На море в Гърция 2014 - II

• 72 869
  • 738
  •   1
Отговори
# 165
 Чудни снимки от Миконос, Параход! И на мен индийците ми харесват най-, също и 3611 много!

# 166
На Миконос пристанището е по-далече от селото , до там се ходи с такси . Ако си с местни беше 5 евро , ако си с туристи по 5 евро на човек ни бяха взели .  Grinning

# 167
Има и редовна автобусна линия от и до пристанището, която обслужва града и околните хотели. Може и с лодка до старото пристанище, което е в центъра на града.

# 168

Индийската влюбена двойка (двуполова) ми е любимият кадър Grinning

А на мен мързеливите котараци. Имам като оранжевия, но двойно по-дебел.  Mr. Green

# 169
Никъде не съм казала , че няма хетеро там , чак си повярвахте.  Joy

# 170
Никъде не съм казала , че няма хетеро там , чак си повярвахте.  Joy

Мисля,че е редно да се спреш. Не забелязваш ли, че не си в тона на темата? Малко по-умерено го давай, да не се налага пак да се извиняваш публично (както скоро на мен на едно друго място ).

# 171
  • София
Тъкмо се зарадвах, че има човек, обикалял повече Циклади и ще сподели лични впечатления, а то се оказва, не само, че не им помни имената, а и Нафплио намести сред островните си приключения  Sunglasses

# 172
  • Бургас
Благодаря на всички за споделения опит и емоции в темите за Гърция   bouquet
Дойде ред и аз да започна да мечтая за закриването на летния сезон на спокоен и красив плаж.
Резервирах фамилна стая в Toroni Blue Sea Hotel от 31 август за 6 нощувки.
Следващата стъпка е да си взема надуваем каяк и вече щастието ще е пълно Simple Smile

# 173
Да се извинявам , за чуждата глупост, някой друг път в някой друг живот. Да била съм там и ??? Явно не съм желана в темата и , забавно ми е  Joy Яхтата беше малка и когато беше бурно морето отивахме на други острови освен кикладите. На Санторини корабите спират в морето , няма пристанище , яхти идват да вземат хората. За да се качиш до горе или с магарета или лифт. В близост има остров с активна вулканична дейност.
Грък ми разказа, че те вярват , че там е била изчезналата Атлантида. Вулкан е избухнал преди 5000 години и е разцепил земята , преди е било едно цяло ,от там всичките тези малки островчета. Wink

До крепостта има 999 стъпала или се ходи с такси , работи до 7 ако иска човек да влезе .

Последна редакция: нд, 23 фев 2014, 18:39 от adelinda

# 174
 Steltion  Ще бъдем в началото на сезона в същия хотел, надявам се да си изкараме приятна почивка.
Момичета, защо така ограничавате участието във форума-в края на краищата никой не е длъжен да чете всичко или да се съобразява с всичко, а всеки може да си каже мнението... Аз например прескачам мненията за островите, или по-точно , ги чета през ред, защото на този етап не са ми в плановете -ще се върна да ги допрочитам догодина, надявам се. А и какво като някой е писал нещо, което не е в тон с темата- нали тонът всъщност е Гърция- всеки си има свой поглед към нещата или собствен изказ. Аз например леко се дразня от въпроси от типа" може ли с две деца, може ли с повече деца", но темата е в "бг-мама" все пак и просто прескачам такива въпроси и отговорите към тях, защото моите деца отдавна са пораснали, а внуци все още( за съжаление) нямам. Това , което ми е необходимо като информация, си го изчитам и мислено благодаря за съответния пост, а това, което не ме интересува, просто го прескачам... Предполагам, че повечето от вас правят същото.
Нека се изслушваме и нека сме позитивни- дай боже всекиму да може да си позволи да разгледа всички острови и да почива даже на някой от тях!!! Аз със сигурност скоро няма да мога да си го позволя, но ми доставя удоволствие да чета споделените ви пътеписи и да разглеждам снимките ви.Пък кой знае, може и на мен да ми се усмихне късметът...

# 175
На Санторини корабите спират в морето, няма пристанище , яхти идват да вземат хората. За да се качиш до горе или с магарета или лифт.
И това не е вярно - има си най-нормално пристанище, но е от другата страна на полумесеца, под Фира - и качването става по шосе, вярно със завои, но с нормална кола или автобус.
Мога само да предполагам, че вие сте влезли откъм Иа, където спират и круизните курсове.

Валя Бл,
няма как да ги избегнем въпросите "става ли за деца" Simple Smile както и сама казваш, все пак това е тема за Гърция във форума бг-мама и мнозинството от хората пътуват семейно Simple Smile Всъщност, почти всяко място (стига да не е много трудно достъпно пеша, примерно) може да бъде подходящо за деца, и аз го тествам непрекъснато това, с променлив успех Simple Smile но различните потребители имат различни нужди и изисквания. Няма как да откажеш информация дали заливът е плитък и пясъчен, да речем.

# 176
  • София
Параход, снимките от Миконос са страхотни. Аз взех да се интересувам от острова покрай евтините самолетни билети от Солун, но се бях поотказала от него, заради фрашканите плажове. Как пък не намерих снимки на един по-празен плаж...Ама след тези снимки май пак ще го мисля. Но май ще е нещо като 4-5 дневно бягство без деца.
Не знам за adelinda, ако е пътувала по островите като част от персонала на яхта, а не като турист е разбираемо донякъде, че не се е интересувала много от местата, където спира. Пътешествениците гледат по друг начин на туристическите забележителности от работещите там, за които те не са особено интересни...

# 177
На Санторини корабите спират в морето, няма пристанище , яхти идват да вземат хората. За да се качиш до горе или с магарета или лифт.
И това не е вярно - има си най-нормално пристанище, но е от другата страна на полумесеца, под Фира.
Мога само да предполагам, че вие сте влезли откъм Иа, където спират и круизните курсове.

Нито магаре, нито лифт ползвахме. С колата се закарахме до хотела от пристанището.

# 178
На Иос няма да забравя , бяхме седнали в едно заведение , семейно малко, където дъщерята на собственика и други двама започнаха да свирят на тарамбука и мандолина гръцка музика. Беше уникално и много впечатляващо . Също сервираха аналог на нашата греяна ракия ,  в гарафи , слага мед и не знам какво още , сервира се с гарафата и шоточета чаши.

# 179
Dechy,
благодаря ти. Вярно от снимките на Парадайз и Елиа в активния сезон може да получиш инфаркт. Ние на тях не ходихме, защото нямахме много време и видяхме само 1-2 плажа в близост до града, но честно казано, бях подготвена за много по-голяма навалица от това, което видях по улиците и заведенията (беше краят на юни, преди няколко години). Изглежда, че просто трябва да се избягва високият сезон, както навсякъде, де.

Ето един кадър на пуст плаж, хаха (не е мой) - Аграри

Обаче, в сравнение със Сирос, с който го съчетахме тогава, цените бяха чувствително високи. Трудно ми е да си спомня и да си сравня с цените от последващи пътувания в Гърция, но Санторини, на който бяхме няколко месеца преди това, ми се видя значително по-евтино от Миконос (с изключение на заведенията по ръба на вулкана в Иа).

Последна редакция: нд, 23 фев 2014, 19:02 от Параход

Общи условия

Активация на акаунт