Искам да кажа ... (107)_30.01-05.02

• 63 445
  • 916
  •   1
Отговори
# 120
Ако ще е със спанак и сирене, ето ти др рецепта:
 спанак, червен лук ( на полумесец), запечени орехови ядки, синьо сирене, запечен бекон, резени круша ( аз я запичам също). Дресинг : сол, авокадово олио и балсамико ( може и редукция). Отгоре поръсвам с бял и черен сусам ( минават се през тигана естественно)

И тази и предната ги приготвям много често и свършват.
Общо взето се стремя, особенно като имаме гости, да са ми различни салатите всеки път...и успявам де.

# 121
Добър вечер!

Мари, не че нещо, но помисли какви са ти клиентите и кой ще я яде тази салата... Wink Не знам какъв тип е заведението все пак де, да не се обидиш.

Ходихме на театър ние, гледахме "Малко комедия" с Асен Блатечки, Калин Врачански, Койна Русева. Много ми хареса.

Прибирам се у дома и проблем - камината не работи. Мъжът ми влиза след мен и каза, че е така от след обяд. Очистихме я, пробвахме я пак - тц. Не знам какъв и е зора. Добре, че климатика зацепи, че трябваше да ходим у мама.
И ми се изрина гърба. Правих си лапа със синап и брашно вчера, обаче си правих и миналата седмица, нямаше проблем. И 24 часа по -късно да се изрина и само по гърба... Не знам. Но и бях с нов пуловер днес, да е от него, ама пак защо само по гърба  newsm78 Да се намажа с алергозан ли...

# 122
в ресторант повечето хора избягват да поръчват нещо с  лук  Peace

на мен ми звучи добре салатата, която си представя mariat и ще е идеална преди пица

крушата е капризен плод, не бих включила в менюто си
сушени кайсии по-добре

сега видях за варената киноа - е изглежда гадно и не е особено вкусна .....

# 123
Варен лимец, булгур, авокадо, кедрови ядки, пармезан, лимон, и квот има в хладилника  #Crazy

# 124
в ресторант повечето хора избягват да поръчват нещо с  лук  Peace

на мен ми звучи добре салатата, която си представя mariat и ще е идеална преди пица

крушата е капризен плод, не бих включила в менюто си
сушени кайсии по-добре

сега видях за варената киноа - е изглежда гадно и не е особено вкусна .....
Едно от хитовите заведения в София е на приятел и най-вървежните салати са тези с киноа.....не е нито гадна, нито безвкусна.

# 125
ами то и хепи е хитово заведение, но почти всичко е ужасно на вкус  Laughing

киноата си е гадост, но модерна гадост  Laughing

# 126
Аз не съм казала Хепи, а и въпрос на вкус е все пак.
За да са на пазара близо 30 години, значи няма да е толкова гадно.

Киноата...модерна - та тази култура се използва от дълбока древност.

# 127
Титина, и какво - викаш твоите приятели от 30 години сервират в хитовото заведение на София салата с киноа и пресен червен лук и народа се избива да яде   Laughing
верно ли? тц, тц, тц.....

и сега сериозно: киноата стана модерна в България преди няколко години - изведнъж еко любителите пощуряха по супер храни с произход другата страна на земното кълбо  Laughing

и се откачи по редукции, дезинтеграции и още куп глупости направени от посредствени готвачи с големи претенции

да допълня/ човек може да пусне основно меню и дневни предложения - по този начин може да тества вкуса на хората, които идват и нещата, които се харесат най-много да влезнат в основното меню  Peace
Да кажем, че имам опит в тази сфера - mariat ще има различни клиенти - традиционалисти и новатори. Първите са по-голям дял, но новаторите са луди за нови неща и те ще водят приятели да опитат нещо интересно. Друг е въпроса, че болшинството от доведените ще поръчват традиционни неща   Wink
Любими стават ястия, които са приготвени добре - за такива идват от другия край на града  Peace

Последна редакция: пн, 30 яну 2017, 22:17 от alvina_maria

# 128

Имам си някакви идеи, но не мога да ги вкарам в релси. Да, кайсии и чери домати не става. Обаче черитата съм ги оставила от модела с киноа-та. Признавам си варена и без овкусяване не ми е по вкуса. Отделно идеята е хм как да кажа- да се приготвя от повечето налични продукти. Кедровите ядки са скъпи. Ние у дома сме си хапвали синьо сирене с бейби спанак и 1-2 кайсии на много дребно, които предварително заливам с вряла вода- леко омекват. Поръсвам със ленено семе (но за заведение не  е подходящо, защото се навира по зъбите), слънчогледови семки или тиквени. Орехите също ми се връзват с този вид, но там вероятността да попадне парченце от черупката е голяма. Червения лук е идея. Ще придаде цвят, а и това е търсен вариант.
Просто не искам да са само разпиляни листа от спанак. Трябва ми нещо за "спойка", нещо, което да ги укроти.

