ИЗМЕННИК НА РОДИНАТА /Vatan Haini/ - нов сериал с Халит Ергенч и Бергюзар Корел

• 92 143
  • 736
  •   1
Отговори
# 690

Беренчето и Башачето Къванчова май са останали в Америка.

# 691
# 692
# 693
Ердоган е заявил на митинга, че политиците знаят желанието на народа. Парламентът ще възстанови смъртното наказание, а той ще одобри решението.

Казал е, че днешният митинг е запетая, а точката на т.н наряди в защита на демокрацията, ще се сложи в сряда.

Явно тогава ще е последното събиране по улиците. Не знам защо точно тогава. Явно се страхува докато е в Русия във вторник, някой да не му седне на трона.  Joy

...........................

Берг, Халит, Синем, Кенан, Къванч.

Ох, всички са големи скици.

Мега продукция.  Joy

Последна редакция: нд, 07 авг 2016, 21:32 от varna_2

# 694
  • AMS
Скрит текст:

Беренчето и Башачето Къванчова май са останали в Америка.

Доколкото знам Башак си е в Истанбул.
За Берен вече го питат Кенан къде е? И аз питах  bowuu
Отговор няма.
Другата, която я няма е Белчим Билгин - последно имаше снимки от Швеция.
Но съпругът Йълмаз Егдоган е на линия.
Направи ми впечатление, че Едже Йоренч въобще не реагира,
нито на 15-ти, нито сега.
Интересна ми е реакцията на Туба.
И на всички други разбира се.

Момичета, още ми е рано да коментирам.
Искам всичко да видя и да прочета и тогава.
Но не ми е весело, да знаете.

Последна редакция: пн, 08 авг 2016, 18:18 от *** Diva ***

# 695

Да сложа Хюля и Назлъто - и те празнуват Heart Eyes Grinning

# 696

Мега продукция.  Joy

Мега продукция, в която трябва да играят без някой да ги пита приемат или не приемат, харесват или не харесват. Както и да прозвучи - и това е част от тяхната игра. Играта на известните личности. Ако си Хасан или Айше от някое измирско село - никой няма да те познава и да ти търси дали си отишъл задължително на демократичния митинг...Да приемем тяхното послание каквото и да означава.

# 697
Ердоган е заявил на митинга, че политиците знаят желанието на народа. Парламентът ще възстанови смъртното наказание, а той ще одобри решението.

Казал е, че днешният митинг е запетая, а точката на т.н наряди в защита на демокрацията, ще се сложи в сряда.

Явно тогава ще е последното събиране по улиците. Не знам защо точно тогава. Явно се страхува докато е в Русия във вторник, някой да не му седне на трона.  Joy

...........................

Мега продукция.  Joy

Бергито и Халит направо скучаят Mr. Green изобщо не са ентусиазирани...

# 698
За всеки случай я подготвих, когато изпишем тази -
заповядайте! Hug
  НОВАТА ТЕМА

Имаше предложения за ново заглавие на темата, нищо не съм променила, защото през последните дни, във всички новини около сериала, излизаше старото - ВХ.
Можем да редактираме до утре вечер. Предлагайте! Hug

# 699

Момичета, още ми е рано да коментирам.
Искам всичко да видя и да прочета и тогава.
Но не ми е весело, да знаете.

Всеки е отишъл със своята идея за демокрация и със своята мечта за Турция.

Гледам, че хората споделят снимки от митинга, радват се, че са заедно, че са показали сила пред света.

Турците са националисти. Нарочно използвам тази дума. Те са повече от патриоти. Ние малко трудно го разбираме това, защото у нас през последните години беше насаждано някакво наднационално чувство, не беше много добре да се говори за родолюбие.

Дори и най-големият демократ и кемалист, ако му кажат, че Турция е в опасност, ще излезе на площада без да се пита  кой му го казва. Няма да има "чакай бе, той това го казва Ердоган, той не е от моята партия."
Неслучайно едно от мотото на днешния митинг беше "Става ли въпрос за отечеството, всичко друго са подробности".

