Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Стара Загора
  • Мнения: 7 079
Стари теми



Хормонални изследвания  /с давност 6 месеца- при отклонения контролни или назначени от специалист повторни изследвания/:
Полови хормони
на 3 ден

LH Лутенизиращ хормон
FSH Фоликулостимулиращ хормон
E2 Естрадиол
Тестостерон
Пролактин ( Изследването на пролактина трябва да се прави при пълно спокойствие. Почивка в лабораторията 30 мин. преди вземането на кръв. Да не се масажират гърдите и да не се прави секс вечерта и сутринта преди това. )

7 дена след доказана с фоликулометрия овулация (или с тестове за овулация плюс измерване на базалната температура)
Прогестерон

Щитовидна жлеза
Без значение кой ден от месечния цикъл. Желателно е да е чист (без менструално кървене). Не трябва да се консумира кафе, кола и други подобни напитки преди изследването.

TSH тироид стимулиращ /тиреотропен/ хормон
fT4 тетрайодтиронин
fT3 трийодтиронин
TAT Анти-тиреоглобулин
MAT Анти-TPO

При отклонения- ехография на щитовидна жлеза

Надбъбречна жлеза
 - ДХЕА-С /няма значение деня от МЦ/
 - 17ОН Прогестерон /на 3 ден от МЦ/

Андростендион /няма значение деня от МЦ/



Графики:



# 1
  • София
  • Мнения: 1 039
Позволявам си да копирам питането от предната тема:


Прогестерон на 7ми ден след О, 22 ден от МЦ
Резултат 61,93 при реф. ст-ти 5,3 - 86.
Моля за коментар.
Благодаря!

# 2
  • Мнения: 67
Здравейте, записвам се и аз при вас  Hug Аз съм с операция на ЩЖ преди година и нещо и един мисед март месец..  Sad досега не съм приемала някакви лекарства за ЩЖ, но от 4-5 месеца правим пак опити за бебе, но не се получава.. онзи ден ходих при моята лична лекарка (да отбележа, че съм в чужбина и не мога да си пусна каквито аз реша хормони), та тя ми пусна ЩЖ и прогестерон:
ТСХ - 3.5 (0.1 - 4.0)
ФТ4 - 11.2 (10.00 - 22.00)
Прогестерон - 61 (за референти стойности пише, че всичко над 25 е ок..)

Това ТСХ ми се струва високо за забременяване, но ви моля и вас за коментар..имам час пак записан за след 10 дни при нея, надявам се да ме вземе насериозно.. (под вземе насериозно имам предвид или да ми изпише нещо, или да ме прати на еднокринолог, че тук системата е една моткава..)
Благодаря предварително за коментарите  Heart Eyes Heart Eyes

# 3
  • София
  • Мнения: 6 559
Здравейте, току що си погледнах резултатите от антитела, които пуснах сутринта.
anti Tg ( TAT )           556.90   IU/ml   < 115
anti TPO ( MAT )   384.30   IU/ml   < 34
Нещо много високи ми се виждат или по някакъв друг начин се тълкуват  Rolling Eyes

# 4
  • Мнения: 168
Момичета, ще ми помогнете ли с коментар на резултатите. Правени са на 3-ти от МЦ на гладно и жадно, в лаборатория "Рамус"

fT4 - 1,03 ng/dl  реф. 0,89-1,76
TSH - 4,927 uIU/ml   реф. 0,55-4,78(за мон. на терапия 0,2-5,50)
Estradiol - 81,12 pg/ml   реф. фол.ф-19,5-144,2/ овул.ф-63,9-356,7/ лут.ф.-55,8-214,2/ меноп. до 32,2
Prolactin - 16,91 ng/ml  реф. 2,80-29,20
Testosteron - 0,4 ng/ml  реф. жени 0,14-0,76
LH - 8,41 mIU/ml  реф. фол.ф-1,9-12,5/ овул.ф.-8,7-76,3/ лут.ф.-0,5-16,9/ меноп. 15,9-54,0
FSH - 10,2 mU/ml  реф.фол.ф-2,5-10,2/ овул.ф-3,4-33,4/ лут.ф.-1,5-9,1/ меноп. 23,0-116,3

Днес си взех резултатите и от ТАТ и МАТ :
МАТ 33,5 IU/ml < 60
TAT 14.0 IU/ml < 60

Имам час за ендокринолог за следващата седмица.
Надявам се на коментар от страна на denis_d .
Благодаря предварително на всички коментирали моите резултати   bouquet

