Бели следи по дънките след пране ?

• 4 676
  • 10
  •   1
Отговори
Здравейте мами, имаме много странен проблем.
Нови дънки или панталони от подобен плат.
След като се изперат в пералнята  понякога им се появяват бели  вертикални черти  по дължина на  крачолите. Които не се махат след това по никакъв начин. 
Пера и пробвам с различни препарати, персил, первол , тема  . Винаги центрофогирам  на до 700 оборота.
От скоро пробвам на 500 оборота центрафуга и пак се появяват. Просто ме е страх вече да пера . Случката се случваше на старата пералня марка Хюндай. Купихме друга пералня Мидеа. РЕзултата е същия .Интересно е ,че дори стар панталон който съм прала 2-3 години и нямаше проблем с него .. Сега и на него му се появиха подобни черти. Пера на 30 градуса.

# 1
Аз ти препоръчвам, да използваш само течен прах за пране, да обръщаш на обратно панталона и не на последно място да четеш на етикета препоръката за изпиране, че има и такива панталони за които не е препоръчителна центрофугата.

# 2
Здравейте, персила и первола който ползвах са течни ,  винаги обръщам на обратно дрехите.
Чудя се понеже в пералнята ми се вижда ,че налива много малко вода. ДАли тея черти не са от голямата концентрация на препарат с малко вода ?

# 3
От лошокачествен омекотител съм си патила по същия начин или от предозиране на същия.
Ползваш ли омекотител?

# 4
Здравейте.За да не се получават бели черти по дънките ви задължително трябва да ги перете с течен препатат за черно пране и тогава няма да има никакъв проблем.

# 5
  • Шотландия
Аз се мъчих така с едни черни дрехи веднъж у майка ми - прах ги 3 пъти и не се махнаха чертите. Като се усетих да махна омекотителя - само ги изплакнах и дотам беше...

# 6
  • Сф
Аз си пера с прах и нямам проблем.Но! Пералнята ми е кофти- едно старо Kendy и не ми изпира добре понякога , но съм и хванала цаката вече. На мен ми прави проблем с петна от праха.Сега съм с течен препарат от Липненски.Смятам, че проблема е в дозата, не в препарата, програмата или пералнята- аз дънки пера на 40 и на 60 дори! Но ММ пусна скоро пералнята  Laughing и избълваха едни пени едно чудо!Чак пък на 30 дънки да пера .......сложи по-малко прах. Персил, Ариел и тн са много силни внимавай с тях- моя позната направи дерматит на детето от Ариел капсули.

# 7
Това го наблюдавам при твърдите платове. Също не мога да си го обясня. Дали не се намокрят добре, дали се протъркват по някакъв начин. Ползвам качествени италиански течни препарати, донесени ми от Италия. Омекотител не ползвам. Така се съсипаха няколко чифта дънки на ММ и един мой дънков тренч.  Sick

# 8
  • София
Според мен прекаляваш с препарата или нещо пералнята не плакне хубаво, може да пуснеш още едно плакнене... и защо толкова малка центрофуга пускаш?

Такива проблеми съм имала само когато съм перяла на ръка в тийн годините.

Или? Имаш предвид бели линии  избелял плат на неестествени сгъвки? Ако е това и при мен се получава на някои, отскоро, но при мен нещо се случва в сушилнята и понеже е само на някои , не на всички, предполагам по-точно е  проблема в самата дреха.

# 9
Изперете ги отново само дънките за да не ги притискат други дрехи и да не образуват перилни гънки.

# 10
Ето от "Mielewaschlexikon" ("Лексикон за пране на Миеле "')
оригиналния текст и бърз превод от мен:

Jeans:
Die Grundlage für die Herstellung von Jeansstoff
ist Baumwolle. Durch die sog. Köperbindung
von verschiedenfarbigen Fäden (i.d.R.
weiß und blau) entsteht das besondere
Jeansmuster, bei dem der Stoff von einer
Seite bläulich und von der anderen Seite weiß
schimmert.
Waschen: Grundsätzlich sollten Jeans nicht
heißer als 60 °C, Stretch-Denim nur bis 30 °C,
mit Feinwaschmittel ohne Aufheller gewaschen
werden. Ziehen Sie Ihre Jeans vor dem
Waschen auf links, um beim Schleudern
weiße Streifen, sog. Blanchissuren, zu
vermeiden. Jeans darf nur mit reduzierter
Drehzahl geschleudert werden
. Um eine
Verfärbung anderer Textilien zu
vermeiden, sollten Jeansstoffe bei der ersten
Wäsche separat gewaschen werden. Für die
richtige Pflege bietet Miele ein spezielles
Jeans-Programm, bei dem Waschrhythmus,
Wasserstand und Schleuderprofil genau auf
die Anforderungen des Textils abgestimmt
sind. Das Resultat: ein optimales Waschergebnis,
geringe Knitterbildung und ein
Maximum an Wäscheschonung.
Trocknen: Auch die Miele Trockner verfügen
über das Spezialprogramm Jeans. Die für
diese Textilien entwickelte Temperaturführung
und die spezifischen Trockenstufen sorgen
dafür, dass Ihre Lieblingsjeans auch nach
dem Trocknen noch perfekt sitzt.
Bügeln: Es ist nicht unbedingt notwendig,
Jeanskleidung zu bügeln. Ein perfektes Bügelergebnis
erzielen Sie jedoch mit hoher
Temperatureinstellung und ganz viel Dampf.

Препоръчват да се пере на ниски температури с препарат за фино пране, без избелваща съставка.
Да се обърнат наопаки, за да се избегнат черти и да се намали степента на ценрoфугирането.

Последна редакция: сб, 21 фев 2015, 16:00 от liana_2

Общи условия

Активация на акаунт