за бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 67 983
  • 738
  •   1
Отговори
# 30
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Ирен Адлер, още няколко предположения и от мен.

1. Бакпулверът ти е бил кофти, остарял?

2. Пак бакп. - ти в брашното ли го добави? Попринцип, така е правилно, но когато слагам кисело мляко, винаги добавям и една с.л. оцет и изчаквам да шупне, както спомена Дара888. Знам, че само със содата е нужно, но поне с немските продукти и кис. кл., което няма никаква киселинка в него, така стават по-добре. В България като се случи да опитам, кис. мл. вече не е кисело и и там добавям с.л. оцет вече.

3. Струва ми се доста 1/2 пакет брашно. Това са 500г. на колко мляко? 400г. ли е една кофичка? Сякаш е множко...  newsm78

4. На колко градуса пече? Ако си пекла с вентилатор, може да са хванали коричка сиренките преди да успеят да бухнат и после няма как да се надигнат. Пека винаги без вентилатор. Ако си пекла на над 180 градуса, може да има същия ефект.

# 31
  • Мнения: 4 859
Как приготвяте ръжените ядки за закуска - с накисване или варене?
И ще съм ви благодарна за рецепти с тях  bouquet
Накъсвам вечерта и на сутринта ги варя (за детето).Може и в прясно мляко да се сварят.Оттам нататък-с плодове-пресни или сушени,с масло и сирене и т.н.

# 32
  • Мнения: 5 643
Как приготвяте ръжените ядки за закуска - с накисване или варене?
И ще съм ви благодарна за рецепти с тях  bouquet
Накъсвам вечерта и на сутринта ги варя (за детето).Може и в прясно мляко да се сварят.Оттам нататък-с плодове-пресни или сушени,с масло и сирене и т.н.

 bouquet За първи път купувам. А дали могат и да се влагат в сладкиши, кексове и сладки? Сигурно, както овесените така и ръжените би трябвало.  newsm78

# 33
  • Мнения: 4 859
Могат -в хлебчета,мъфини,супички
Имаше една сполучлива рецепта за солени кексчета ,ще пробвам да я намеря.
Ето я
http://didi-mybook.blogspot.bg/2011/04/blog-post_14.html?m=1
И междувременно попаднах на тези бисквитки,не съм ги правила ,но изглеждат супер
  http://pep-4o.blogspot.bg/2012/12/blog-post_4.html?m=1

# 34
  • Мнения: 9 462
Ирен, не е заяждане, а споделяне, че при нея не се получава с подобни рецепти, при които не е уточнено точно количество брашно. Peace
Аз правя сиренки по същата рецепта, но са със сода, а не бакпулвер. Разтварям я в млякото да кипне и замесвам меко тесто. Поставям ги в тавичка, но да има разстояние между тях, за да могат да бухнат. Пека на 200 гр., за да могат да се изпекат. Напоследък обаче правя само добруджанки и дори не меся, а резултатът е винаги фантастичен. Рецептата е:
1 ч.ч. кисело мляко, в което слагаме 1 ч.л. сода. Като кипне содата, прибавяме 1 яйце и разбъркваме с лъжица или вилица. След него поставяме 1 ч.ч. натрошено сирене и накрая брашно (около 1,5 ч.ч.). Аз слагам и нарязани маслини. Трябва да се получи гъсто, но лепкаво тесто.  

По-скоро гъъъъста каша е това. По-гъста от кексова, която, като сложиш в тавата да стои, да не се разстила.. И като вземаш с лъжицата от сместа, да не тече от нея Simple Smile а да се "къса" Или  съвсееееем меко, лепкаво тесто.  Тестото стане ли твърдо , значи е отишло много брашното  Peace
Меган е права за брашното на око, но и малко усет трябва. Почти всяко мляко (примерно 2%) на различните фирми е с различна гъстота и това автоматично означава за 1 кофичка мляко - 2-3 лъжици брашно разлика.