Убедена съм, че повечето известни имена на днешния митинг са много далеч от представата на Ердоган за Турция. И съвсем не са отишли да го подкрепят. Но ако Ердоган задълбочи затъването на страната в авторитарното и ислямистко блато,  само вътрешни сили могат да го спрат. Аз такива в момента не виждам.
Дано опозицията поне го следи какво ще прави в следващите месеци и реагира. На Ердоган не му трябва конфликт с политическите му опоненти в страната, защото той има отворени твърде много фронтове. Колкото и да показват мускули днес, армията им е деморализирана и силно разклатена, държавният апарат е изтърбушен, назначават когото сварят, без стаж, без нищо, икономиката е засегната, гражданска война на Изток, скара се с Америка, Германия, Австрия, Италия...
Дано това малко го смири и да не тръгва на твърде резки и пагубни за страната ходове.

# 700
  • AMS
"Берг, Халит, Синем, Кенан, Къванч.

Мега продукция.  Joy "

И в поддържащите роли

Скрит текст:

Последна редакция: пн, 08 авг 2016, 18:18 от *** Diva ***

# 701
За всеки случай я подготвих, когато изпишем тази -
заповядайте! Hug
  НОВАТА ТЕМА

Имаше предложения за ново заглавие на темата, нищо не съм променила, защото през последните дни, във всички новини около сериала, излизаше старото - ВХ.
Можем да редактираме до утре вечер. Предлагайте! Hug

Мисля, че до началото на сериала ще изпишем поне още една тема, така че можем да го оставим заглавието засега така.

Като обявят новото име, ще го сложим, когато дойде нова тема.

# 702

Бергито и Халит направо скучаят Mr. Green изобщо не са ентусиазирани...

Именно! Това е! Почти всички са там под строй. Кой каквото ще да приказва за демокрация.

Ще видим колко ще издържат. Жалко, че напредничавите хора са много малко, наистина. При толкова  време република, не се промени манталитетът на Анадола. Но нещата се поддържаха от светската власт. А сега я няма и нея. Следователно, нещата трябва да дойдат отвън, при съвпадане на интереси, разбира се.

Благодаря ви на всички за преводите, снимките, коментарите!

# 703
Цитат
Като обявят новото име, ще го сложим, когато дойде нова тема.

И аз мисля така Peace когато излезе официално новото име тогава да променим и името на темата.

Благодаря на ВАРНА  bouquet  за преводите и новините и на всички дами за снимките, клипчетата и интересната дискусия bouquet

Последна редакция: нд, 07 авг 2016, 22:48 от liliMS

# 704

Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Стига са митингували, да отиват да празнуват.  Grinning

Изобщо не упреквам Халит и Берг, че отидоха. Даже се надявах да го направят.

Беше ми тъжно да чета всички отвратителни хули и нападки в социалните медии към тях през последните дни. Платиха цялата сметка за Гези. Нищо няма да променят  в ония чугунени глави, но не искам да изглежда така, сякаш  се страхуват да се изправят пред хората, че се чувстват гузни за това, което са и което са защитавали.

Точно те трябва да говорят за демокрация, свобода, права, единство, солидарност, сплотеност, а не подлогите на Ердоган. Защото тях ги има и в медийните среди, и в шоу бизнеса. Шефът на ТВ 8, който е пръв фен на Ердоган, уволни преди няколко дни един известен комедиен актьор, който беше арестуван, защото са открили негова туитър кореспонденция с хора, близки до Гюлен.

Думите на Халит и Берг днес бяха такива, каквито бяха и преди три години на Таксим. Със същото убеждение в сърцата ги изрекоха.  Спомням си едно изречение на Берг по време на протестите около Гези, когато още имаше нерви да се разправя с хейтърите в ИГ профила й.  Една нахалница й беше писала да се махат от Турция. Берг й отговори: "Да се махнем и да оставим Турция на вас, така ли?"
Колкото и слаб да е гласът на модерните и прозападно ориентирани хора, те не трябват да изчезват от обществения пейзаж и да се превръщат във вътрешни емигранти.

Общи условия

Активация на акаунт