Искам да кажа ... (21)_26.01-01.02

  • 56 745
  • 1 288
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 4 785
С удоволствие ти разгледах снимките Жаки, мерси  Hug

Нямам търпение да се стопли вече, много е смотано времето тук. И днес като се прибера трябва да седна да почета за неделя, искам вече да си пиша тезата, много ми е уморително с учене и с работа. Просто сме в период с бързи темпове и голям обем, което ми натоварва психиката и после като трябва и да чета, а и събота-неделя като ставам рано и.... малко на батерии го подкарах  Crazy Не знам мъжът ми как издържа няколко години така, хем неговото учене беше къде-къде по-сериозно.

# 31
  • sofia
  • Мнения: 9 234
Тонка, най-гадно съм се напивала с ликьор....изобщо не усетих как станА. От тогава не пия сладък алкохол.
Джаки, хубави снимки. Ако няма непредвидени ситуации, няма да се помни пътуването.

Чакам огромната дву-дневна ваканция на децата, пуснах си отпуск.....като ученичка не съм чакала толкова ваканциите, колкото сега  Laughing

# 32
  • Мнения: 8 502
Добро утро! Hug
Тонка-хубав ли е лидълския бейлис? Оригиналния пих за последно на един имен ден-бях му забравила вкуса и ми се стори чудесен. Blush
Жаклин-чудесни снимки! Много е екзотично и интересно .Искам и аааааз!!!!!! Tired
Като те чета твоята Жаки и моята май са астрални близначки.Прави абсолютно същите неща-  ooooh! налага се, гледа хитро и шмекерува, когато иска нещо не помагат ни спокойно обяснение, нито пляскане по дупето.И понеже заговорихте за изпити по психология-и аз съм минала няколко, но пред малкото зверче се чувствам безсилна!   Rolling Eyes

# 33
  • Мнения: 9 682
Привет в новата тема!

Жаки, и аз да кажа, че снимките са супер интересни. Нямам против за още. Ако може повечко!  И пожелавам приятен престой!   bouquet

 Тонка , що така те пали на ликьор от сутринта?!?!  Rolling Eyes Shocked

Каква е тази готварска тема? И защо не можем да пишем вътре?!
Сготвих чудесни канелони в събота вечер и исках да ви споделя рецептата. Имам претенции, че ги готвя доста сполучливо!  Crazy

Днеска с нови сили на фронта. Малкото дете е спряно от градина за седмица, че сме в много грипна обстановка в Добрич. Дано да се разминем!  Praynig Praynig

# 34
  • Бургас
  • Мнения: 8 554
Утро ,прати рецептата на Бубанка. Тя ще я качи

# 35
  • София
  • Мнения: 2 531
Привет и успешна седмица!

Много хубави снимки Жаки, благодаря за виртуалната екскурзия е ти желая приятна почивка! Дано малката да е здрава и да ви слуша!

Чекнах си темата за рецептите в известията и искам да кажа, че много ми харесва! Признавам си, че бях скептична за идеята, но виждам, че не съм била права! Поздрави за труда на оформителите и извлеклите информацията, не знам как са изчели всички теми назад....

Аз съм в очакване на уикенда, дано всичко е наред, дано.....!  Praynig


# 36
  • Мнения: 37 261
Каква е тази готварска тема? И защо не можем да пишем вътре?!


тази тема е с рецепти, публикувани тук, в някоя от 20те предишни теми "искам да кажа" - обичайно лесни, бързи и вкусни изпробвани ястия
в "любими рецепти" темите са достъпни за писане само от автора и са тип "блог"; идеята беше да се съберат рецептите, които се обсъждат тук, не да се обсъждат допълнително там
в "кулинария" има достатъчно дискусионни теми, ако на някого му липсват разговори за готвене и тук не му се струва подходящо

искам да благодаря на всички, които ми пращат линкове на лс   bouquet

пп пишете рецептата първо тук, моля  Wink

ппп не са изчетени още всички теми Simple Smile

# 37
  • Мнения: X
Просто тук е по-уютно някак и я няма тази злоба дето бълва отвсуе. Страхотна тема . Много ме радвате и макар само да ви чета.
Добър ден и успешна и усмихната седмица  !