Вие мазнина не слагате ли в тези питки?  newsm78

# 35
  • Мнения: 22 867
Скрит текст:
Ирен, не е заяждане, а споделяне, че при нея не се получава с подобни рецепти, при които не е уточнено точно количество брашно. Peace
Аз правя сиренки по същата рецепта, но са със сода, а не бакпулвер. Разтварям я в млякото да кипне и замесвам меко тесто. Поставям ги в тавичка, но да има разстояние между тях, за да могат да бухнат. Пека на 200 гр., за да могат да се изпекат.
Напоследък обаче правя само добруджанки и дори не меся, а резултатът е винаги фантастичен.
Скрит текст:
Рецептата е:
1 ч.ч. кисело мляко, в което слагаме 1 ч.л. сода. Като кипне содата, прибавяме 1 яйце и разбъркваме с лъжица или вилица. След него поставяме 1 ч.ч. натрошено сирене и накрая брашно (около 1,5 ч.ч.). Аз слагам и нарязани маслини. Трябва да се получи гъсто, но лепкаво тесто. С лъжица гребвам и поставям във форма за мъфини. Отгоре боцвам малко кашкавал и парченце масло. Пека на 200 гр. до готовност (15 - 20 мин.). Излизат точно 12 добруджанки и свършват точно за две минути. Mr. Green

Dara888, като ме замами с фантастичните добруджанки, ами, взех та ги пробвах, верно са фантастични! Бързи, лесни и мнооого вкусни! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Не че не съм правила досега, но не бях ги слагала във формички за мъфини, а и рецептата е малко по-различна. Та чудни наистина, благодаря! bouquet

Скрит текст:

# 36
  • Мнения: 15 046
Лабрекс, за съжаление не виждам снимките, дано от телефона ми се отворят, но съм сигурна, че са страхотни, защото всичко, което правиш е радост за очите. bouquet
Пепчо, не е каша, тесто си е. Мога и с ръце да оформя топчета, както си е по рецепта, но ще ми лепне по ръцете, а и откакто открих, че и по мързеливия начин стават (без грам да се изцапаш Mr. Green), няма начин да ги оформям с ръце. hahaha
Ето и моите добруджанки.

Скрит текст:

# 37
  • Мнения: 5 643
Могат -в хлебчета,мъфини,супички
Имаше една сполучлива рецепта за солени кексчета ,ще пробвам да я намеря.
Ето я
http://didi-mybook.blogspot.bg/2011/04/blog-post_14.html?m=1
И междувременно попаднах на тези бисквитки,не съм ги правила ,но изглеждат супер
  http://pep-4o.blogspot.bg/2012/12/blog-post_4.html?m=1


 bouquet
Много са апетитни  Heart Eyes

# 38
  • Мнения: 206
Здравейте!Търся рецепта за обикновени курабийки,но да си остават по влажни ,да не изсъхват.Досега съм пробвала много рецепти и за момента са много хубави,но на другия ден са сухи.Преди известно време купих курабийки от една пекарна -страхотни,след 2 дена пак си стояха мекички и лекоооо влажни.Ако някой има рецепта за подобни курабийки ,моля да сподели!Сега се сещам,че курабийките от пекарната бяха със стафиди -дали затова бяха такива? newsm78





 

# 39
  • Мнения: 1 472
Имам купено  от доста време оризово фиде, но не зная, с какво да  го приготвя  newsm78.

# 40
  • софия
  • Мнения: 379
трябва ли да сваря свинските ребра, преди да ги изпека във фурната?

# 41
  • Мнения: 6 308
брашно колкото поеме за да стане що годе средно гъсто тесто (на мен ми отне половин пакет)
Любимата ми част от рецептата Laughing, при мен пема ли, поема, докато стане като тухла като го изпека. Не, че с точните грамажи ми става по - различно.
Помолих за помощ. Не е нужно да се заяждате. Уточних, че съм сложила половин пакет.
Не се заяждам, а се шегувам със себе си. По точно се хваля каква "майсторка" съм на тестата. Но, както и да е, който разбрал, разбрал.

# 42
  • Мнения: 4 859
Имам купено  от доста време оризово фиде, но не зная, с какво да  го приготвя  newsm78.
По китайски-като ориза.Любимо ми е BlushЕто примерна рецепта,аз слагам каквото имам-тиквичка,чушка,морков,зелен лук...И без месо е вкусно.И соев сос задължително.
http://www.az-gotvia.bg/recepta/fide-v-kitaiski-stil

# 43
  • Мнения: 9 462
трябва ли да сваря свинските ребра, преди да ги изпека във фурната?

не,  мариноваш, слагаш в плик за печене и печеш. или под фолио. Като развиеш може намажеш с барбекю сос или кетчуп за гланц и запечеш още 2-3 мин.
 

# 44
  • Бургас
  • Мнения: 8 508
Съжалявам, не съм разбрала правилно. Извинявам се. Благодаря на всички. Знаех си аз, че не трябва да се бутам при професионалистите. И без това съм зле в кухнята. Мислих, че с такава проста рецепта няма как да се проваля. Все пак продължавам с опитите, мъжа ми като добро прасе ще бъде принуден да си хапва докато ги докарам Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт