Пилешко с карфиол
Много лесно, бързо и вкусно.
Пилешки гърди нарязани на дребни парченца запържваме в 2 с.л. растителна мазнина, добавяме много карфиол нарязан на дребно, похлупваме с капак и оставяме да се задушат добре. Добавяме мляко да ги покрие, сол, черен пипер на вкус и като поизври млякото да остане на сосче е готово.
Много нежно-млечно на вкус.
Разноцветна салатка
Рецептата си е моя, авторска. Салатката стана много вкусна.
-варено месо нарязано на кубчета
-варен алабаш нарязан на кубчета (прочетох че замествал в салатите картоф, но вкуса е съвсем различен. По-вкусен бих казала. Леко сладни.)
-черни маслини, нарязани (те са най-безсолни)
-прясни чушки нарязани на дребно (червена, оранжева и жълта)
-тиквичка-цукини (моята е жълта като най-нежна, но става и зелена)
-1 клонка селъри нарязана (който няма просто не слага. Целина не става)
-мариновани гъбки
Всичко ли изброих? Май повече нищо не сложих. Всичко това объркано с няколко лъжици кисело мляко за сплояване и сочност. Посоляваме ако има нужда.
-