АГ-гр.Русе

• 134 595
  • 727
  •   1
Отговори
# 345
Ако има някоя наскоро родила мама в АГ-Русе,нека сподели колко време държат родилките в АГ-то след като са родили секцио?

Ако всичко е наред с майката и бебето, до 5-6 дена те изписват, даже и конците махат.
Пожелавам ти кратък престой  Peace

# 346
10х за отговора
Д-р Хубчев ще ме оперира,както и първия път.Тогава ме изписаха на 6-тия ден.Но сега чух,че и секциото,както и нармалното раждане ги изписвали още на 4-тия ден-затова и попитах!
Много мразя да лежа в болница-независимо за какво  Close

# 347
  • Murcia, Spain/Ruse
Аз работих там,и както казват момичетата по клинична пътека изискването за Секцио е 5 легло дни,а за Нормално раждане 3.Но зависи от усмотрението на лекаря все пак,и състоянието на майката.Успех на всички бъдеЩи майки Peace

# 348
Аз работих там,и както казват момичетата по клинична пътека изискването за Секцио е 5 легло дни,а за Нормално раждане 3.Но зависи от усмотрението на лекаря все пак,и състоянието на майката.Успех на всички бъдеЩи майки Peace

Когато лежах преди година ме изписаха на 6-ия ден. Възстановяването ми вървеше нормално, а бебето беше по клиничкна пътека за асфиксия - 5 дни.

Тогава тези легло дни ми звучаха все едно сме на хотел  Confused

# 349
Чочо-сан, пожелавам ти леко и безпроблемно раждане и възстановяване.
Аз както бях нормално, така седях една семица...после на 10-тия ден пак една седмица  ooooh! ooooh!

# 350
чочо сан 1 -желая ти безпроблемно раждане  и бързо възтановявяне  Praynigслед това и да се обадиш как е ,че нали и аз съм след теб Hugа знаете ли какво се плаща сега в АГ за раждане ?

# 351
Благодаря ви!
ceciflo,преди да тръгна да раждам с теб ще се видим-обещала си ми!

# 352
  • Murcia, Spain/Ruse
Не се плаЩа ниЩо ако си здравно осигурен Sunglasses

# 353
чочо сан 1 -желая ти безпроблемно раждане  и бързо възтановявяне  Praynigслед това и да се обадиш как е ,че нали и аз съм след теб Hugа знаете ли какво се плаща сега в АГ за раждане ?

По принцип нищо, освен епидуралната. Ако искаш избор на екип - лекар или акушерка си плащаш, ако не ся на смяна. "Другите плащания" се уреждат по различни тарифи ...

Иначе всички носят и черпят като се роди бебето.

# 354
... Ако искаш избор на екип - лекар или акушерка си плащаш, ако не ся на смяна. "Другите плащания" се уреждат по различни тарифи ...

Всеки път, когато влизам в тази тема, ми става леко криво и малко притеснено.  Общо взето бременните в Русе имат няколко варианта за място на раждане - в АГ, в Ескулап и в Тутракан. Обаче и за Аг и за Ескулап тук прочетох и добри и много лоши отзиви. А тъй като моят термин е през зимата, ми се струва малко рисковано да разчитам на клиниката в Тутракан (заради разстоянието и пътищата).

Ще е полезно тези, които имат повече опит да споделят по-конкретна и полезна информация като например как и кога става този избор на екип за АГ?
И как избрахте с кого да се "уговорите"? Питам, защото аз лежах в патологията и само съм виждала някои от лекарите - д-р Минчева, д-р Матеева, д-р Маринов, д-р Кунев, д-р Йорданова - но не мога да преценя кой ще прояви професионализъм и ще обърне вниманието, което всяка от нас търси... А да не говорим, че лекарите са и много повече, не са само тези. Същото се отнася и за акушерките...

# 355
... Ако искаш избор на екип - лекар или акушерка си плащаш, ако не ся на смяна. "Другите плащания" се уреждат по различни тарифи ...

Всеки път, когато влизам в тази тема, ми става леко криво и малко притеснено.  Общо взето бременните в Русе имат няколко варианта за място на раждане - в АГ, в Ескулап и в Тутракан. Обаче и за Аг и за Ескулап тук прочетох и добри и много лоши отзиви. А тъй като моят термин е през зимата, ми се струва малко рисковано да разчитам на клиниката в Тутракан (заради разстоянието и пътищата).

Ще е полезно тези, които имат повече опит да споделят по-конкретна и полезна информация като например как и кога става този избор на екип за АГ?
И как избрахте с кого да се "уговорите"? Питам, защото аз лежах в патологията и само съм виждала някои от лекарите - д-р Минчева, д-р Матеева, д-р Маринов, д-р Кунев, д-р Йорданова - но не мога да преценя кой ще прояви професионализъм и ще обърне вниманието, което всяка от нас търси... А да не говорим, че лекарите са и много повече, не са само тези. Същото се отнася и за акушерките...

