Изследване на ХОРМОНИ – 7 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 84 516
  • 759
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Въпреки, че не се опитвам да забременея, ще ви помоля за съвет:

За колко време трябва да преустановя приема на противозачатъчни, за да изследвам женски полови хормони? А трябва ли да ги спирам за изследване на мъжки хормони?   bouquet

След прием на ОК ,на тялото е нужно време за да се нормализират хормоните - индивидуално е - при някои може още следващия МЦ всичко на е добре, но при други отнема време.
Изчакай поне 2-3 МЦ
Може да следиш О. с БТ + тестове за О.
Има ли О., МЦ се е нормализирал /ако не си с някакви проблеми, като напр. СПКЯ/

# 31
  • София
Здравейте и от мен,
и аз ще помоля Денис или някой друг за коментар. Питането ми е следното:
 сутринта бях при АГ да я попитам кои хормони да пусна, та тя беше сигурна, че при мен всичко ще е ок /дано/ и ми каза на 3-ти ден да пусна само  FSH, пролактин и TSH, а на 18-22 ден LH. Та въпросът ми е не трябва ли ЛХ да се пуска на 3, а на 7 ден след доказана овулация Прогестерон? Имам доверие на АГ-то ми, ама ... Дайте ми някакъв съвет, вкл. и кои хормони да пусна утре, за да съм спокойна. 
А като ми излезнат резултатите ще пиша и тях за коментар.
Благодаря  Hug

Може би вече е късно, но  Simple Smile
Задължително на 3 ден от МЦ се пуска  ЛХ, ФСХ и Е2
Преди О. / което може и да не е 18-22 ден/ също може да се пусне ЛХ и Е2
 / да не е посочила прогестерон, не ЛХ?!/

# 32
Здравейте,
съвсем случайно попаднах на темата чрез Гугъл. От 10тина дни с приятелката ми се занимаваме с хормонални изследвания заради яйчници, които образуват прекалено големи и болезнени кисти /не всеки път и само по една/,а в същото време се оказа, че са покрити с повечко мънички.

Дали ще може да дадете мнение за днешните и резултати, защото ще ги дадем на лекаря чак във Вторник, а малко се притесняваме. Правени са по време на 3ти ден от менструацията, която лекаря предизвика по-рано чрез прием на едни хапчета.

Преди това правихме и друго изследване на хормона Прогестерон, което изследване беше проведено във фазата, която е преди месечния цикъл - лутериална /или нещо подобно/. Сега не си спомням колко точно беше, но горната граница беше 87, а нейния беше 82, което пак във форума четох,че е добре да е в горната граница.
Благодаря предварително.

Всъщност, това "мен." менструация ли значи или менопауза?

ТСХ е висок, трябва да е под 2.0 /показва Хипофункция на ЩЖ/ - но, тези стойности не са причина за ПКЯ / за кистите/.
Пролактинът е висок - трябва да е около 200-300 , той може и да потиска О. / а когато О. се потиска може да се образуват кисти, ЛУФ и т.н./

За Прогестеронът - супер  е, но това важи само за МЦ, в който е направен, защото ако няма О. - няма прогестерон, а ако има ПКЯ може 1 МЦ да има О. / т.е нивата на прогестерона да са добре/ и 4-5 МЦ да няма О.

Добре е да изследва още ДХЕА и 17ОН Прогестерон - на 3 ден от МЦ
Андростендион и ТАТ и МАТ / антитела на ЩЖ/

Да направи 2-3 поредни Фоликулометрии /ФМ/ - УЗ-ково проследяване на О.
И с всички изследвания да посети АГ и Ендокринолог. Има причина за тези  кисти и тя трябва да се открие и лекува
Не се притеснявайте - всичко това се коригира с медикаменти
Успех! Simple Smile и ще чакам да споделиш какви са коментарите на лекарите

Мерси за отговора.
А какво ще кажете за нивата на LH и FSH, май не са в нормите?

Също така, мога да кажа,че тя не се храни много пълноценно, възможно ли е
някои от стойностите на тези хормони да се дължат на кофти хранене и липса на прием
на някои важни храни?

