За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 24 853
  • 739
  •   1
Отговори
# 690
  • Sofia
  • Мнения: 26 438
На дъщеря ми едни керамични с хубав гланц също гъбясали..Бяха добре изсъхнали след миене ,в тънък найлонов плик,между всяка имаше хартиена салфетка.Казва,че миришели на манатарки 🤣 и ме пита дали да ги ползва или хвърля 🤨

Трябва ми рецепта за бързи и вкусни локумки 😋
Мас,масло или олио да ползвам?
С кокосово масло дали ще стане 🤔

# 691
  • In transit
  • Мнения: 11 881
Doli, а защо ги държи в найлонов плик?

# 692
  • Русе
  • Мнения: 5 214
Скрит текст:
На дъщеря ми едни керамични с хубав гланц също гъбясали..Бяха добре изсъхнали след миене ,в тънък найлонов плик,между всяка имаше хартиена салфетка.Казва,че миришели на манатарки 🤣 и ме пита дали да ги ползва или хвърля 🤨

Трябва ми рецепта за бързи и вкусни локумки 😋
Мас,масло или олио да ползвам?
С кокосово масло дали ще стане 🤔

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/08/blog-post_29.html

# 693
  • Sofia
  • Мнения: 21 685
Трябва ми рецепта за бързи и вкусни локумки 😋
Мас,масло или олио да ползвам?
С кокосово масло дали ще стане 🤔
Не сме (рецептата ми е от мама) ги пробвали с кокосово масло, не знам как биха станали с него, заповядай - https://morrennaa.blogspot.com/2013/04/blog-post_13.html
Бавното им е навиването. Simple Smile

# 694
  • Sofia
  • Мнения: 26 438
Doli, а защо ги държи в найлонов плик?
Забравени и неползвани от миналото лято.Аз ги мих,суших,опаковах и преди дни решила да ги ползва 🤨

Скрит текст:

Локумките и подобните арменски сладки различават ли се много на вкус?

Последна редакция: сб, 28 май 2022, 19:44 от Doli

# 695
  • София
  • Мнения: 4 713
Линк може ли?
Нали са нови?

# 696
  • софия
  • Мнения: 25 519
Изглеждат нови, но едва ли са такива и са описани като "използвани". И да дам линк не е магазин, а търговец и купих всичките.
Потърси с търсачка какво има.

# 697
  • на последния етаж
  • Мнения: 8 780
Как да съхраня лозови листа за зимата - в буркани, в камерата? Досега съм купувала, когато се налага, но не ми харесват.

# 698
  • в сърцата на децата <3
  • Мнения: 4 033
Лично на мен в буркани ми харесват повече, но свеки ги прави, аз съм само консуматор 😁 Ако искаш ще питам за рецепта

# 699
  • Мнения: 1 704
Виждала съм на рулца в пластмасови бутилки от половин литър. Личен опит с тази техника нямам.

# 700
  • Мнения: 5 025
Може ли да сменя с нещо маскарпонето в следния крем за торта :
250мл сметана за разбиване
125гр маскарпоне
2сл пудра захар
Според вас какво ще е подходящо - крема сирене примерно?

# 701
  • Sofia
  • Мнения: 21 685
Може ли да сменя с нещо маскарпонето в следния крем за торта :
250мл сметана за разбиване
125гр маскарпоне
2сл пудра захар
Според вас какво ще е подходящо - крема сирене примерно?
Или рикота, бидейки несолена.  Иначе и с крема сирене става.

# 702
  • Мнения: 9 114
Как да съхраня лозови листа за зимата - в буркани, в камерата? Досега съм купувала, когато се налага, но не ми харесват.
Бланширам във вода със сол и лимонтозу, изцеждам,   завивам по 15-на на рулце, изстисквам с ръце и добре завити в пликчета във фризера.

# 703
  • Мнения: 1 096
Момичета, иска ми се да пренеса кутия със сарми в продължение на 3-4 часа без хладилна чанта.
Въпросът е как най-удачно да ги съхраня?
Дали да ги сваря първо и после охладени или сварени и замразени, докато стигна ще се размразят и трети вариант без да ги варя предварително (това ми се струва най-добре) да ги замразя една вечер и на следващия ден да ги пренеса.

# 704
  • Мнения: 9 555
Нищо им няма за 4 часа според мен.

Общи условия

Активация на акаунт