Веганството - да споделим опит тема 16

• 46 156
  • 679
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Аз пък направих таратор със слънчогледови семки прясно смлени (без накисване), много чесън и малко краставица. Копър нямах , нито лимон  Simple Smile

Обявих, че е таратор и се изяде, не остана да го опитам  hahaha

В Соул китчън е прекрасен, вече и не помня от какво е, но предполагам, че е накисвано, защото е много фино.

# 601
Ама защо с чесън?
Иначе как е на вкус? Сладък ли е? Нали е плод.

Основно солен се яде, макар че го има като крем с намачкан банан. Не е сладък. В Австралия го ядат на препечени филии много. Може на салати и подобни. Трудно се намира готов узрял за ядене, не прекалено мек, защото е изгнил, не и твърд. Хубав зелен цвят трябва да е, като се разреже, ако е кафяв, значи е изгнил вече.

# 602
Още една тема за опресняване на здравия разум Sunglasses Whistling ooooh!
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=850508.30;topicrefid=20

# 603
Гледах ги великите мами месоядки, изживяващи се като властелини на вселената. Не ми се пише вече в такива еманации на злобата и простотията.

# 604
Таратора го правя така: слагам всичко в блендера : авокадо, краставица, копър, чесън, сол, лимонов сок, вода и пасирам. С авокадо може да се правят различни разядки, комбинира се чудесно с чесън, лук, домати, ролца от раци , а най-любимото ми е на препечена филийка с пушена сьомга. Виждала съм и за течен шоколад направен с авокадо и какао, но не съм пробвала.

# 605
  • на острова на мечтите
Mi ne se qdosvam,ogorcena po-skoro.Obicam vi. Patuvam,ta zatui latiniza

# 606
Предварително се извинявам ако ще прозвуча грубо, но по повод темата и вечните спорове кое хранене е най, не виждам какво се учудвате... От позицията на все още всеяден човек мога да кажа, че и едните и другите са изключително крайни и НЕтолерантни. Да, има доста обидни коментари в другата тема, но и тук не са много ласкави по отношение на месоядните. На всичкото отгоре в тази тема за детето стана ясно, че не става въпрос за веганизъм, а за някакъв друг тип крайност на храненето, което и аз не мисля че е логично предвид възрастта на детето. И пак да поясня не отричам нито единия нито другия начин на хранене. Всеки има право на избор. Грозно е, когато хората се делят според това какво ядат и се критикуват за направения избор.

# 607
  • София
Дао, още съм в очакване. Simple Smile А от котаранчо наистина е минало бая време. Аз мисля, че ще си взема котенце някой ден като стана готова. И за беба ще е добре. Вече станаха почти 6 месеца от както я няма Киарка, но не съм готова още.
Фрея, в тази точно тема сме се събрали изключително толерантни хора.  Peace Иначе си права, че принципно ги има нападките и от двете страни. Тук поне, това се случва изключително рядко и съм забелязала, че не се толерира.

# 608
Да, Фрея, съгласна съм с теб. И да, конкретиката е важна, но за някои е по - важно да обобщават и да заклеймяват, вместо да проумеят, че това е частен случай със съответните крайности.
 Обожавам котки. Моят котарак е вече на 16 , като плюшена играчка е, поспалив пухкав, обичлив, ласкав Heart Eyes
Авокадо обожавам. Ям го натюр  - обикновено в /у препечена филийка с шарена сол, понякоа и с чесън,  като дип към салати, кьопоолу и сосове. Grinning

# 609
  • София
Завиждам ти, че е още с теб! Желая ви още дълго време заедно! Hug

# 610
  • гр. София
Аз не съм веган, но съм вегетарианка и съм се наслушала на какво ли не. Вече не се обяснявам, просто казвам, че не обичам месо и не се впускам в подробности. На мен също ми е неприятно грубото налагане на начина на хранене, без значение какъв е той.

take a smile, дано още дълго време се радвате на пухкавата животинка! Аз много обичам котки и си гледаме котарак вкъщи. Даже си го намерихме благодарение на бг мама.

И за авокадото да се изкажа - много го обичам! Първият път, когато го ядох, не беше узряло и не ми хареса. Дълго време го избягвах и накрая случайно си взех едно добре узряло, и беше любов от втори поглед Laughing Много ми е вкусно на кремче с банан и какао, на салати - с домати, със зелена салата, с препечена филийка. Мога и без нищо да го ям! Половинката го намира за безвкусно, но и по-добре - има повече за мен Mr. Green

Последна редакция: сб, 06 юни 2015, 21:07 от Илима

# 611
Ех с това грубо налагане , винаги му се учудвам , кой какво на кого налага грубо  Crazy

Скрит текст:

# 612
Ех с това грубо налагане , винаги му се учудвам , кой какво на кого налага грубо  Crazy

Скрит текст:

Да, или това:

https://www.facebook.com/gary.yourofsky/videos/vb.16990521306473 … ype=2&theater

# 613
# 614

Или тази скрита камера как правят наденички "на живо" в супермаркет:

Но иначе веганите са тези дето са странни , налагат си мнението , и правят глупави категоризации. Нали.

Общи условия

Активация на акаунт