за бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 67 975
  • 738
  •   1
Отговори
  • Мнения: 9 461
Заповядайте в новата тема bouquet

ЗА БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА ТЕЗИ, КОИТО НЕЩО ГИ ВЪЛНУВА, НО НЕ ИСКАТ НОВА ТЕМА - част 108 Simple Smile

 

и старата тема, ако някой нещо е забравил там Simple Smile

и питането на Поли

Аз идвам с молба за меки, лепкави,  леко дъвчащи, силно  шоколадови бисквитки.  Може би тип браунис  newsm78. Правила съм преди много години тези на Съншайн, хубави са, но не е това което търся, търся бисквитки по скоро от типа на кукис, с разлята форма.
 

Последна редакция: пн, 20 мар 2017, 09:02 от пеп-4o

# 1
  • Мнения: 22 867
Аз идвам с молба за меки,лепкави,  леко дъвчащи, силно  шоколадови бисквитки.  Може би тип браунис  newsm78. Правила съм преди много години тези на Съншайн, хубави са, но не е това което търся, търся бисквитки по скоро от типа на кукис.

polly, погледни тези бисквитки, ако не се препичат, остават леко дъвчащи. Peace

# 2
  • Мнения: 1 098
Да споделя,че кекса стана добър,но не се хареса на останала част от семейството.Може би с бананите щеше да стане по-сладък.Но пък аз си го хапвам с кеф Peace

# 3
  • Мнения: 2 815
Благодаря,  Пепи, ще преровя из темите на гответе с мен  bouquet ( между другото много ме е яд как се развивиха нещата там, жалко за хубавия форум   Close)
Лабрекс,  мерси и на теб  bouquet,днес ще ги направя,  дано хлапетата ги одобрят и оприличат на тези които си купуват. Само ще им добавя и нарязан шоколад (вместо шоколадови капки, че в наше село не намерих)

# 4
  • Мнения: 24 377
Благодаря за полезната тема. bouquet

Имам домашно свинско месо, дайте идеи как да го приготвя, за да не е жилаво? Rolling Eyes

# 5
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Предлагам ти да му сложиш подправки по ваш вкус (примерно, сол, черен пипер, мащерка, кимион, кориандър - аз тази комбинация харесвам) и после да добавиш вино, да покрие месото 1 пръст. И това нещо се пече с капак (аз пека в йенагласа или гювеча) 3-4 часа. По някое време, ако не те мързи, можеш да добавиш и зеленчуци, да се пекат и те.

Друго, с което месото ще остане крехко, е къри. А вариациите са безкрайни. Макар да не е типично свинското за къри, съм пробвала и се получава. Wink

# 6
  • Мнения: 24 377
Благодаря, ще опитам. bouquet

# 7
  • Мнения: 15 046
Пепчо, благодаря за новата тема! bouquet
Вчера правих кекс с крема сирене. Редуват се шоколадов и бял (със сиренето) блат. Защо винаги блатовете ми се сливат и не стоят разделени? И двата блата бяха прилично гъсти, стояха разделени във формата, но при печенето се получава ето това:

Скрит текст:

# 8
  • Мнения: 4 859
Благодаря за полезната тема. bouquet

Имам домашно свинско месо, дайте идеи как да го приготвя, за да не е жилаво? Rolling Eyes
http://m.bg-mamma.com/index.php?topic=337164
С всякакво свинско става много вкусно и месото се разпада,само с врат не съм пробвала.Колкото повече стои в оцета/виното ,толкова е по-крехко като се изпече.

# 9
  • Мнения: 1 213

Вчера правих кекс с крема сирене. Редуват се шоколадов и бял (със сиренето) блат. Защо винаги блатовете ми се сливат и не стоят разделени? И двата блата бяха прилично гъсти, стояха разделени във формата, но при печенето се получава ето това:

Скрит текст:
За да не се сливат първо изсипвам сместа за единия блат и запичам малко - докато си ''хване'' лека коричка, след това отгоре сипвам другия блат.

# 10
  • Мнения: 15 046
Това не го знаех и никога нямаше да се сетя. В блоговете пише просто да се редуват и това е. Техните снимки са с отчетливо разделение на блатовете, а при мен се сливат.
Ще опитам и с твоя начин, благодаря. bouquet

# 11
  • София
  • Мнения: 7 262
Да питам Labrex дали изваренките ще станат на фурна, но върху хартия, а не в олио?
И да питам останалите - мисля да правя панирани топени сирена, с каква точно панировка и дали ще станат на фурна, а не пържени. И ако да, на каква температура и дали с вентилатор?  bouquet

# 12
  • Мнения: X
Някой знае ли как се консервират лапад и киселец в бурканчета?

# 13
  • Мнения: 22 867
Да питам Labrex дали изваренките ще станат на фурна, но върху хартия, а не в олио?
И да питам останалите - мисля да правя панирани топени сирена, с каква точно панировка и дали ще станат на фурна, а не пържени. И ако да, на каква температура и дали с вентилатор?  bouquet

Дидка, ако е за тези извареничета, те са на фурна. Подскажи за кои питаш, че нещо съм изключила и не загрявам....... newsm78 Embarassed

# 14
  • Мнения: 8 429
Може ли рецепта за сладкиш, тарталети или мъфини в които да включа замразени ягоди? Благодаря!

Пепчо, благодаря за темата! bouquet

Общи условия

Активация на акаунт