Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как мога да се кача на шатъла за Виаленд?
Къде е посоченото място за среща от Султан Ахмед?
Как мога да пътувам, да се ориентирам и се придвижвам в Истанбул с обществен транспорт?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как мога да се кача на шатъла за Виаленд?
-
Къде е посоченото място за среща от Султан Ахмед?
-
Как мога да пътувам, да се ориентирам и се придвижвам в Истанбул с обществен транспорт?
За да пътувате до различни места в Истанбул с обществен транспорт, можете да използвате трамваи, автобуси, метро и фериботи. Истанбулската карта е валидна за трамваи, автобуси, метро и фериботи. За по-подробна информация относно маршрутите и спирките се препоръчва да се консултират с местни жители или да използват уебсайтове за планиране на пътувания. В Истанбул можете да използвате обществени транспорт като вземете трамваи T1, метрото, автобуси и фериботи. Можете да се качите на трамвай T1 от различни спирки като Fünükköğlu или Topkapı. Освен това имайте предвид, че цените за пътуване са фиксирани, с изключение на пътуванията с метробуси, където таксата е според изминатото разстояние. В Истанбул използването на градски транспорт е удобно и разнообразно. Препоръчително е да закупите Istanbulkarte, която позволява пътуване с метро, трамвай, автобус и ферибот на по-ниски цени. Едно пътуване с карта струва около 2,15 лири, като цената намалява при следващо пътуване в рамките на 1-2 часа. Без карта едно пътуване струва приблизително 4 лири. Децата обикновено пътуват безплатно при определени условия.
-
Къде мога да намеря големи супермаркети в центъра на Истанбул?
-
Как мога да посетя различни места в Истанбул, като Бейлербей, парк Гьозтепе, Чамлъджа, мол Форум и Сапфир за един ден?
Явно ще вадя нов паспорт по-рано от планираното.
Цената за Ходжапаша е все още 60 лири с натипки, но няма безплатен диск (не че това е най-важното), а в гарата Сиркеджи е 50 лири. Ако ти е удобно, може ли да ми изпратиш интернет страницата на Ходжапаша центъра? Може би е най-добре да купя билети директно от тях.

Невероятна комбинация!
изпълнихме си изцяло програмата. Малкия, както и очаквах, най-се впечатли от Vialand. Не се спря цял ден, на мен накрая вече ми се въртеше главата
Аз може би очаквах малко повече от парка, но за детето си беше иделно. Малко се разочарова, че не го пуснаха на голямото влакче, но си навакса достатъчно с по-малкото и лодките. Сутринта отидохме с градския транспорт, но вечерта си взехме шатъла към Султанахмед.