# 129
  • Бургас
Идвам и аз от театър. "Жена ми се казва Борис". Не знам дали ако беше с друг актьорски състав щях така да се смея.

И понеже стана късно,реших да си легна невечеряла. Ама вие с тези салати...Сега и да стана, едно кисело зеле и едни мариновани краставици само ми се намират.

# 130
слънчогледови или тиквени семки е ок
орехи не е ок, трябва да са светли, пресни иначе горчат и да, една черупчица и кофти, много кофти ако се счупи зъб
червен лук не е ок, нищо че има хубав цвят - мирише на лук
лятото на морето тарамата се сервира с червен лук - загледай как го избутват в страни
поръчват салата - шопска/овчарска и обикновено казват без лук

с хубав дресинг може и картон на ситно да се сервира  Laughing

# 131
Лененото семе да е счукано. Ако е цяло и го смелиш, след 15 мин се оксидира. Хепи предлагат нова салата, но не съм я пробвал, гледам билбордовете по светофарите - лимец, пушена сьомга, авокадо и още нещо newsm78

# 132
Титина, и какво - викаш твоите приятели от 30 години сервират в хитовото заведение на София салата с киноа и пресен червен лук и народа се избива да яде   Laughing
верно ли? тц, тц, тц.....
Аз не съм казала Хепи, а и въпрос на вкус е все пак.
За да са на пазара близо 30 години, значи няма да е толкова гадно.

Казах , че Хепи са от 30 години на пазара...другото си е твоя интерпретация.

# 133
  • София
Аз обичам салати със сушени кайсии Simple Smile И с фурми и синьо сирене Simple Smile И с киноа Joy Въобще, явно съм всеядна!
Мария, моето предложение за добавка, понеже виждам, че търсиш цвят, е листа от цвекло. Розово-червени са, много крехки и ужасно вкусни Crazy Освен това, през по-голямата част от годината сигурно са евтини, защото цвеклото си е нашенски зарзават, не е някаква екзотика. И много добре се връзва с бейби спанака!
Аз почти на всяка вечеря си поръчвам някаква такава салата с листа и сирене. Това са салати за вино. Няма да изместят шопската за ракиджиите и картофките за бираджиите, но за любителите на вина, са задължителни, така че според мен ще ти върви Peace

На Хепи напоследък всичко ми е солено. Като стана от масата, докато си легна, изпивам по 2 литра вода.

# 134
  • Пазете Гор
...Просто не искам да са само разпиляни листа от спанак. Трябва ми нещо за "спойка", нещо, което да ги укроти.

Спанакът обича варени яйца. Използвай четири-пет половинки (или 8 четвъртинки) пъдпъдъчи яйца за да "оформят"купчинката спанак. По мое мнение спанакът върви със зелен лук, но не кромид, а нежния сибирски лук. Комбинацията е великолепна вкусово и визуално. Бих предложил край салатата препечени с чесново масло крутони.

Спортувах навремето. Стигнах до републикански титли и национални гарнитури. Имам 7 пъти повече победи, отколкото загуби. Една кутия от обуща, пълна с медали. Едно съсипано коляно и куп чудесни спомени, колкото за маса. Беше трудно, беше хубаво, беше отдавна. Слава на Бога, че осъзнах каква суета и гонене на вятър (Екл 1:14) е всичко това, и се отказах на прага на професионализма.

Ако има кой да ме чуе, бих предложил всички да се занимават с нищо повече от йога, ориентиране и лек ски-крос,  и с никакви състезателни, или отборни работи. Е, и табла. Тоя спорт е от онези, в които човек с възрастта може и да задобрее.

Общи условия

Активация на акаунт