# 33
  • София
 asd600

LH  и ФСХ са добре, въпреки че не са в идеалното съотношение /1:1 за 3 ден от МЦ/, ФСХ леко се е форсирал, но не е проблем, случва се - може да е нещо инцидентно /т.е само за този МЦ/

За храненето - ако не е с наднормено тегло или да страда от недохранване / булимия, анорексия и т.н. /, няма проблем Simple Smile
Хубаво е и е желателно да се храни здравословно, но ако не го прави - това много рядко може да е причина за хормонален дисбаланс и проблем с О.

Добре е да приема ЕМК - Омега 3, Омега 7, Масло от Вечерна иглика и т.н.  - мазнините са много важни за синтеза на хормоните, вкл. и  мастноразтв. витамини А, Е, Д  / като с вит. А трябва да се внимава /

# 34
Мерси много!
Дано на утрешният преглед не ни кажат, че лечението ще е сложно.

# 35
Денис моля да погледнеш  - изследванията не са правени в Бг и на някой от тях нямам реф. стойности .

Естрадиол - 76,5 pg/ml
 FSH -10.0 mlE/ml
LH - 28.8 mlE/ml.
Prolaktin - 11.1 ng/ml ( 4.8-23.3)
Testosteron - 0.66 ng/ml ( 0.03 - 0.48)
TSH - 2.34 ( 0.27-2.50)  .....IU/ML
Androstendion - 2.48 ( 0.40-4.10) ng/ml
DHEA - Sulfat - 1.4 ( 0.4 - 4.3) ....g/ml

Имам и данни за инсулин, но не знам дали ще ти помогнат .   bouquet

# 36
Здравейте, при изследване на 3 ден:
- прогестерон ми е 1.8 при 0,2-1,3;
- ДХЕА 13,9 при 2,7-9,2;

а при 21 ден от цикъла:
- дхеа - 15.5 при 2,68-9,23;
-андростендион - 3,78 - про 0,46-3,39

Какво означават тези повишени показатели?

# 37
Licoco, други изследвания освен тези имаш ли като ЛХ, Е2, ФСХ? Прогестеронът защо е пуснат на 3 ден от Ц? Той се пуска след доказа овулация по БТ и овул. тестове или ФМ.

# 38
  • Бургас
" 17ОН Прогестерон /на 3 ден от МЦ/ "
на мен прогестеронът ми е под нормата,ще помоля за коментар какво значи
но имам и въпрос,горе цитирах какво е дадено в темата,при мен резултатът е от проба взета на 21 ден от МЦ  newsm78

# 39
Привет момичета. Днес излязоха резултатите ми:
TSH 3.79
fT4 16.82
anti - TPO 15.46
TAT 110.49
Ако има някой, които може да ми помогне в разчитането на резултатите.  newsm78 При ендокринолога съм в понеделник пък до тогава незнам дали всичко е в норма. Благодаря предварително.

# 40
Здравейте, тези резултати са от предишно изследване преди месеци.

Днес ми излязоха новите Sad(( които не са добри май, днес ми е 5 ден от Ц:
Е2 - 35,0 при 12,5-166 - ок е
LH - 13.04 при 2,4 - 12,6 - малко е висок
FSH - 33,92 при 3,5 -12,5 -..... много висок

в понеделник съм на други 5 хормона... и в сряда на консултация.

Моля за коментар за тези два високи хормона Sad((((

# 41
Valentines, нямаш референтни граници. ТСХ  е високо - говори за хипофункция на ЩЖ.
Licoco , моите резултати бяха подобни на твоите - говорят за задържан фоликул май.

Денис ще каже най - добре. Надявам се да се включи скоро и да си каже мнението за резултатите ви / и за моите в другата тема/ Praynig

# 42
Грахче, мерси за отговора, може и да е това, по-лошото е ИЯР.... аз съм на 32... Sad(((( Sad Sad Sad

До сряда не знам как ще изкарам Sad(((((

# 43
Грахче, мерси за отговора, може и да е това, по-лошото е ИЯР.... аз съм на 32... Sad(((( Sad Sad Sad

Успокой се само, ще се оправят нещата  Hug Не се филмирай излишно - докторката ще каже какво се случва.

# 44

Първо ако са правени на 5-ти ден от МЦ, правят се на 3-ти ден, второ за да се говори за ИЯР трябват и други изследвания така, че не си слагай сама диагнози и трето никога не се отчайвай шанс има Hug, така че споко, целенасочено отивай на лекар и всичко ще е ОК.

Общи условия

Активация на акаунт