Крехки пържоли и шишчета? С марината? Но каква?

  • 40 624
  • 33
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • 3
  • Всички
  • Мнения: 5 622

Често правя свински пържоли във фурната. Аз лично ги овкусявам с подправки и ги слагам в олио, в тавичка да се пекат. До тук добре, но...винаги стават сухи  Rolling Eyes Никога не са крехки и сочни, както ми се иска  Rolling Eyes

Утре ще ни идват гости и ще правим шишчета на барбекюто. Но знам, че и те ще станат сухи, както обикновено...

Моля ви, дайте ми идея как да ги направя по-сочни и крехки. С марината трябва сигурно, но каква? Дайте идеи, че да ги накисна и до утре да се топят в устата...  Praynig

# 1
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 22 828
Лимонов сок, смесен с вино, горчица и малко соев сос. Основно - лимонов сок. Наложени с лук на шайби.
Стават жИстоки пържоли.
След опичане останалата марината може да се сгъсти с препечено брашно и да се поднесе като кисел сос с лук.

# 2
  • София, България
  • Мнения: 5 598
Лимонов сок, смесен с вино, горчица и малко соев сос. Основно - лимонов сок. Наложени с лук на шайби.
Стават жИстоки пържоли.
След опичане останалата марината може да се сгъсти с препечено брашно и да се поднесе като кисел сос с лук.
Малко глупав въпрос - ама бяло или червено вино? Embarassed

# 3
  • Варна
  • Мнения: 2 378
Аз слагам бяло вино. При липса на такова предполагам ще станат и с червено. А може към края на печенето да полееш с прецедената марината.

# 4
  • Мнения: 5 622
Ей, много благодаря! Аз предполагам, че маринатата е с бяло вино все пак. ИМам и бяло и червено. В къщи пием, та имаме от всичко  Mr. Green

Кажете ми, става ли тая марината и за шишчетата , които ще са на скара/барбекю?

# 5
  • Мнения: 398
марината за около 400гр. месо/независимо какво е/

2с.л. горчица
1с.л. соев сос
1с.л. олио
сок от 1 лимон
1 дафинов лист
1/2 ч.л. сол
2 скилидки чесън
/по желание може да ги напръскаш и с бяло винце/Месото престоява най малко 30 мин.

# 6
  • Мнения: 3 927
Бих добавила да сложиш 1-2 с.л. мед към независимо коя марината си харесаш - подобрява много вкуса. Аз слагам основно на пилешко месо като забърквам на око смес от лим. сок, горчица, соев сос, подправки, мазнина малко, и мед  Peace

# 7
Когато приготвям пържоли или каквото и да е месо в маринатата наред с подправки, соев сос и т.н винаги слагам и разтопено масло, савсем малко и оставям месото да го поеме, стават сочни и вкусни пържоли

# 8
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 22 828
Кажете ми, става ли тая марината и за шишчетата , които ще са на скара/барбекю?

Става за всякакво месо (без риба, вероятно Simple Smile)
Тането е права за меда. Чувала съм го, но не съм го прилагала.

# 9
  • Бг-мама
  • Мнения: 2 227
Аз понеже съм мързелива и си купувам готова  суха в пакетче , и си я разреждам с вода както е по указанието  стоят в тази марината и стават много крехки . Hug

# 10
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Моето предложение за сочни свински пържоли - заливат се с прясно мляко и се пекат Peace.
А ме д слагам на пилешките пържоли, заедно с лимонов сок, бяло вино, олио и розмарин.

# 11
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 22 828
Аз понеже съм мързелива и си купувам готова  суха в пакетче , и си я разреждам с вода както е по указанието  стоят в тази марината и стават много крехки . Hug
мононатриев глутамат, мононатриев глутамат

Моето предложение за сочни свински пържоли - заливат се с прясно мляко и се пекат Peace.
А ме д слагам на пилешките пържоли, заедно с лимонов сок, бяло вино, олио и розмарин.
Това с прясното мляко ги прави крехки, нали?

# 12
  • София
  • Мнения: 3 064
Освен от маринатата, си зависи много от месото Peace
От врат стават най-добрите!

# 13
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Това с прясното мляко ги прави крехки, нали?
Да. Просто ги заливаш в тавичката, докато ги покрие и печеш. А и млякото като се сгъсти сатва превъзходен сос Peace.

# 14
  • Мнения: 5 622
Уф, даже не знам от коя част е точно месото...  ooooh!  Thinking От Метро купихме една голяма тарелка с нарязано като за шишчета месо и смятам да направя шишчета за гостите, като редя ред месо, ред лук, домат, чушка, пак месо и така..

Аз на Никулден залях рибата с прясно мляко и така стоя цяла вечер, за да стане крехка и да и се махне рибешкият вкус..НАистина стана много добре.

