Американски колеж - седма тема

• 107 938
  • 753
  •   1
Отговори
# 570
  • софия
Официално:
общ брой кандидати -492

Момичета - 257
Момчета - 235

Успех на децата!

# 571
всичко е разписано в Правилника, който родител и ученика са подписали при записването и листа с подписите е върнат в академичния офис.
Погледнете там.
Общо взето - получавате писмо, с което администрацията Ви уведомява, че е наложена пробация В края на годината вероятно (в правилника вижте точно)  ще получите друго писмо, с което ще Ви информират какво следва - дали пада тази пробация,(обикновено пада, защото ученикът не допуска повече неизвинени отсъствия) и откога.
Подобно е за нисък успех, както и за онести...  

# 572
  • България
StefanB, за онести е малко по-различно. Пада в каря на 12 кл., докато останалите падат в каря на периода, за който са наложени. Обикновено това е края на съответната учебна година.  Peace

# 573
Един въпрос за чуждия/втория език Simple Smile Кое е по-правилно не знам Simple Smile
Ако детети е на по-високо ниво от напълно начинаещ по немски например, дали има група за по-напреднали или всички в 9-ти клас започват от А, Б, C, ...?
Благодаря Ви!
И още нещо: защо чувам, че само по немски се учило сериозно и се постигали резултати в 12-ти кл.? Така ли е?
Изобщо, нивото на втория език какво е? Вашите впечатления, коментари, съвпадения с очакваното ...
Аз очаквам поне 2 езика до края на 12 кл. на отлично и мн. добро ниво (ясно, че единия е английския, а втория да е поне В2, да не кажа С1) Големи ли са ми очакванията или реални ??? И, знам, зависи от детето! Обича езиците и учи с кеф само по езиците ... Така че каквото зависи от нея - мисля, че ще го има!
Благодаря Ви за споделеното!

# 574
Един въпрос за чуждия/втория език Simple Smile Кое е по-правилно не знам Simple Smile
Ако детети е на по-високо ниво от напълно начинаещ по немски например, дали има група за по-напреднали или всички в 9-ти клас започват от А, Б, C, ...?
Благодаря Ви!
И още нещо: защо чувам, че само по немски се учило сериозно и се постигали резултати в 12-ти кл.? Така ли е?
Изобщо, нивото на втория език какво е? Вашите впечатления, коментари, съвпадения с очакваното ...
По испански започнаха от АБВ, но вървят с много интензивно темпо - плана за 10ти клас си го изпълниха преди края на годината и започнаха със следващия материал... Катедрата са взели решение да "интензифицират" обучението за техния випуск, защото децата се справят много добре и нивото позволява да напреднат повече... Едната учителка настояваше още миналото лято моя да се явява за сертификат В2, но той нямаше никакво време и настроение... не знам за това как ще е, но мисля, че все ще успее да намести и испанския да го "документира" Wink

... И, знам, зависи от детето! Обича езиците и учи с кеф само по езиците ... Така че каквото зависи от нея - мисля, че ще го има!...
Доколкото си спомням, дъщеря ти е в 8ми клас, т.е. не е учила още другите дисциплини на "чуждия" (скоро втори нейтив език - английски), изобщо не е ясно дали няма да й хареса да учи история, психология, география.... физика... на английски... Та не си прави още сега изводи, че "учи с кеф само по езиците"

Последна редакция: пн, 13 мар 2017, 14:55 от peneva_a

# 575
  • София
kassii, обучението по немски в АК е на много добро ниво. Учителките не оставят деца, които са по-напред по езика, да скучаят. Като цяло се върви напред бързо и интензивно. В 12-ти клас С1 е постижимо ниво. Големият ми син го защити с изпит. (За другите езици - нямам информация как учат и какво ниво постигат).

# 576
  • София
Аз имам впечатления за испанския покрай американчето ни: твърди, че за половин година в колежа е научил повече испански, отколкото за 10 години в щатското държавно училище преди това.

# 577
Преподавателката по немски е страхотна! Малко съжалих, че моята девойка не записа този език. Не се учудвам, че защитават С1 по немски.

# 578
Зa френския според мен - две са учителките, едната по-строга, другата по-либерална. Както всяка дисциплина в колежа, ако не се изисква толкова много както по останалите, бива леко неглижирана с подготовката, освен ако детето няма особно предпочитание, но пък ако останалите дисциплини те принуждават да се занимаваш с тях, естсествено, вечно си оставил френския за последно.
Визирам, естествено щерката, която започна френски от А и Б, както прочее беше и с английския в осми клас.
Но дойде в Колежа с ниво Б2 немски, все пак с опит някакъв в изучаването на език.
Общия неофициален и съвсем условен рейтинг на обучението по езиците за последните години е горе долу- испански, немски френски.
Пак казвам, зависи от приоритетите на ученика.
И трите курса дават възможност на искащите да постигнат много.
Но по испански и немски трудно можеш да минеш метър, това се опитвам да кажа. И общо взето, и да не искаш, принуден си да знаеш на финала повече, отколкото по френски.

Люси, и двете преподавателки по немски, не само едната, Кремона, която вероятно визираш. А тази година има и един чужденец...
Дано тази година наберат желаещи за да поканят преподавател по руски.
Когато се усетят след време, че им трябва, вече трудно намират време да го учат.
Примери за това от състудентите на голямата ми дъщеря - един куп, при това всички работят и живеят някъде в европа и в един момент са изразили съжаление, че на времето не са учили руския. А за нас като българи е много по- лесно да го направим, ако се усетим навреме....

# 579
Преподавателката по немски е страхотна! Малко съжалих, че моята девойка не записа този език. Не се учудвам, че защитават С1 по немски.
Те преподавателките по немски са няколко  Wink както и по испански и френски...
Тези които познавам по испански са много добри (едната много си ги юрка, но е симпатяга с чувство за хумор, влиза им под кожата явно и децата много я обичат и слушат!)

# 580
Оооо, дано, дано, дано чрез/през любимия език да докоснем математиката, физиката, историята ..., че през българския за 7 години не успяхме.
Много благодаря за отзивите. Тя иска да учи немски, но баща й я натиска за френски, че бил по-перспективен ... Аз съм за немски и сега вече ще съм по-убедителна, като знам от вас какво се случва Simple Smile Благодаря отново!
П.С. Е, за да сме напълно откровени, не я притиска много силно Simple Smile за френския Simple Smile

# 581
  • Sofia
При положение,че изпитите не са след края на уч.година кой успех трябва да е не по-малко от 5,за да кандидатства детето?Може да е коментирано,но не успях да го намеря

# 582
  • България
При положение,че изпитите не са след края на уч.година кой успех трябва да е не по-малко от 5,за да кандидатства детето?Може да е коментирано,но не успях да го намеря

Успехът за първия учебен срок на 7 клас.

# 583
  • Sofia
мерси

# 584

Успехът за първия учебен срок на 7 клас.
За да кандидатства - първият учебен срок, за да се запише - за годината. (Не откривам сега къде го пишеше това, за да пусна линк)

Общи условия

Активация на акаунт