На море в Гърция 2014 - II

• 72 863
  • 738
  •   1
Отговори
# 180
Параход, абсолютно съм съгласна с теб, че няма как да се подминат въпросите за децата и дали е удобен плажът за тях- аз също съм отговаряла на лични за местата , където съм била- да са живи и здрави дечицата и техните родители, на които хич не им е лесно-аз навремето нямах интернет и съм допускала много грешки. Моята мисъл беше основно за това, че всеки може да избира какво да чете или да не чете- ако някой пише, че само с магаре може да се качи на калдерата- нека да е така написано- аз съм изчела и толкова много  други мнения, че мога да сравнявам и да си направя изводи, макар да не съм била на Санторини. Когато миналото лято дъщерите ми ходиха там-такова четене падна, че не остана тема непрочетена, и въпреки това на място се е оказало доста по-различно...поне по техните мнения. Те искрено съжаляваха, че не са взели кола под наем, за да разгледат всичко, което щяло да им спести много ходене по мъките, но от чудене, накрая се оставили да решават другите и после ги беше яд.И от други мои познати съм чувала, че за Санторини е най-добе с кола под наем (естествено, ако не сте със собствена).
С нетърпение продължаам да ви следя и чета- искрено ме заинтересуваха чартърите от Солун и естествено , въпроса за паркирането там.

# 181
  • No Line On The Horizon
Като цяло съм се спряла на Вурвуру за това лято, но се записвам да ви следя за идеи Simple Smile

# 182
Здравейте,

да се включа и аз. Днес на много места имаше карнавал.
Крит е един хубав остров. Мисля че Параход каза че е все едно остров-държава. Крит си произвежда всичко. Две седмици може и да стигат за обиколката и да се разгледа. С деца не съм пътувала до там.
Санторини е впечатляващ остров. Много хубав. Много хора очакват страхотни плажове и се разочароват. Има пристанище. Мисля че и обществения транспорт е добър, но никога не съм го ползвала.
Миконос- също има спокойни плажове. Даже август има плажове с не много хора. На Миконос обаче не се ходи за спокойствие. В Миконос има травестити и какви ли не. Идва круиз с гей 4000човека, Не стоят много дни обаче. Има естествено и деца. Много хора имат там вили и си ходят с децата и нищо не им пречи. Най-много са обикновените двойки мъж и жена.
На мен цикладите най-много ми харесват.

# 183
Записвам се и аз да следя темата! Дано тази година почивката на море да е по-успешна от ските!
Не знам дали представлява интерес, но ви пускам един линк с дните в годината, когато гръцките музеи могат да бъдат посетени безплатно.
http://www.peika.bg/statia/Bezplatni_muzei_v_Gartsiya_koga_kade_ … _l.a_i.85511.html

bouquet за всички почитателки на Гърция

# 184
 Bliss - в Нафплио като подминете замъка и слезете надолу с колата се отива до един хубав плаж. Този хотел е хубав, но е малко далече http://www.amaliahotelnafplio.gr/. Трябва кола за да се отиде до стария център. По-добре да отидете и до Ареополи щом ще ходите до Гитио. Има хубави хотели и на хубави цени.

# 185
zhorchy -  на сайта на гръцкото Министерство на Културата пише че на 25/3 Акрополът и разни други обекти са затворени http://www.culture.gr/culture/eindex.jsp
http://odysseus.culture.gr/h/3/eh355.jsp?obj_id=2384

# 186
  • София
Като стана въпрос за магаретата на Санторини, една колежка ме посъветва да не им ползваме услугите, защото теренът бил доста влажен и се случвало да се подхлъзнат. Когато тя е била, е имало такъв инцидент с фатален край Sad

Последна редакция: нд, 23 фев 2014, 21:50 от Moharet

# 187
 Аз на Санторини не видях магаре. А много се оглеждах. Което не означава че няма. На  Монемвасия за първи път се запознах с този вид транспорт.

# 188
  • София
До колкото разбрах магаретата се подвизавали по пътя за старото пристанище, от където тръгвали туристическите корабчета за Калдерата. Някой качвал ли се е на такова корабче?

