Опит за военен преврат в Турция!!!

• 170 284
  • 1 525
  •   1
Отговори
# 510
П.С. CNN: Американската база в Инчирлик е затворена и на американските изтребители е забранено да летят към настоящия момент. Толкова то от съюзниците в НАТО. Турция трябва да бъде изхвърлена от НАТО.

Имаше съобщения, че в турския персонал на базата имало от превратаджиите. Да не би да са я затворили, докато си направят чистката и строят редиците?

За демокрацията съм напълно съгласна.

Да притежават петрол, други залежи, достъп до стратегическо място, близост до враг, интереси - тогава управлението не е честно и се превръща в гадна диктатура, която трябва да бъде свалена.

Абсолютно точни критерии  - доказано от практиката.

# 511
вапор, добре разбирам гледната ти точка за оставянето на една диктатура на мира от външни сили. Но конкретно в Турция, традиционно пазител на основните човешки права и секуларизма се явяваше именно армията. И когато тя лежи обезглавена от необразования, некултурен, фанатизиран радетел за настоящата "демокрация", потъпквайки още куп други закони, за да го стори; и когато световните лидери, добре ослушали се и опипали почвата преди това заявят, че стоят неотлъчно до законно избраните ръководни сили, ето тогава останалите 50% губят смисъла и значението си, и падат в жертва на двойните стандарти на външните сили.

# 512
  • София
вапор, добре разбирам гледната ти точка за оставянето на една диктатура на мира от външни сили. Но конкретно в Турция, традиционно пазител на основните човешки права и секуларизма се явяваше именно армията. И когато тя лежи обезглавена от необразования, некултурен, фанатизиран радетел за настоящата "демокрация", потъпквайки още куп други закони, за да го стори; и когато световните лидери, добре ослушали се и опипали почвата преди това заявят, че стоят неотлъчно до законно избраните ръководни сили, ето тогава останалите 50% губят смисъла и значението си, и падат в жертва на двойните стандарти на външните сили.

И да се върнем към мъдрия Сталин - има човек, има проблем....и така нататък. Смъртта на един е трагедия, смъртта на милиони - статистика...и прочие.

# 513
  • София
https://www.facebook.com/TurkiyeNoktaNet/

Гледам лицата на "народа", който е излязъл на улиците, за да запази властта на Ердоган. Отрязани глави на войничета.....  Sad Ислямизацията на Турция е неизбежна.

# 514
  • София

Гледам лицата на "народа", който е излязъл на улиците, за да запази властта на Ердоган. Отрязани глави на войничета.....  Sad Ислямизацията на Турция е неизбежна.

Много бъркаш ти. Щом не са понесли главите на кол по улиците, значи си е демокрация. Мдам.

# 515
П.С. CNN: Американската база в Инчирлик е затворена и на американските изтребители е забранено да летят към настоящия момент. Толкова то от съюзниците в НАТО. Турция трябва да бъде изхвърлена от НАТО.

Имаше съобщения, че в турския персонал на базата имало от превратаджиите. Да не би да са я затворили, докато си направят чистката и строят редиците?

Да притежават петрол, други залежи, достъп до стратегическо място, близост до враг, интереси - тогава управлението не е честно и се превръща в гадна диктатура, която трябва да бъде свалена.

Абсолютно точни критерии  - доказано от практиката.

от това, което разбирам, ече базата е била затворена за кратко, съгласувано с американците. Вече е отворена. Целта е била сигурност, тоест отношенията не са подкопани засега.

# 516

Напълно съм съгласна с всичко написано.  Peace

Мен ме дразнят именно двойните стандарти, които се прилагат към Турция. Ако не се бъркаме в диктатури - не се бъркаме никъде, нито в Турция, нито в Сирия, нито в Либия, нито в Саудитска Арабия. Но очевидно настоящата "демокрация" - не в Турция, а по принцип като схващане - не опира изобщо до основните човешки права и секуларизма, а до един или повече от изброените от Miriel критерии.

ПП Всъщност, съм сигурна, че ако в турската армия имаше реални сили, способни и имащи желание да изпълнят мисията си, предвидена от Ататюрк, те щяха да са лобирали интересите си пред заинтересованите външни сили и тогава един успешен преврат  би бил наречен "народната воля помете диктатора".

# 517

Гледам лицата на "народа", който е излязъл на улиците, за да запази властта на Ердоган. Отрязани глави на войничета.....  Sad Ислямизацията на Турция е неизбежна.

Ужас Sad

# 518
  • София

Абсолютно точни критерии  - доказано от практиката.

от това, което разбирам, ече базата е била затворена за кратко, съгласувано с американците. Целта е била сигурност, тоест отношенията не са подкопани засега.

Обама е най-слабият президент от съществуването на САЩ до сега. Базата е затворена днес целия ден.

# 519
Е, все пак Турция не е Саудитска Арабия, нито Ирак, нито Либия. Макар натам да са тръгнали нещата, но все пак не става дума за едни и същи неща. Хм Популе, къде го четеш това? Аз четох, че отдавна е отворено всичко.