# 5
  • Мнения: 2 102
Така, моят коментатар от лекар ще е чак на 04.10. До тогава определено ще се изпопритесня. Simple Smile Правени са на 5-ти ден от МЦ.
Резултатите са следните, но не пише референтни стойности:
Estradiol - 69.0 pg/ml
LH - 5.24 IU/l
FSH - 7.8 IU/l

Имам и друг въпрос - обикновено при цитонамазка излиза, че имам умерен цирвицит и го лекувам. Сега лекарите ми казват, че преди Цветна снимка, няма смисъл да пускам друго освен микробиология, (аз пуснах и изследване за хламидии, микоплазма и уреаплазма) и че ако отново имам цервицит той няма да се разпространи нагоре по тръбите при пускането на контрастното вещество. Все пак на мен това ми звучи малко странно и реших да ви попитам, защото това все пак е възпалителен процес. Благодаря ви предварително момичета и най-вече на denis, която помага на всички!

# 6
  • Мнения: 84
Привет denis Успях да отида на ендокринолог най-накрая. Според нея няма проблем щом DHEA-S и 17ОН Прогестерон  са на долна граница, според нея проблем би било ако са над горната граница. Препоръча ми да пия инофолик, геритамин след О (?) и трибестан. Лекарката е доцент и се води една от най-добрите в Пловдив, но не съм убедена мога ли да се доверя или да търся друго мнение. Какво мислиш? Копирам постовете от предишната тема. Благодаря ти   bouquet

Цитат на: desigual в Пет., 23 Авг. 2013, 12:04
Цитат на: denis_d в Пон., 19 Авг. 2013, 21:08
Цитат на: desigual в Пон., 19 Авг. 2013, 18:16
Цитат на: denis_d в Четв., 15 Авг. 2013, 15:15
Цитат на: desigual в Ср., 14 Авг. 2013, 12:44
Здравейте, момичета! Ще помоля Денис за коментар на изследванията ми на 3ти ден от МЦ:

LH   7.66   mlU/ml   Ж(фолик.1,5-12,6, лутеална-1,00-11,4: менопауза-7,7-58,5), М(1,7-8,6)

FSH   9.42   mlU/ml   Ж(фолик.:3,5- 12;5 лутеална:1,7 - 7,7; менопауза:25,8 -134,8), М(1,5 - 12)

Prolactin   11.39   ng/ml   Ж (3.0 - 23.50); М (3.0 - 15.2)

Estradiol   36   pg/ml   Ж(фолик.: 12.5 - 166; лутеална: 43.8 - 211 менопауза-:<5-54.7); М(7.63 - 42.6)

17-алфа-ОН progesteron   0,2   ng/ml   Ж(фолик-0.2-1.3,лут.1-4.5,меноп.0.2-0.9),М(0.2-2.3

Притесни ме това високо FSH, за сравнение преди 1,5 год. ми беше 7,61 U/l (3,5 - 12,5   ECLIA). 17-алфа-ОН progesteron тогава е бил 1.0     ug/l  (0,20 - 2   RIA). Пуснала съм и Инхибин Б и АМХ, но ще са готови в понеделник. Цикълът ми закъсня с 4-5 дни този месец, ако има значение.

Благодаря предварително  bouquet

 ФСХ е  висок.  Може да има някакъв проблем, който да потиска О.
17ОН Прогестеронът е на долна граница - трябва ти Ендокринолог.


ПП. Трябва да се изследват ДХЕА и Тестостерона

Пиши ми какъв е коментарът на лекаря и какво лечение ти е назначил

Излязоха и резултатите на АМХ и Инхибин:
INHIBIN B   99,9   ng/l   реф. > 45
AMH /MIS /Анти - Мюлеров хормон/   0,8   ng/ml   реф. 0.9 - 1.7

В комбинация с високия FSH това означава ли, че резервът ми си заминава и има ли шанс да имам все още качествени яйцеклетки (на 35 години съм)? И колко бързо се случват нещата, понеже тепърва ни предстои оперативно лечение на мъжки фактор и съответно не можем веднага да започнем процедура или каквото и да било.
denis, много ще се радвам да чуя коментара ти и ти благодаря  bouquet към края на седмицата ще пусна и другите хормони...

