Laurus направо ми е откраднала буквите от клавиатурата .Почти всичко което правя на котлон го правя в тенджерата под налягане.Пестя и време а и месото се сварява перфекто.Картофената супа например се сварява за 10 мин-слагам всичко в тенджерата-картофи ,лук,чесън,домати ,наливам вода и след като заври слагам фидето(иначе залепва на дъното),разбърквам и затварям.Фъшне ли ,намалявам на 1 - при котлони на 4 степени,и варя м/у 8 и 10 мин.
И с яхниите процедирам така-бух всичо и варя.Само брашното не слагам ,защото залепва
Месото може направо замразено да се сложи да се вари,ако съм забравила да го извадя от фризера или имам ненадейни гости.
Обичам си тенджерата под налягане
П.п само внимавай да не я отваряш преди да се е освободило налягането,че казва бум .Леко и постепенно се подвига вентила,защото ако се вдигне рязко,може бульона да излезе на фонтанче от там