Параход, сега разгледах снимките от Миконос. Разкошни са! Най-много ми хареса тази с мелниците и разбиващите се в скалите вълни, а индийците ми изглеждат като кадър от Боливудска продукция  Hug

# 189
  Покрай днешните коментари и снимките на Параход взе да ми се избистря една дестинация- Сирос и Миконос. Ако имам повече отпуска евентуално и Тинос за кратко. Моля компетентните за мнение ! Hug

# 190
  • София
Anna bel, ето една компетентна Simple Smile)
Съчетайте Сирос и Тинос - това е моят съвет. Ние направихме така едно лято и беше незабравимо.
Сирос е невероятен остров, Ермуполи е прекрасен, но това вече го знаеш. Ние там разделихме престоя на две, половината в Ермуполи, в един чудесен хотел, за да се насладим на града и другата половина - на плажа Simple Smile
Тинос има ужасна столица, но пък вътрешността на острова е ненадмината. Никога няма да забравя селцата, където сме били там. Пиргос, Агапи, Мелопотамос - задължителни! Много красиви хора, ходихме в Агапи на панаир една вечер и доста жени бяха руси и синеоки, много красиви и танцуваха онези невероятни танци по двойки...Абе, с две думи, на тинос си заслужава да се омешате с местните Simple Smile
Дивна, никой не отговаря, защото на Левкада това което търсиш го няма. Най-много места за настаняване има в северната част, около столицата, много красиви студия, градини и добри цени, но там плажът е ветровит и дълбок. От източната страна има малки плажчета, но са доста претъпкани. Агиос Никитас става, да, припомни ми обаче кой месец ще пътувате? Просто няма голям плитък плаж, не особено населен и със студия. Общо взето се подгответе за обикаляне с кола.

# 191
# 192
Аз лично от цикладите или кикладите, не знам точно как се произнасят на гръцки съм посещавала само Миконос, с 3 годишно дете. Определено не е семеен остров, не бих препоръчала острова за активна почивка на семейства. Но пък купона е невероятен, партита по всички плажове всяка вечер, въобще за мен този остров е аналог на Ибиса за Испания.
Иска ми се да посетим и други от тези острови, но предпочитам да пътуваме с кола, а не със самолет и когато избирахме остров избрах такъв, който е на сравнително кратко разстояние с ферибот.
За тази година съм още в чуденка, миналата година много ни хареса Закинтос, но пък не ми се повтаря, иначе от Йонийските острови, всички са ми на сърце. Обмислях нещо около Каламата, четох долу за един плаж Войдокилия ако някой е ходил в този район ще се радвам да сподели.
Видях че някой е питал за Левкада, ние бяхме в страхотни квартири, с нещо като частен плаж само за хората от студиата там, но плажът беше каменист и вечер след 5 слънцето се скриваше. Иначе беше буквално на плажа. Мен лично ми беше удобно, заради детето, когато си искам просто отивахме и лягахме да спим наобяд и въпреки камъните се лежахме на шезлонгите на този плаж. Ако се интересувате от подобно място мога да потърся как се казваше.

# 193
  • на път
 Hug   bouquet  newsm44 photo  grinning039  car003

# 194
  • София
Искам да кажа, че това е един прекрасен форум, в който всеки един има право на своето мнение, независимо какво е то. Дали е компетентно, наивно, разбираемо или не, автора преценява дали да го напише и никой няма право да се подиграва с него.

Аз също сега ще изкажа мнение, което няма да се хареса на всеки.
Санторини е едно невероятно място, което по възможност всеки трябва да посети. На острова сме пристигали по всякакъв начин, по въздух и вода, с ферибот и с круизи, били сме с и без кола, посетили сме почти всяко кътче...
НО СЪВЕТВАМ ВИ, НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТОЗИ ВИД ТРАНСПОРТ

Вижте как бягат хората...

НЕ МИНАВАЙТЕ ПО ТАЗИ ПЪТЕКА КЪДЕТО СЕ ДВИЖАТ МУЛЕТАТА/да мулета, не магарета/

Твърде рискове и изключително неприятно

НЕ СИ РАЗВАЛЯЙТЕ НАСТРОЕНИЕТО ОТ ФАНТАСТИЧНИЯ ОСТРОВ

Мислите ли, че този човек има от къде да мине ?

НАСЛАДЕТЕ СЕ НА ТАЗИ КРАСОТА ОТ ДРУГО МЯСТО

Не се умирисвайте, не ходете по фекалии, не понасяйте водачите на мулетата, които са отвратителни.

ТОВА СА ТЕ, НА САМИЯ ПЪТ

АКО ВИ СЕ НАЛАГА ДА СЕ КАЧИТЕ ТОЧНО ОТ ТУК, ХВАНЕТЕ ЛИФТА

А ТУК МАЛКО КРАСОТА
Изключвам снимките с мулетата......

Обиколката с корабче е задължителна, ако не сте видели острова от към морето.

Последна редакция: пн, 24 фев 2014, 08:06 от Bled

Общи условия

Активация на акаунт