 Инхибинът е супер, но АМХ е нисък, което означава НЯР - шанс има, просто не трябва да губиш време и да побързаш със зачеването / с помоща на лекар/ Smile

излезнаха и резултатите на останалите хормони:

Testosteron   0.20   ng/ml   Ж (0.06 - 0.476)
DHEA-S   0,5   µg/ml   М/Ж (0.9 - 3.6)
SHBG   116,0   nmol/l   Ж(18-114)
Aндростендион   2,1   ng/ml   Ж/фолик-0.75-3.1,лутеална-0,94-3,2/

17-алфа-ОН progesteron   0,2   ng/ml   Ж(фолик-0.2-1.3,лут.1-4.5,меноп.0.2-0.9),М(0.2-2.3 - изследван на 3-ти ден

Mиналия път DHEA-S пак ми е бил под нормата. Ще си запиша час за ендокринолог, но ще се радвам да чуя и твоето мнение и насоки denis   bouquet Хормоните на ЩЖ са ок и затова не ги поствам. Хубав ден на всички!

 Има проблем с мъжките полови хормони и тяхното метаболизиране:
DHEA-S е нисък / проблем с НбЖ/
SHBG е висок / има отношение с тестостерона/
17ОН Прогестерон на долна граница
Може би проблемът е в НбЖ -  лекар трябва да направи интерпретацията - трябва  ти добър Ендокринолог

Пиши ми какъв е коментара на лекаря

ПП. Това, в повечето случаи, се коригира с лекарства - не се притеснявай, отклоненията са малки

# 7
  • Мнения: 12 703
desigual, не искам да те плаша, но при мен за има няма 6 месеца. ФСХ от 9 скочи на 36.
Попитах док. дали е възможно това, а той каза, че ако до 35 кривата на покачване е плавна, след това рязко скача нагоре.

# 8
  • София
  • Мнения: 131
Здравейте,
И аз ще потърся мнение от вас за моите резултати. Правени са на 3 ден от месечния ми цикъл.
AMH - 6.23
LH- 9.22
FSH - 6.81

# 9
  • Варна
  • Мнения: 717
Здравейте,
И аз ще потърся мнение от вас за моите резултати. Правени са на 3 ден от месечния ми цикъл.
AMH - 6.23
LH- 9.22
FSH - 6.81

Хубаво е когато искате мнение за дадено изследване, да публикувате и референтните стойности  Peace

# 10
  • София
  • Мнения: 131
Здравейте,
И аз ще потърся мнение от вас за моите резултати. Правени са на 3 ден от месечния ми цикъл.
AMH - 6.23
LH- 9.22
FSH - 6.81

Хубаво е когато искате мнение за дадено изследване, да публикувате и референтните стойности  Peace


Извинявам се.
AMH - 6.23 (1,00-6,80)
LH- 9.22 (2,4 - 12,6)
FSH - 6.81(3,5-12,5)

# 11
  • Мнения: 2 102
За съжаление, на моето изследване няма референтни сотйности. Sad

# 12
  • Мнения: 39
Здравейте,
искам да ви попитам за изследването на щитовидната жлеза може ли да се направи по време на МЦ и дали влияе на резултата това
Благодаря предварително  Hug

# 13
  • Мнения: 2 965
Здравейте,
искам да ви попитам за изследването на щитовидната жлеза може ли да се направи по време на МЦ и дали влияе на резултата това
Благодаря предварително  Hug

Когато пусках аз беше на 3-ти ден от МЦ. Тогава пусках пролактин и споделих че искам и хормоните на ЩЖ, но трябва в чист ден(така бях чела). Лаборантката сподели че няма значение деня и ги пуснах на 3-ти ден и тях!

# 14
  • Мнения: 83
Здравейте,

Ще помоля Денис (или някой друг, който разбира) за коментар. Изследването е правено на трети ден от цикъла. Пуснала съм и Андростендион, но ще е готов след два дни.  Доколкото виждам от референтните стойности май са в норма, но не разбирам от изследвания. Проблемът ми е къса ЛФ. Според Денис може да е и ЛУФ. След 1 седмица съм на преглед и ще правя и ФМ, но ако някой разбира повече, моля да си каже мнението.

Благодаря   bouquet

TAT         17              IU/ml      < 115      ECLIA
MAT         <5.00        IU/ml      < 34      ECLIA
LH         8.4            U/l           2,4 - 12,6      ECLIA
FSH         6.4            U/l          3,5 - 12,5      ECLIA
Естрадиол      181.7        pmol/l      46 - 607      ECLIA
Тестостерон      0.6        nmol/l      0,2 - 2,9      ECLIA

Общи условия

Активация на акаунт