена кост по стените виждали ли сме? Thinking _1_, _2_, _3_
Идеята не ми е особено привлекателна като цяло, но на последната снимка се е получил много интересен ефект - гърбът на кухнята е огледало и в него се отразява отсрещната стена. Ами много е яко! Simple Smile Според мен в помещение, което е общо кухня и хол, ако на земята има паркет на рибена кост и кухнята е подходящ модел (като този на снимката например), е супер идея да се нареди от същия паркет за гръб!!! Трябва да се обработи с подходяща смола и е съвсем възможно. Peace

# 28
Danon, маси с пейки има в Каре и в Икеа, виждам че си от Пловдив, но ако ти харесат на сайта, може да измислиш нещо  - доставка или идване на място. Обмисляла ли си масата и пейките да не са комплект, а пейките да са текстил, кожа?

Последна редакция: чт, 13 ное 2014, 22:26 от съпружка

# 29
[
Паркет на рибена кост по стените виждали ли сме? Thinking _1_, [
не сме Барба, не сме. Този пред рибената кост щях да го запомня.

виж икеа каув размер ми дава за куин сайз
Product dimensions
Length: 79 1/2 "
Thickness: 9 1/2 "
Width: 59 1/2 "

ето и инчовете в см - http://www.inches-to-cm.com/

Последна редакция: чт, 13 ное 2014, 22:53 от so what?

Общи условия

Активация на акаунт