Гърция, но не на море, Метеора, Олимпия, Делфи и още...2

• 95 822
  • 657
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте, вчера се прибрахме от Тасос, където изкарахме добре, но ми се ще да предупредя всички тук , за некоректно отношение на един търговец. В Панагия, пред музея на зехтина, предполагам всеки ходил на Тасос е минал от там, един човек продава маслини който твърди, че се негово производство. Маслините не са лоши, но в кутиите, в които ги продава, няма написаните 500 грама, а около 420. Купих 6 кутии и във всяка от тях имаше около 420 грама, тоест това не е случайно, а съвсем умишлено лъгане на всеки решил да си купи. Килограмът го продава за 5 евро, но в същност с тази лъжа излиза 6 и тук въпросът не е само за това 1 евро разлика, а за това, че ако нещо мразя страшно, това е да ме лъжат. Надявам се, чрез това излъганите да намалят рязко….

# 121
Привет завърнахме се от Гърция-Солун,Пелопонес и Метеора за 9 дни.Приказно време и място..
Ще пиша магистралните такси ,че в Мишелин не са актуални..Маказа-Солун 7,20 е Солун -Нафплио 39.20 ; Нафплио -Метеора 21,85 е и Метеора-Маказа 10.80 е.
Въпреки,че в Каламбака имаше фестивал на гъбите и някакви гръцки празници събота и неделя места за спане имаше,малко ни стреснаха ,че е пълно с туристи ,но места се намират по хотелите и цената се сваля с пазар..Имаше много китайци и корейци.
Колко по-евтино е да се спи в Катерини при положение,че хубав ,нов тризвезден хотел е 40 евро със закуска двойната стая ?!
На море бяхме в Пелопонес чудно е и водата е мноо топла.

# 122
  • София
Позволявам си да пусна този пост на няколко места, да се види от повече хора.

Предупредих ТУК и на още много места...

Една неприятна новина…
Десетки пъти предупреждавах в различни форуми за мулешката пътека на Санторини.
За съжаление това, което виждах многократно и очаквах да се случи най-лошото, стана.
Преди ден германска туристка от круизен кораб намира смъртта си на злополучната пътека.
Едно от мулетата буквално я стъпква пред очите на съпруга и, който дори имал рожден ден.
Оставам безмълвна, послушайте съвета ми и ползвайте лифта…

Другото, което бих казала в защита на животните…
Те/мулетата/ буквално са малтретирани, удряни, бити от собствениците си.
„Работят“ от сутрин до вечер като животински роби, как в този случай да са спокойни, за да не се стига до подобни инциденти. Виновни са собствениците, като този на снимката в горния пост. Това най-после трябва да спре, атракция или смърт...

# 123
  • София
Предупредих ТУК и на още много места...

Една неприятна новина…
Десетки пъти предупреждавах в различни форуми за мулешката пътека на Санторини.
За съжаление това, което виждах многократно и очаквах да се случи най-лошото, стана.

Много неприятна новина! Аз съм против всякакви атракции, които включват животни, с изключение на яздене на коне в лицензирани конни бази, където се полагат нужните грижи за тях.
Но съм и меко казано отвратена от начина, по който се извличат активи от подобни истории с фатален край.

# 124
  • Бургас
Много се радвам, че открих тази тема. Гърция е страна в която съм ходила и на море и не на море. Сега обаче реших да отидем там за 14.02.2016 г. Знам, че е много рано, но искам от сега да започна да следя програмите с изпълнителите. Искам да ходим на прословутото "бозуки" с хвърляне на карамфили и на живо пеене на известни изпълнители. Гледах сайт за Солун, ама нещо не мога да се ориентирам. Имате ли идея къде да търся? Благодаря предварително.  bouquet

# 125
  • София
rosi_030
Нощния живот в Солун кипи в кварталите Ladadika и Valaoritos, Sigros.
Там ще намерите това, което ви трябва.

# 126
  • Бургас
Bled, много ти благодаря за отговора, аз исках да знам дали има някакъв сайт и по интернет да разбера, къде кой ще пее и предварително да си запазим места.

# 127
  • София
Bled, много ти благодаря за отговора, аз исках да знам дали има някакъв сайт и по интернет да разбера, къде кой ще пее и предварително да си запазим места.

Можеш да следиш тук за по известни, но не са много често...

ТУК
ТУК
Имай предвид, че те се гледат и слушат със закупена цяла бутилка/на маса/, която никак не е евтина...

# 128
  • Бургас
 bouquet bouquet bouquet bouquet bouquet
мнооооооооооооооооооооооооого благодаря, каза ли са ни, че около 100 евро е бутилката уиски с ядки за 6 до 8 човека, ама това са чужди думи.
още веднъж благодаря

# 129
  • СОФИЯ
Направихме резервация за НГ в Солун. Х-лът е в центъра, гърците правят ли нещо по площадите на 31.12, изобщо като цяло има ли нещо по-различно и интересно?
За 01.01 вечерта някакво нощно заведение да препоръчате? Работят ли тогава изобщо. Гледах някакъв латино клуб, но ме потресе цената от 6 евро за сок, а консумираме алкохол и само на една напитка няма да останем  Grinning

# 130
И ние ще сме в Солун. Гледах в Гугъл - има фойерверки и музика. И аз се интересувам ще работят ли заведения и магазини от 31 до 3.

# 131
Ще има доста хора в Солун за НГ от България Simple Smile Но доколкото познавам гърците,си мисля,че магазините няма да работят Sad

# 132
  • София
Не забравяйте идва време за карнавали:

Тасос,  Tsiknopempti или "Изпепелени четвъртък" четвъртък-понеделник.
Може да се съчетае с 3 март.

Ксанти,  13 март/неделя/

Честита Нова Година
Много пътувания, здраве и късмет !!!

# 133
А тези карнавали ако времето е лошо, имали ги ?

# 134
  • Paradise
Има ги, да. Аз не съм очарована от карнавала в Ксанти и изобщо не го препоръчвам.
Отделно, че в неделя нищо не работи в града, буквално няма къде едно кафе човек да изпие.

Някой ходил ли е на карнавала в Патра и какви са му впечатленията? Заслужава ли си?

Общи условия

Активация на акаунт