Искам да кажа ... (26)_02.03-08.03

• 73 102
  • 1 943
  •   1
Отговори
# 1 110
В различни житейски етапи си препрочитам любими книги и автори, досега не ми се е случвало да се разочаровам. Напротив, с опита и мъдростта (  Sunglasses ) откривам нови и нови пластове, неща, които съм пропуснала на 20, откривам на 30, и преоткривам на 40...  Имам си книги-терапии; във всяко душевно състояние знам какво ще ми подейства като мехлем, и посягам към тях като към лекарство. И с музиката е така, и с филмите.

Кажете чай против умора. Много ми е натоварено, сънят не ми достига, мисля за сто неща едновременно. Трябва ми нещо, което да ме "събира", но да не е енергизиращо и да напряга органите, нито пък да е отпускащо. Има ли изобщо такова?
Алкохол не пия, ЧАЙ ми трябва. И време, естествено, но тъй като никой не може да добави още часове към денонощието, не го споменавам  Confused

# 1 111
  • някъде ... тук ...
И аз като тийн прочетох всичко в окръжната библиотека на Ремарк, че и на Моъм, после Камю. Скоро не съм се връщала към тях.

# 1 112
  • В Космоса
Ей, пак ме хвана ядът! Току що се чу зарята от Кукерландия, а дъждът си се сипе, сипе, без много, много да му дреме. Хората действат по програма, но времето е гаднярче и прцака всичко. Crossing Arms

# 1 113
  • Пазете Гор
Аз ти предлагам кантарион, липа и мащерка, Пушгриби. Мащерката и кантарионът се запарват, а липата е добре даже да поври малко и откисне час. Другото, което мога да добавя, е две лъжички вътре от моя мед - бръмбарите ми пасат точно в такива ливади, а в дола насреща има няколко сребърни липи. Ще се съсредоточиш като лазер!

# 1 114
  • Пловдив
Прибирам се от осмомартенско тържество на първа група в детската градина. Беше РАЗКОШНО Cry bowuu Heart Eyes Моето "меченце" си каза горе-долу думичките. Имаше танц, балет, по Вивалди "Пролет", имаше песни, по едно време имаше масов рев Laughing Половината от артистите ревяха Simple Smile

Последна редакция: пт, 06 мар 2015, 20:03 от Янтра

# 1 115
Половината от артистите ревяха Simple Smile

Сладури!  Grinning Сега ще си пусна клип от едно такова тържество. Добре че съм снимала, че да има доказателство, че детето ми не е чудовище, а всъщност е много сладко същество и ще му мине пуберитетът все някога.

# 1 116
Янтра, защо ревяха  Laughing ?

# 1 117
Чек, аз си правя много домашни маски, ама ми се щеше да разнообразя малко.
Жармен, Гару го харесвам и аз - и като глас, и като мъж  Crazy

Янечек, проверих, има LUSH в България. Препоръчвам им къната. Правих косата на дъщеря си с нея. С кафявата по-точно. Косата и стана разкошна. Цветът е съвсем естествен, кестеняв, а изрусялото от слънцето е леко по-светло, с меден (honey, не copper), отенък.

# 1 118
Днес явно много палци сте ми стискали, първата фаза мина сравнително добре, ама още ще стискате  Hug

Навън пак вали, ходи ми се на ски, а утре съм на лекции  Crossing Arms Ще се опитам поне неделя да скатая, а за това, че ми прекъснаха отпуската с един ден, получих три компенсация, та няма как поне за това да не съм доволна  Mr. Green

# 1 119
  • Пловдив
Нямам идея, мисля, че и те нямаха Simple Smile

# 1 120
  • Euskal Herria
Белла, ето ти книгата - ако те устройва:
http://knigi.spasete.me/index.php?search=%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%B … D0%BB%D0%B0%D0%B4

Много нови книги има тук:
http://knigi.spasete.me/

Янтра, браво на артистите! Ей тези моменти ми липсват.

# 1 121
Аз ти предлагам кантарион, липа и мащерка, Пушгриби. Мащерката и кантарионът се запарват, а липата е добре даже да поври малко и откисне час. Другото, което мога да добавя, е две лъжички вътре от моя мед - бръмбарите ми пасат точно в такива ливади, а в дола насреща има няколко сребърни липи. Ще се съсредоточиш като лазер!

Преди малко си направих една адска смес от кантарион, мента и дилянка. Мащерка имам, липа не.
Виж, това с меда звучи добре, но у дома имам само магарешки бодил и слънчоглед, които май няма да свършат работа...

# 1 122
В различни житейски етапи си препрочитам любими книги и автори, досега не ми се е случвало да се разочаровам. Напротив, с опита и мъдростта (  Sunglasses ) откривам нови и нови пластове, неща, които съм пропуснала на 20, откривам на 30, и преоткривам на 40...  Имам си книги-терапии; във всяко душевно състояние знам какво ще ми подейства като мехлем, и посягам към тях като към лекарство. И с музиката е така, и с филмите.

Кажете чай против умора. Много ми е натоварено, сънят не ми достига, мисля за сто неща едновременно. Трябва ми нещо, което да ме "събира", но да не е енергизиращо и да напряга органите, нито пък да е отпускащо. Има ли изобщо такова?
Алкохол не пия, ЧАЙ ми трябва. И време, естествено, но тъй като никой не може да добави още часове към денонощието, не го споменавам  Confused

Аз пия разтворими витамини. Обаче от чая на Куркума няма да се откажа. Хареса ми за лазера.  Joy

Янтра, да му имам гащите на твоя мечок. Сладки деца. Днес ми е много детско-носталгично. Порастна ми детето. Не е вече детенце.  Cry

# 1 123
  • София
Сигурно някой е видял майка си и е ревнал, защото не е при нея.... а останалите пък покрай него са се сетили за същото и.... така се почва то  Wink

Имам някъде клип с моят големият като беше на 3 години, който излиза на сцената маскиран като заек, слага си ръцете над очите за да не го заслепяват прожекторите и започва да реве с пълен глас "Къде е моята мама?".... добре че една от учителките го изнесе от сцената и ми го донесе в публиката.... за една бройка да мина по главите на половината родители за да си го взема Laughing

# 1 124
И аз го четях тогава , после на 23-25 и сега отново и пак ми харесва .Миналата година изчетох каквото имаше в градската / областна е / библиотека .
 Обожавам Ремарк , Стайнбек ,Фокнър ,Хемингуей.......
 Та  като написах Хемингуей и се сетих веднага - вчера съм на родителска на дъщеря ми / тя е в 12кл ,езикова гимназия - това уточнение е важно  Joy/.
  Та идва първо класната и започва да се оплаква там ,че ни идвали на уч-ще и изведнъж влиза някаква учителка ,и тя ни я представя като учител по литература .
 Абе гледам пуля се аз -ама тя по-литература я знам - жената е руса и само за матури говори и бг автори .
 И тази първите й думи - вашите деца дори не са чували за Хемингуей  Joy / тя била по англ.литература -ама то нали все литература/ . Аз гледам дъщеря ми четеше все Под игото ....
  Та викам си с тез матури ,къде и Хемингуей вместиха.
   hahaha
   Та няколко часа смесено само матури и балове и ...... да идват учениците в час .
  Думата "матуритетни " ми е станала възлюбима - само като видя бг класик писател и ми е ясно кой е матуритетен и кой не  Joy

Общи условия

Активация на акаунт