# 38
  • Мнения: 14 651
Сутринта си сипах в едно малко шише от лидълския бийлис и си донесох в офиса. Тайно люскам по една глътка.

 Joy Как въобще ти хрумна? Хората си носят чайче нещо, ти ликьор  Laughing При мен има една особеност - питието не ми е вкусно ако не е в съответната чашка. Затова не мога да пия кафе от бурканче, взимам си като няма накъде, но никак не обичам. Или бира в пластмасова чашка  Sick
Бейлис и въобще ликьори никак не обичам. Най-сладкото, което пия, е розе.
Детето ми е много по-добре, само е малко уморен от вируса. Тази сутрин ММ не можа да закара баткото на училище и изпитах истинско съчувствие към него, а и към всички други ученици, когато го натоварих сънен и свит под тежката си раница на автобуса, вече пълен със заядливи и вонящи на снощи яден чесън и пит алкохол хора.

# 39
  • Мнения: 4 785
Не ме подстрекавайте да ви пускам рецепта за пилешка супа - тайната била в пушеното пиле, аз по-вкусна супа не бях правила, нямам търпение да ходя да ям довечера  Crazy

Аз този ликьор си го слагах в кафето, мням. Но откакто работя с прецизни цифри, пия чисто кафе Mr. Green

# 40
  • Мнения: 9 682
Значи да пиша рецептата тук? ОК.

Ето я :
продукти :
1 кутия канелони.
700 гр. кайма
200 гр. гъби
няколко кисели краставички

сос бешамел
доматен сос

Задушавате каймата и подправяте с риган.
Отделно задушавате гъбите, нарязани на възможно по-ситно, защото ще се пълнят в канелоните, а те не са особено широки.
Нарязвате също на ситно няколко кисели краставички.
Смесвате каймата, гъбите и краставичките. Прибавете и сосчето, което се е получило от гъбите.

Приготвяте си сос бешамел по следния начин - в малко олио запържвате 2 лъжици брашно, добавяте вода, сол и черен пипер на вкус.

В правоъгълна тавичка на дъното поливате малко сос бешамел и малко доматен сос. Аз ползвам йенска тавичка и доматен сос от картонена кутийка.
След това пълните канелоните - с пръсти е най-лесно.  Crazy Естествено за целта трябва малко да е поизстинала плънката.

Наредените плътно канелони заливате със сос бешамел и доматен сос. Отгоре настъргвате кашкавал.

Пече се на 180 градуса около 30 минути.  Peace

На моята рецепта пък тайната е в гъбите и киселите краставички, защото ако е само кайма ще стане по-тежко яденето!  Peace

Мър, моля да кажеш сега за супата, след като я спомена!!!


# 41
  • София
  • Мнения: 5 728
Жаки, страхотни снимки! Качвай още.
Белинда, как е детето?
Аз нещо се помотквам, не мога да се стегна да работя.
Тонка, разсмя ме много с тоя ликьор!

# 42
  • Мнения: 7 201
Успешна нова седмица на работещите!
И аз да кажа - Жаки, снимките са чудесни, но бледнеят пред теб. Ти ги засенчваш по красота! Heart Eyes

Лек и НЕдъждовен ден ви пожелавам!

# 43
  • Мнения: 3 871
Хахахаха, Тони, страшна си. Аз когато можех да пия и си купувах от лидълския Бейлис, си го изпивах за 3-4 дни. И сутрин ми се е пиел, ама съм се въздържала. Така че те разбирам напълно. Ликьора е много вкусен, аз не намирам разлика между него и истинския. Може би, защото от доста време пия от лидълския. Момичета, които не сте го пробвали и обичате Бейлис, купувайте, няма да съжалявате.
За който обича вино, розето от тази серия е страхотно. Бялото също е хубаво.


Жаки, много хубави снимки. Благодаря ти, ама искам още. Wink

Лиляна, благодаря за темата.   bouquet

# 44
  • София
  • Мнения: 23 737
Тонка , що така те пали на ликьор от сутринта?!?!  Rolling Eyes Shocked
Е, що - защото е сладичко.  Grinning
бискит, вкусен е "бейлис"-а. Разликата между оригинала и фалшиментото след третата глътка не се усеща.

ванини, радвам се, че ме разбираш.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт