Брекети - къде, какви, за колко? - тема 5

• 140 476
  • 811
  •   1
Отговори
# 300
На някого вадили ли са му ретиниран зъб, различен от мъдрец? Голямо шубе ме хвана, а четенето в интернет въобще не ме успокои.

# 301
  • София
Не бих вадила зъби, ако мога да си ги запазя.
Скрит текст:
Ортоестет ли са първите?
Да, за тях става дума. Аз съм си ги харесала от доста време, но исках да видя и други какво ще ми кажат.

# 302
  • София
Да, за тях става дума. Аз съм си ги харесала от доста време, но исках да видя и други какво ще ми кажат.

Вчера бях със сина ми там. Докторът каза, че вече е във фазата на закрепване на резултата. Вижда му се краят. Доволна съм много.

# 303
  • София
Да, и аз бях вчера при тях. Искаше ми се да сложа естетични, но ме предупредиха, че има голяма вероятност да се чупят, защото доста време ще нося ластици. Затова, може би, е по-добре метални, пък вече да си избера обикновени или самолигиращи. Разликата в цената е 1200 лева, което не е за пренебрегване, а те ми казаха, че самолигиращите са само малко по-добри от обикновените, а и нямаше голяма разлика в размера. И се чудя и се мая сега Simple Smile

# 304
Да, и аз бях вчера при тях. Искаше ми се да сложа естетични, но ме предупредиха, че има голяма вероятност да се чупят, защото доста време ще нося ластици. Затова, може би, е по-добре метални, пък вече да си избера обикновени или самолигиращи. Разликата в цената е 1200 лева, което не е за пренебрегване, а те ми казаха, че самолигиращите са само малко по-добри от обикновените, а и нямаше голяма разлика в размера. И се чудя и се мая сега Simple Smile

Самолигиращи се  Peace

# 305

Самолигиращи се  Peace
+2 за самолигиращи!

# 306
  • София
Синът ми е със самолигиращи.
Ако всичко върви по план, цялото лечение ще отнеме около година. Преди това носи обикновени апаратчета около година и половина.

# 307
  • София
Пак съм аз Simple Smile
Искам да попитам пациентите на Ортоестет колко време след като се занесе телерентгенография и панорамна снимка слагат брекетите. Тогава се взима и отпечатък за отливка, предполагам.

# 308
Пак съм аз Simple Smile
Искам да попитам пациентите на Ортоестет колко време след като се занесе телерентгенография и панорамна снимка слагат брекетите. Тогава се взима и отпечатък за отливка, предполагам.

Записваш си час и ти ги слагат. Преди да ти ги сложат ти взимат отливка, но това става на едно и също посещение.

# 309
  • София
Сериозно ли? Нали се отлива гипс в отпечатъка, не му ли трябва известно време, за да се втвърди и да си направят отбелязванията?

# 310
  • София
На мен ми взеха отливка в самото начало. Тогава занесох и снимките, като отделно самата ортодонтка ми направи и снимки с фотоапарат на зъбите и на цялото лице в профил и анфас. Всичко това ЗАЕДНО е необходимо за изготвяне на анализ за това как ще протече лечението.

След това ортодонта изпраща отливката за изработка на гипсов модел и въз основа на цялата тази информация, ортодонтът изготвя анализа, информира се пациента, решава се какви брекети да се сложат и след това се слагат брекетите.

Няма никакъв смисъл да се взема отливка, в деня когато вече ти слагат брекетите.

Аз не съм пациент на Ортоестет, но тази процедура би трябвало да важи навсякъде.

Последна редакция: чт, 29 яну 2015, 19:05 от Medy

# 311
  • София
На някого вадили ли са му ретиниран зъб, различен от мъдрец? Голямо шубе ме хвана, а четенето в интернет въобще не ме успокои.
Аз имам ретиниран кучешки зъб, но ние с моята ортодонтка решихме, че няма да го вадим, а ще теглим постоянния кучешки, който се намира в костта. Той е с напълно завършено коренно развитие, но не може да излезе, защото се намира над първия зъб и е обърнат обратно. Защо се налага вадене, а не го теглите?

# 312
Защото отгоре антагониста му го няма, изобщо липсва зародиш на постоянния зъб. Ако го изтеглим на повърхността, ще се наруши симетрията. А ако остане във венеца, има вероятност да пречи на другите зъби да се наместят. Ще ми правят 3Д скенер, за да видят къде точно е разположен.
При мен е пети или четвърти зъб, не съм сигурна.

# 313
  • София
Защото отгоре антагониста му го няма, изобщо липсва зародиш на постоянния зъб. Ако го изтеглим на повърхността, ще се наруши симетрията. А ако остане във венеца, има вероятност да пречи на другите зъби да се наместят. Ще ми правят 3Д скенер, за да видят къде точно е разположен.
При мен е пети или четвърти зъб, не съм сигурна.
Щом няма зародиш какво ще вадят от венеца? Аз останах с впечатление, че има постоянен зъб, но той е в небцето и ще трябва операция за да се извади.

# 314
Ами при мен така стана - отидох, снимаха ме, взеха ми отливка и ми сложиха брекетите. Като попитах защо на другите места се чака 1 седмица между отливката и слагането, ОД каза, че не е задължително, че няма нужда от модел и второ мнение и направо ме разчекна и ми ги сложи Grinning На приятелката ми по брекети, която също е там стана по същия начин. Не мога да кажа правилно ли е или грешно, или дали само при самолигиращите се брекети е така, дали има значение какви са и тн. Но там е така. Змия може да каже дали и при тях е било така...

Общи условия

Активация на акаунт