Амиии по принцип всяка бременна се наблюдава по Здравна каса от лекар специалист. Този лекар не работи в АГ ( само за Кунев пишеше в другата тема, че вече работи и със Здравната каса и в АГ). Повечето бременни ходят на частни консултации при специалист, работещ в АГ (на морфологии например) и в крайна сметка ако са доволни се уговарят с него в кабинета му. Ако раждането е планирано секцио - няма проблем - насрочва се датата, когато този лекар е на смяна и не се плаща в АГ. С лекаря - както се уговорите.
Ако раждането е нормално - има няколко варианта:
- да изчакаш да тръгне да се ражда и да отидеш в АГ, като се обадиш на лекаря си. Ако той е там - ОК - не плащаш, ако не е и дойде от вкъщи ще ти искат парите. Обикновено някоя акушерка ги носи в касата и ти носят касовия бон.( така става и с епидуралната).
-да ти предизвикат раждане, когато има индикации за започнало такова, когато лекарят ти е на смяна( т.е. имаш слаби болки или пък малко разкритие и влизаш - поставят те на система и раждаш в неговата смяна. Пак не плащаш в АГ. А на лекаря - както си решиш.
Чувам, че някои имат тарифа и си я казват, други пък казват каквото дадеш ...
-да отидеш и да родиш при дежурния екип без да викаш никого.

За акушерката... ако си уговориш лекар мисля че е неуместно да си уговаряш и акушерка. Просто става това, което лекарят каже.
Ако нямаш лекар и имаш акушерка става по същия почти начин - тя идва с теб (ако не е на смяна), плащаш и тя стои до теб и се занимава само с теб. Раждаш (разбира се дежурният лекар и той се включва, както и екипа) и с нея също се разплащаш, както сте се разбрали.

Когато плащаш на АГ по тарифата част от сумата отива при съответния лекар или акушерка. Би трябвало после да не им се дават пари.

Чувала съм за случаи, когато се уговарят дори анестезиолози... не знам.

Може наблюдаващият те гинеколог да те насочи към специалист от АГ.

На въпроса "Как си избрахте..." ще ти отговоря, че мен лекарката ме следеше от самото начало. Тя ме беше изродила с дъщеря ми (тогава стана случайно - беше си на смяна).
Но сега определено сгреших с моя избор.

Надявам се да съм ти била полезна, ако има нещо - питай. Успех, лека бременност и раждане!

# 356
Цитат на ZL-76......
- да изчакаш да тръгне да се ражда и да отидеш в АГ, като се обадиш на лекаря си. Ако той е там - ОК - не плащаш, ако не е и дойде от вкъщи ще ти искат парите. Обикновено някоя акушерка ги носи в касата и ти носят касовия бон.( така става и с епидуралната).

Лекарите си разменят смените, ако имат лична уговорка с цел родилката да не плаща за ангажирането им. Друг е въпроса до колко е правилна тази практика.
Изборът на лекар е строго субективен. Няма лекар без грешки. Поне аз не съм чула за такъв.
Лично аз се консултирах с наблюдаващия ме лекар да ме насочи към някой. Той му се обади - срещнахме се и така. Трябва да си изисквате подобаващи грижи при всички случаи.
Леко раждане на всички бъдещи майчета.

# 357
Цитат на ZL-76......

Лекарите си разменят смените, ако имат лична уговорка с цел родилката да не плаща за ангажирането им. Друг е въпроса до колко е правилна тази практика.
Изборът на лекар е строго субективен. Няма лекар без грешки. Поне аз не съм чула за такъв.
Лично аз се консултирах с наблюдаващия ме лекар да ме насочи към някой. Той му се обади - срещнахме се и така. Трябва да си изисквате подобаващи грижи при всички случаи.
Леко раждане на всички бъдещи майчета.

Да и така става - да се срещнеш преди раждането, но докато раждах чух от моята докторка, че не поема ангажимент за жени които не е наблюдавала.

# 358
Zl-76, много ти благодаря за отговора и за подробното обяснение! Сега поне процедурата ми се изясни до някаква степен и смятам да не задълбавам повече  Simple Smile като например колко е регламентирано, дали уговорките се спазват и т.н... Едно майче ми каза, че си е направило среща с избран лекар, който не се появил на нейното раждане, защото имал друг ангажимент....

# 359
Zl-76, много ти благодаря за отговора и за подробното обяснение! Сега поне процедурата ми се изясни до някаква степен и смятам да не задълбавам повече  Simple Smile като например колко е регламентирано, дали уговорките се спазват и т.н... Едно майче ми каза, че си е направило среща с избран лекар, който не се появил на нейното раждане, защото имал друг ангажимент....

И това може да ти се случи.
Виж, аз останах с добри впечатления от Д-р Йорданова - тя е работохолик за сега.
Също чувам много добри отзиви за Д-р Кунев.

Другите са доста велики вече - пък не е добре да сте претупат - да ти направят едно ненужно секцио, щото да не ти отделят достатъчно време...

Когато мине всичко може да занесете почерпката в кабинета-може някой близък, може и ти като те изпишат - пък и без друго трябва да се махат конци например ...

Виж, аз също си платих, почерпих много хора, понеже много тежко беше и са включиха 2 екипа от родилна зала + операционната, но за здравето на детето няма как. На докторката дадох, но не това, което си бях обещала преди раждането. Дадох и да се почерпи, за да съм чиста пред себе си и някак аз така го разбирам - да не се отметна .. да не стане нещо, но повече при нея няма да стъпя.

Прецени си и ти пожелавам едно лека раждане и здраво бебче!

Общи условия

Активация на акаунт