Рецепта с кондензирано мляко

  • 5 510
  • 16
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 208
Ягодова пица
за тестото:
125 г краве масло
1 ч. ч. брашно
1/4 ч. ч. пудра захар

за топинга:
10-12 бр. ягоди
200 г кондензирано подсладено мляко
200 г сирене "Крема"
30 г натурален шоколад
1/2 капсула ванилова есенция (1 ванилия на прах)
кората от 1/2 лимон

Приготвяне:
1. Разтопеното масло и пудрата захар се разбъркват добре в голяма купа. Постепенно се сипва предварително пресятото брашно и бъркането продължава. Трябва да се получи ронливо тесто.
2. Тестото се разпределя в предварително намазнена тава с диаметър 30 см, като по стените се оформя ръб. Блатът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна до златисто (10-15 минути). След това се оставя да се охлади.
3. Сиренето "Крема" се разбива с миксер и в него постепенно се налива кондензираното мляко. След 3-5 минути, щом стане хомогенна смес, се ароматизира с ваниловата есенция и настърганата лимонова кора. Разбива се за кратко
4. Добре охладеният блат се намазва с готовия топинг, като по края му се оставя непокрита ивица. Върху крема се нареждат нарязаните на филийки ягоди.
5. Ягодовата пица се поръсва с настърган шоколад и се поставя за 2 часа в хладилник. След като се охлади напълно, десертът се изважда, разрязва се на порционни парчета и се поднася.

# 16
  • Мнения: 208
Дано да Ви хареса рецептата. Приятен апетит Heart Eyes!!!

Общи условия

Активация на акаунт