ЗА меда съм чувала, ще пробвам

Мерси много за съветите още днес ще ги мариновам, за утре вечер да са пушка  Crazy  Hug

# 15
  • Мнения: 1 906
Така я правя аз:
червено вино
червен лук
черен пипер
чубрица

От моя приятелка съм чувала, че я прави като смесва равни количества кетчуп и мед. Намазва месцето от всички страни и престоява. Аз лично не съм я пробвала още!

# 16
  • Мнения: 159
          Аз осолявам пържолите и ги поръсвам с черен пипер, а след това ги оставям да престоят 2-3 часа в прясно мляко. После ги овалвам в смлени бисквити "Чизи". Нареждам ги в тавичка добре омаслена и пека. Така правя и пилешките пържоли. Става много вкусно.

# 17
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 518
Лимонов сок, смесен с вино, горчица и малко соев сос. Основно - лимонов сок. Наложени с лук на шайби.
Стават жИстоки пържоли.
След опичане останалата марината може да се сгъсти с препечено брашно и да се поднесе като кисел сос с лук.

Правя като Бу, но слагам и 2 лъжици мед.

# 18
  • Мнения: 3 647
бяло сухо вино и лук на шайби (горчица яко ядете може една малка лъжичка)

и пека под фолио - в тавата освен мазнината добавям и малко  вода

# 19
  • Варна
  • Мнения: 2 378
Айде сега, окапахме се дружно, сега турнете един бобец!

# 20
  • Вече на село
  • Мнения: 569
Айде сега, окапахме се дружно, сега турнете един бобец!

 Joy Joy Joy

# 21
  • Мнения: 256
Аз слагам следното:
лук
бяло или червено вино (бяло за птиче месо, червено за свинско или дивечово)
подправката на пикантина за барбекю
соев сос
сол и чер пипер

# 22
  • Мнения: 784
Аз понеже съм мързелива и си купувам готова  суха в пакетче , и си я разреждам с вода както е по указанието  стоят в тази марината и стават много крехки . Hug
Хм, не бях чувала за такава Thinking Къде я продават и какво пише на опаковката?

# 23
  • Вече на село
  • Мнения: 569
Това с прясното мляко ги прави крехки, нали?
Да. Просто ги заливаш в тавичката, докато ги покрие и печеш. А и млякото като се сгъсти сатва превъзходен сос Peace.

Само веднъж съм правила с мляко и ми се пресече  Thinking

# 24
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511

Само веднъж съм правила с мляко и ми се пресече  Thinking
Сигурно от млякото. Редовно правя - обаче с домашно мляко - никога не ми се е пресичало...явно в купешкото блъскат сухо мляко ли, що ли  newsm78

# 25
  • Въпрос на гледна точка...
  • Мнения: 877
А от меда не сладнят ли newsm78?

# 26
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
А от меда не сладнят ли newsm78?
Съвсем леко, обаче не е натрапчиво, а приятно.

# 27
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 22 828
А от меда не сладнят ли newsm78?
Една от най-вкусните 'маринати', ако може така да се нарече, е сос за пилешки крила - мед с кетчуп (и подправки) - гъст сос, маже се обилно и се оставя да престои. После се пържи. Много особен вкус се получава - хем сладък, хем не.

# 28
  • Въпрос на гледна точка...
  • Мнения: 877
Много популярен стана този мед за месцата, но аз не мога да се престраша. Като гледам обаче, положителните отзиви са доста и най - накрая ще взема да се пробвам bowuu

# 29
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Много популярен стана този мед за месцата, но аз не мога да се престраша. Като гледам обаче, положителните отзиви са доста и най - накрая ще взема да се пробвам bowuu
Пробвай се.
Пък после все ще посягаш към буркана с меда.
Ей тука има едни пил. бутчета с такава марината:
http://images14.snimka.bg/002311880.jpg

# 30
  • Плевен
  • Мнения: 1 418
За печени пържоли на фурна препоръчвам да се полеят обилно със сметана и тогава да се пекат. Без маринати, само подправки на вкус и сметаната. Стават много крехки и сочни.

# 31
  • Мнения: 1 906
Тази марината (имам предвид кетчуп и мед) само за скара ли е подходяща или става и за печено (в тавичка например)  newsm78.

# 32
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 22 828
Тази марината (имам предвид кетчуп и мед) само за скара ли е подходяща или става и за печено (в тавичка например)  newsm78.
Става в тава, но предвиди или хартия за печене или да е тефлон, защото като загори от сладкото, голямо стъргане ще падне в противен случай.

# 33
  • Мнения: 5 622
Момичета, направих маринатата, сложих и мед и станаха супер сочни  Wink   bouquet

Изобщо не са сладнили от меда....

 Всъщност разделихме месото на две и едната марината я направи мъжа ми(по негова си рецепта), другата аз. В моята имаше мед, в неговата нямаше. И двете порции станаха супер, различаваха се на вкус, но моята марината не е сладнила. Така, че спокойно можете да сложите медец и да пробвате какво ще стане  Peace

Общи условия

Активация на акаунт