Моите любими торти!!!-3

  • 65 803
  • 301
  •   1
Отговори
# 270
  • Мнения: 22 867
Прекрасна!  bouquet Да ти е жива и здрава племенницата,има талантлива леля! Grinning

# 271
  • Мнения: 6 243
Зори,  smile3501
Професионална работа!!!

# 272
  • Мнения: 2 211
Чудесна торта, Зори! Браво!

# 273
  • Мнения: 818
Аmarena,коя торта имаш предвид-с киселото мляко или тирамисуто?

По случай имения ден на свеки днес направих тази торта "ваза с гербери" http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1901277,
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1901276

# 274
  • Мнения: 7 106
Благодаря много на всички Hug!

Bambinkamalinka, много сладка тортичка.
Вазата от какво я направи и как я слепи , че през март ще трябва да майсторя футболни вратички и от сега събирам идеи. Мислех нещо подобно да бъде от ройал айсинг или както там го водят. Но още не съм тренирала с него.

# 275
  • Мнения: 1 209
[Моля ви да ми препоръчате някаква торта, която да се прави бързо, но да изглежда ефектно.  Предпочитам да е нещо с шоколад и по- малко сметана.....

здравей, дано не е късно, но сега про4етох и понеже няма много време сипозволявам да ти предложа нещо с готов шоколадов блат. ина4е ако ми се пе4е го правя с какаов пандишпанов.
1 блат (ако ползвам готов е на роял кейк какаов- квадратен на 3 пласта)
2 крема пудинг какао на д-р йоткер
1 пак масло + пудра захар
смесвайки ги става супер крем за торта-бързо, лесно, вкусно
вътре след рабиване добавям 2 чаши с4укани орехи
1/2 шоколад натурален 3 сл. какао 1/4 масло 3-4 сл. вода, 3 сл. пудра захар  това за лъскава шоколадова (леко гор4ива) глазура
1 малка сметанка разстителна от 125 гр на хопла или подобна-за сердния крем - за цвят но може и 4исто шоколадова да си я направиш
за сиропиране- винаги си пазя бейлис или айриш крем, затоплен
тортата е много лесна- блат сироп, крем и така , по средата- сметана бита с малко какао или без, но с добавка - малко пудра захар.
след като обмажеш тортата, слагаш за малко да постегне в хладилника и през това време правиш глазурата в МВ или на котлон на водна баня. кипваш водата, слагаш 1/4 до 1/2 масло според ка4еството, пудрата захар и бъркаш до хомогенна смес след това добавяш какаото и шоколада на куб4ета и пак бъркаш, ако работиш на МВ е на степен размразяване - ина4е шоколадът прегаря. като поизстине но не съвсем,поливаш обилно и размазваш бързо.
за украса останалият половин шоколад го разстопяваш леко и хо изсупваш на равна термоустой4ива плоскост , да стегне, кога се повтвърди ни не съвсем запо4ваш с нож или шпакла да празвиш стърготини/спирали  (4естно казано това се затруднявам да обясня, май трябва с показване, но нямам  апарат) украсяваш и готово.

да ви е сладко, ако не е късно.....

# 276
  • Мнения: 1 116
Бързам да се похваля с тортата Барби, която току що направих за рождения ден на голямата ми дъщеря. Аще от миналата година си чака детето за тази торта, а аз чак тази се наканих. Покритието е с марципан Варна, от тук съм си я копнала рецептата.

# 277
  • Мнения: 1 860
 Shocked Голяма красота, Tannita! Браво!  smile3501

# 278
  • Мнения: 1 182
Танита- поздравления за прекрасната торта.  bouquet

# 279
  • Мнения: 818
Танита,много красива торта.Да ти е жива и здрава рожденичката.

Зори,вазата е от желатин,вода и пудра захар.Трябва да е като кондензирано мляко гьстотата.Шприцова се с фунийка вьрху пекарска хартия.След това поставих вьрху легнал буркан до втвьрдяване.Моят сьвет е да направиш частите за футболните врати по-рано,защото са много крехки и лесно се чупят при отлепяне на хартията.
 newsm78 само аз ли не виждам готовата ти тортичка newsm78

# 280
  • Мнения: 373
Това е един много вкусен пай, който направих за гостите си вчера.
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1902154
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1902155

# 281
  • Мнения: 7 106
Зори,вазата е от желатин,вода и пудра захар.Трябва да е като кондензирано мляко гьстотата.Шприцова се с фунийка вьрху пекарска хартия.След това поставих вьрху легнал буркан до втвьрдяване.Моят сьвет е да направиш частите за футболните врати по-рано,защото са много крехки и лесно се чупят при отлепяне на хартията.
 newsm78 само аз ли не виждам готовата ти тортичка newsm78

Благодаря за разяснението. Ще направя непременно няколко предварителни упражнения, за да не се изложа точно когато не трябва.
В момента има някакъв проблем със сайта където е качена снимката, затова не се зарежда. Предполагам, че до довечера ще го оправят.

Танитта, прекрасна торта Барби!!! Честито на сладката ти рожденичка, представям си колко изненадана ще бъде.   bouquet

# 282
  • Русе
  • Мнения: 1 155
Момичета, спешна питанка! Ще правя шоколадовата торта с рула на Лео за един повод, но не знам как да я украся отгоре. Трябва да е с марципан Варна...   ooooh! Дайте ми идеи, моля ви, че съм абсолютен блокаж в момента. След малко тръгвам да пазарувам. Моля, моля, моля! Дайте ми идея!!!  Praynig

ПС: Марц-н Варна подхожда ли на шоколадова торта?   newsm78

# 283
  • някъде в България
  • Мнения: 65
Понеже не съм писала от доста време ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА и дано ви донесе много щастие и късмет. Успех и още много сладки бижута.
Ето и няколко тортички от мен.
http://images12.snimka.bg/001902046.jpg  
http://images12.snimka.bg/001902049.jpg
http://images12.snimka.bg/001903892.jpg

Последна редакция: сб, 06 яну 2007, 16:45 от kangel

# 284
  • Мнения: 7 106
Момичета, спешна питанка! Ще правя шоколадовата торта с рула на Лео за един повод, но не знам как да я украся отгоре. Трябва да е с марципан Варна...   ooooh! Дайте ми идеи, моля ви, че съм абсолютен блокаж в момента. След малко тръгвам да пазарувам. Моля, моля, моля! Дайте ми идея!!!  Praynig

ПС: Марц-н Варна подхожда ли на шоколадова торта?   newsm78

Не бих казала, че ще подхожда, ако мислиш изцяло да обличаш тортата в него. По-добре я полей цялата със шоколадова глазура, а от марципана направи само розички и листенца, скоито да я декорираш.
Все пак зависи и какъв е повода (в смисъл дали ще е за дете, възрастен, купон и т.н.)

X Реклама

Общи условия

Активация на акаунт