Брекети - къде, какви, за колко? - тема 5

• 138 421
  • 811
  •   1
Отговори
# 285
И на мен като ми ги сложи в началото отвътре цялата ми уста/т.е. лигавицата/ беше в рани първата една седмица,но слагах постоянно восък докато зараснат и сега нямам проблеми.Телта не би трябвало да се забива в бузата и да е така постоянно,при последното посещение на мен ми я изви навътре ,за да не се забива

# 286
Бяхме на ортодонт днес ,изпилила и изрязала телта , лекарката каза следващия път , като се случи това веднага да отидем без да се обаждаме .Челюстта се намествала.Главоболието каза, че не би трябвало да е от брекетите.

# 287
Здравейте, усмивки! Искам да попитам някой посещавал ли е Д-р Христина Вътова, работи в София в клиниката на Д-р Кънев и в Благоевград в клиника Лаиф, идва за един ден в месеца. Какво ви е мнението за нея, доволни ли сте от резултата. Благодаря!  bouquet

# 288
  • Sofia
Бяхме на ортодонт днес ,изпилила и изрязала телта , лекарката каза следващия път , като се случи това веднага да отидем без да се обаждаме.
Вчера моя ОД премахна стърчащите части в 3 от 4те краища на дъгите. Каза ми същото нещо - да се обадя когато имам проблем за да се махнат излишните части от дъгите, а не да се чака следващото посещение.
Няма никакъв смисъл да се търпи този дискомфорт, да се маже или слага восък при условие, че ОД може да реши проблема за 2минути Simple Smile

# 289
  • Варна
Здравейте, тъй като и аз мисля да си слагам брекети, бих искала да ви попитам при вас колко зъби се наложи да извадите за да ги поставите(като не броим  мъдреците). Кое според вас е по-добре да се извадят или да не се извадят зъби...пиша това тъй като съм пред голяма дилема.Единия ортодонт ми каза да вадя зъби, а другите две, че няма нужда да се вадят зъби и ако се наложи ще си направят място по друг начин(леко изпиляване на всеки зъб с пломба) и така да се оформи място за за да се подредят.

Незнам обаче след като се свалят брекетите, вероятността да се накъдрят зъбите(когато не са вадени зъби)по-голяма ли е?Или няма значение...разбира се, аз не бих искала да си вадя зъби и за това ще се радвам да чуя вашите мнения.

# 290
Здравейте, тъй като и аз мисля да си слагам брекети, бих искала да ви попитам при вас колко зъби се наложи да извадите за да ги поставите(като не броим  мъдреците). Кое според вас е по-добре да се извадят или да не се извадят зъби...пиша това тъй като съм пред голяма дилема.Единия ортодонт ми каза да вадя зъби, а другите две, че няма нужда да се вадят зъби и ако се наложи ще си направят място по друг начин(леко изпиляване на всеки зъб с пломба) и така да се оформи място за за да се подредят.

Незнам обаче след като се свалят брекетите, вероятността да се накъдрят зъбите(когато не са вадени зъби)по-голяма ли е?Или няма значение...разбира се, аз не бих искала да си вадя зъби и за това ще се радвам да чуя вашите мнения.
И двата варианта не ми допадат- никой не иска да му вадят зъби, но наистина ли мислиш, че да не ти вадят и да ти изпилят всички останали зъби е по-добре? Това колко ще ти извадят си е строго индивидуално... Според мен по-добрият вариант е ваденето, за да си останат здрави останалите зъби..

# 291
  • София
Здравейте! Отдавна следя темата, но най-сетне дойде време да се запиша в нея. Моят основен проблем е дълбока захапка, заради която реших да слагам брекети. Освен това и долните ми зъби са редки, а пък горните резци са леко извъртяни, но като цяло са правилно наредени и отдавна съм се примирила, че не са перфектни. Тъй като вече имам 4 корони, а изработката им се оказва истинско предизвикателство, заради захапката, реших да оправя проблема. Записах си часове в Ортоестет за утре, в сряда съм при Алагьозова, а на 10.02. ще ходя при Куюмджиева. Чела съм всичките теми и на база вашите мнения се спрях на тези ортодонти.

# 292
На мен искаха да ми вадят задължително 2 мъдреца + 2 зъба и евентуално в процеса на лечение още 2 зъба! Направо ми прималя като чух това от една ортодонтка в Търново. Сложих си брекети Damon Q в Русе и сега пътувам на всеки 2 месеца, но поне съм си с всички зъби! Дори с мъдреци! За сега нямам абсолютно никакъв проблем с нареждането на всеки един зъб в устата ми. Доволна съм, че направих няколко консултации и се радвам, че направих правилния избор за себе си. Не знам защо точно с този вид брекети се избягва всякакво вадене, но е страхотно, че има и такъв вариант. Малко солени ми излизат, но за мен си струва. Пък и за това си наричах спестяванията последните няколко години, така че наистина съм щастлива от направения избор. Мисълта ми е хубаво да си правите проучването - ходете на поне няколко консултации и не се скъпете, дори да трябва да изчакате, докато почнете лечение! Успех!

# 293
  • Карлово
Е, някои пък може да сме попаднали на правилното място от раз. Laughing
Поне така се надявам, де.

# 294

Моето мнение е, че до вадене на здрави зъби трябва да се стига само в краен случай, когато просто няма друг начин да се оправи дадената деформация. Ако под "пилене" имате предвид т. нар. техника "стрипинг", моят съвет е преди това да се консултирате със стоматолог, който да направи оценка на емайла на зъбите, за да каже дали във вашия случай е подходящо да се приложи.
Щом двама ортодонти са преценили, че могат да се получат нещата и без вадене на зъби, значи е по-добре да не се стига до крайности.

# 295
  • Sofia
Пиленето ако се прави от страната на пломби то ми изглежда много по-добро решение от вадене на живи зъби Simple Smile

# 296
  • Варна
И аз съм на това мнение...а точно това ми обясниха, че се прави само от страната на пломбите.А аз имам достатъчно в устата си....въпроса е после дали зъбите ще се запазят във времето прави или е по голяма вероятността да се накъдрят.

# 297
  • Варна
Triumph, благодаря за споделеното мнение. Да ще се консултирам и със стоматолог.Но от страната на пломбите си мисля, че все пак е щадящо...

# 298
  • София
Здравейте отново. Две от трите ми планувани консултации минаха. Бих искала да ме посъветвате и да споделите личен опит за проблеми, идентични на моите. Дълбока захапка, разстояния между долните зъби и лееееко изкривяване на горните предни резци.
На първата консултация ми беше казано следното - брекети, най-добре метални, които да съберат разстоянията долу и да изправят горната дъга за 4-5 месеца, след което ластици и повдигане. Прогноза за 13-5 месеца. Втората консултация - вадене на 4-тите зъби горе, събиране на разстоянията и оптично стесняване на горната челюст, без да нося ластици. С каквито си избера брекети за 18 месеца. Засега клоня към първото място, защото бяха доста по-подробни, обясниха ми как и защо ще се действа така, за разлика от второто, където нищо не ми беше обяснено, на въпросите ми беше отговаряно кратко и лаконично.

# 299
  • София
Не бих вадила зъби, ако мога да си ги запазя.
Скрит текст:
Ортоестет ли са първите?

Общи условия

Активация на акаунт