Нетлъстото свинско е по-леко месо от агнешкото.
вярно е, че има разнопосочна информация за дали свинското е алерген. Вярно е, че има животни дето ги тъпчат с какво ли не.
Моето дете беше с АБКМ и първото месо, което въведох беше пуешкото, после свинското, после заешкото. Пилешкото последно, щото тия бройлери не са много читави. Агнешко е яла като доста по-голяма и то от агне на фурна, пюрета с агнешко отказваше с погнуса, миришеха на хлорна вар.
Хипоалергенният ред, който аз знам е: пуешко, заешко, пилешко, нетлъсто свинско. Напоследък взех да се замислям за нетлъсто патешко, което би било добър заместител на червеното телешко месо, което е крави протеин.
Ако едно дете е здраво, според мен ще си хапва добре всякакъв месен протеин, стига да се въвежда бавно и да е от добро месо.
Дробчета може, но по много малко, че или запичат или подрискват, ако дойдат вповече - бебовците май много им харесва вкуса на дробчето.