Искам да кажа ... (31)_06.04-12.04

• 47 609
  • 1 142
  •   1
Отговори
# 855
Силвия с моята свекърва така правихме козунаци една година.
  Цял завод беше за тухли единички Grinning / Щото тя била чула от баба си че кузунак се меси "докато дупе ти се изпоти" ........ и тя меси де ,ама и брашно добавя .
Аз тогава не разбирах и само гледам отстрани Grinning / Сигурно изпекохме козунаци за цялото село / кокошки и прасета го ядоха после де и едно куче Grinning /
 Лина да те науча едни мързеливи курабии , дето търпят импровизации - последно бяха под форма ала американски куукис ,а за Коледа пък ала меденки  Joy

# 856
  • Бургас
Благодаря Жармен, но някакси от  вътре не ми идва да правя такива неща. Може би ако имам мерак , след няколко опита все ще станат и курабии и козунаци и торти и др.

# 857
  • София
Абе все се оплаквате че не можете да месите и аз все ви чета и не мога да сметна 2 + 2 и се офлянквам..... Я заповядайте козунаците без месене на Венета. Нямат грешка!

500 гр. брашно
2 бр. яйца
120 гр. захар
170 мл прясно мляко
1 пак + 2,5 гр суха мя (общо 9,5 гр.)
50 гр. масло
1 с.л. олио

За намазване отгоре:
1 жълтък + 2 ч.л. олио + 2 ч.л. прясно мляко

Плънка:
стафиди, локум, орехи или сладко....
Приготовление
Всички продукти се омесват с миксер с бъркалките за тесто€ След като тестото за почне да се отделя от стените на съда, се вади и върху набрашнен плот се сгъва няколко пъти. Оставя се да втаса във фурната на 40-50 градуса до удвояване на обема. След като втаса се вади върху набрашнен плот и не се меси повече. Разделя се на 6 части с назъбен нож. Частите се разпъват настрани да станат на фитил. Слага се плънката и се загъват и се усукват. От 6-те фитила се оплитат 2 козунака. Отново се оставят да втасат. След това се намазват със жълтъка, поръсват се с кристална захар и се пекат на 170 градуса. Ако е нужно се покриват с алуминиево фолио за да не загорят.

Така съм си записала рецептата, но държа да отбележа, че аз слагам по-малко мая!
Ей сега ще снимам козунак по тази рецепта и ще го кача. Тъкмо излизат от фурната

# 858
  • Ямбол
Аз приключих с работата днес. Шефът(съпругът) ме пусна утре да почивам, той е с децата при свекървата, а аз утре ще мога на спокойствие да чистя и да направя още козунаци. Ех, замина си и тази ваканция.

# 859
  • Ланкър, планините Овнерог
Здравейте и от мен. От време на време се вясвам, колкото да не е без хич. Последната седмица бяхме като болнично отделение. Всеки да си знае антибиотика. На 4-ят ден от моя започнах от начало - хрема, кихавици... Бляк.
Днес понакупих яйца, Ягне. Много исках бели яйца, но никъде не открих, а онзи ден имаше в Пикадили, ама реших, че не ми се мъкнеха тогава. Нека ми, сега ще сме пак с грозни яйца  hahaha Мисля да пробвам боядисване в купичка, пълна с ориз+боя. Гледах в нета клипче, много интересни стават. Ето го - http://bgkef.com/Toy-slaga-boq-v-chasha-s-oriz-No-magiqta-se-slu … i-edno-qyce-VIDEO

# 860
  • София
Ето ги въпросните козунаци без месене

# 861
По същия начин съм правила тутманик, пак по рецепта на Венета. Много добър, а и козуначения вариант съм уважавала. Тази година я писах "дъджовна" откъм правеници на козунаци. Днес купих 2.

# 862
  • Euskal Herria
Нямам проблем с месенето и втасването. Стига само да не се окажат лоши брашното или маята. Тукашното брашно е едно тъмно, ама друго не мога да намеря. Меся на ръка, нямам машина. Сега ще мушна ябълка при козунака, да видим. Онна, благодаря за съвета!

Последна редакция: сб, 11 апр 2015, 10:24 от YanaDG

# 863
Искам да кажа, че не е за казване .... Положението при мен се влошава и след празниците на всяка цена трябва да разбера причината и да спра да отлагам чуването на диагнозата. Появи се и изтръпване на крайниците.
Много хубави козунаци и яйца показвате.
Момчетата по момчешки /Янечек Simple Smile/ продължават да дивеят. Не са спряли от сутринта да тичат, крещят, да се борят. Дрехите са им озеленени целите. Пролетта дойде.

# 864
  • Euskal Herria
Валери, след празниците отивай на лекар. Лично аз предпочитам да знам, отколкото да тръпна в неизвестност. Дори и да не е розово положението.
Стискам палци да се наредят нещата при теб.

# 865
valeri, не отлагай. Каквото и да е, по-добре да го знаеш навреме, отколкото късно.

# 866
 ooooh!

# 867
  • Ямбол
Много евтин тоя козунак. Представям си какво има вътре.

# 868
А, евтин, кой знае колко е голям тоя козанах

# 869
  • Варна
Като гледам цената - четир'стин грама, от микс.

Общи условия

Активация на акаунт