# 520
  • София
Е, все пак Турция не е Саудитска Арабия, нито Ирак, нито Либия. Макар натам да са тръгнали нещата, но все пак не става дума за едни и същи неща. Хм Популе, къде го четеш това? Аз четох, че отдавна е отворено всичко.

В момента върви по CNN. Днес след обяда също четох, че е затворена.

# 521
Не провеждаше ли точно Ердоган отново жените да са забулени  и със забрадки (какво там им казват) Той връща всичко и чрез религията фанатизира и управлява. За изборите, кой и как брои не се знае. Смее ли някой вече да протестира. Че то и за атентатите имаше съмнение там.Те просто обикновените хора са вече фанатизирани и се управляват като стадо.
Интелигенцията или е емигрирала , или не смее вече да се покаже. Всичко е в затворите четох. Направо са обезглавили цялата опозиция. Малкото останали сега ще ги довършат. Кой сваля власт с 500 човека и превзема президентския дворец с 13 човека?
Ако е вярно това (от линка по-назад в статията) , какъв преврат е това?
" Защо метежниците от хеликоптерите са обстрелвали правителствените сгради — в частност, щаб-квартирата на националното разузнаване и офиса на компанията на спътниковата система «Турксат»?

Подобни сгради НЕ се обстрелват, а се превземат!

А защо не ги превзеха?

Там дори нямаше хора.

Шепата метежници не рискуваха да щурмуват крепостта на разузнавачите, а ги обстреляха с вертолет.

Общо взето, грозните революционери били само…500 човека!

Т.е. непълен батальон.

Президентският дворец се опитали да го завземат…., забележете — 13 човека!

Ох.

13 човека!

Президентският дворец!

Ах.

Трето — НИТО ЕДНА МЕДИЯ не публикува исканията на метежниците или тяхната програма.

Да, наистина, нито една.

Никакви лозунги, възвания, програми, листовки — само някакви въоръжени «психари» започнали да тероризират Анкара и Истанбул, дори без да се опитат да обяснят действията си…

Разбира се, народът не им оказал никаква подкрепа…

Четвърто — Твърди се, че вече са арестувани стотици «превратаджии». Т.е. над 700 военни са се предали в плен, а уж са знаели какво искат, от кого го искат, щом са тръгнали да свалят властта.

Т.е. войниците въобще не са умирали от желание да сдадат богу дух за нещо или някого.

Пето — Ердоган е вече обвит в шоколад, т.е. вече има вид на мачо, който е победил някакви си метежници.

Не, Ердоган не е просто в шоколад, той буквално е вече една огромна сватбена торта."

# 522
Е, все пак Турция не е Саудитска Арабия, нито Ирак, нито Либия. Макар натам да са тръгнали нещата, но все пак не става дума за едни и същи неща.

Аз не съм напълно убедена, че в Либия или Ирак масово са смятали, че живеят в диктатура, докато не са им го казали. Мисля, че и в Саудитска Арабия едва ли масово наричат така управлението си. Мисля, че за съвсем едни и същи неща става дума.

Във връзка с критериите за демократичност, които обсъждахме, и правото да ги определяш.
http://www.reuters.com/article/us-turkey-security-un-idUSKCN0ZW0ZN

Египет блокира изявлението на Съвета за сигурност към ООН с призив всички партии да уважават "демократично избраното турско правителство" и иска промяна на формулировката с мотив, че Съветът за Сигурност няма пълномощията да определя дали едно  правителство е демократично  избрано или не. Предложили формулировката "партиите да се придържат към демократичните и конституционни принципи и закона". Засега обсъждането е прекратено.

Последна редакция: нд, 17 юли 2016, 01:30 от Vapor

# 523
Турция не е Сирия...  Взема да става страшничко...

# 524
Мале какви смешни коментари слушам.  Shocked
Ердоган не е бил извън граница.Бил е в Мармарис и след като чува за военния преврат,който всъщност е терористична акция,веднага с ВИП самолета си отлита за Истанбул.Малко по-късно така наречените военни,ръководени от продажници съмпатизанти на терористите,нападат хотела в Мармарис,мислейки,че той е все още там.
СЕГА ВСИЧКИ ПРОДАЖНИЦИ И ПРЕДАТЕЛИ НА ДЪРЖАВАТА СА АРЕСТУВАНИ И ЩЕ БЪДАТ НАКАЗЕНИ ЖЕСТОКО.
Някои от полковниците предатели избягали и потърсили убежище в съседката Гърция,но и те били заловени.
Сегашната информация е,че все  още имало някои,които не били заловени и се опасяват,че отново ще се опитат да предизвикат терористична атака,бомбардирайки президентските и полицейски сгради.
НО ЗАТОВА ПЪК СА ВЗЕТИ ГОЛЕМИ МЕРКИ И ЦЕЛИЯТ ТУРСКИ НАРОД Е ГОТОВ НА ВСИЧКО ЗА ДА ЗАЩИТИ СТРАНАТА СИ

Общи условия

Активация на акаунт