Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 30
 • София
 • Мнения: 1 555
О, има-има. От Техем ми казаха, че до края на месеца всички трябвало да са готови, но както каза мъжа ми: "Но сигурно за някой друг месец става въпрос".  #Cussing out

# 31
 • София
 • Мнения: 1 948
О, има-има. От Техем ми казаха, че до края на месеца всички трябвало да са готови, но както каза мъжа ми: "Но сигурно за някой друг месец става въпрос".  #Cussing out
Благодаря!Ние сме към Бруната,но няма значение.

# 32
Цитат
[/quotФедерация на потребителите в часност г-н Кърлев ви подвеждат в информацията че нямало осъдени НЕ е вярно има и то не малко.
Ето каква е процедурата ;топлофокация ви завежда дело  за неизплатени задължения ,вие оспорвате размера на задълженията,призовава се фирмата -правила изчисленията и тя ги доказва ./сега е още по лесно с новата  наредба -тя за това е създадена/Само дето вече сте олекнали със съответния адвокатски хонорар и сте загубили много време и нерви.
Отново ще повторя ,ченовата наредба е това срещу което трябва да се борим точно защото  прави НЕСПРАВЕДЛИВОТО ЗАКОННО и то не може да падне в съда.
За сравнение в някои съседни страни ако абоната е с излкючено парно или се отоплява по друг начин И Е ИЗОЛИРАЛ минаващите пез жилището му тръби то той заплаща само един незначителендял от сградната инсталация/в пъти по малък от тези с неизолирани тръби/.
e]
Не казвам, че информацията на г-н Кърлев е 100% вярна
 но идеята по-скоро е, че наистина трябва да се направи нещо, защото докато си мълчим и тичаме да плащаме всичко, което някой си реши, утре не се знае за какво още ще трябва да се плаща. Съгласна съм и че трябва да се борим срещу новата наредба, но предложете как - аз съм ЗА.

# 33
 • Мнения: 3 129
Цитат на: МЛАДЕНОВА  Съгласна съм и че трябва да се борим срещу новата наредба, но предложете как - аз съм ЗА.
[/quote
Най- напред повечко хора трябва да са наясно от къде тръгва проблема-министерството  пуска наредба след наредба коя от коя по ''странни''и ни гледа сеира. #Cussing outФедерацията на потребителите само шум вдига и нищо конкретно не е свършила.Не че не им стана ясно за толкова  години къде е проблема......Потребителите засипват с жалби топлиннита счетоводители а те се оправдават с поредната наредба с която са длъжни да се съобразяват.
Аз мисля ,че жалбите трябва да си насочени към създателите на наредбата .
Ако имате по добри идеи ...давайте,но е крайно врме топлинните счетиводители'' да  спрат да сърбат попарата ''дето друг е надробил.Как в съседни страни решиха проблема и го забравиха?

# 34
 • Мнения: 171
Само аз ли нямам изравнителна сметка newsm78
Не си единствена. Ходихме до Техем да вземем изравнителните сметки,но казаха,че не са готови още. 5 месеца боклуците от Топлофикация работят с нашите пари,5 месеца някои от нас плащат лихви върху собствените си пари. Докога бе,хора! #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 35
Не знам, но имам чувството, че правителството се се съюзило срещу нас - важи максимата - разделяй и владей.В момента се опитват да опълчат един срещу друг "ползващи" и "неползващи" парно.Както вече писах, от 5 години ползвам само топла вода, иначе се отоплявам на камина, жилището ми е санирано, дограмите са подменени и дефакто при мен няма никаква загуба на топлоенергия.А Топлофикация иска да й плащам за нещо, което не искам да използвам.И за това за мен въпроса е принципен - защо трябва да плащам нещо, което някой си ме задължава да използвам. Отговора им е стандартен - продайте си жилището. Но все пак в кой век живеем..Затова реших, че вече преставам да плащам - подала съм жалба до комисия на потребителите, до омбудсмана, писах писмо и до адвокат. Сега очаквам отговорите им,/надявам се все пак някой да ми отговори/ и тогава ще реша как да действам по-нататък.И ще бъда благодарна, ако някой ми даде и други идеи.Във всеки случай, вече доброволно няма да плащам.

# 36
Втори ден и аз съм в клуба на опарените от топлофикация. След като си сложих топломер и вентил дори на лирата на банята имам да доплащам. Не ми е ясно как след повишаване на процента за сградна инсталация, домакинствата с по-високи сметки им връщат(защото имат 4 стаи), а ние с малките сметки от действително ползвано отопление(гарсониерите) ще доплащаме. Нали увеличението на сградната инсталация касае всички? От друга страна цената за единица топлоенергия, по която сме плащали е една, а цената за единица топлоенергия в изравнителната сметка е по-ниска. Математически е невъзможно да намалиш един множител, да коригираш друг множител по един и същи начин и да получиш такива разлики!   И другият въпрос е по-скоро правен. Може ли една наредба да влиза в сила след приключване предоставянето на услугата? Доколкото разбрах от в-к Сега във Върховния административен съд е заведено дело срещу т.н. наредба,но точно какво касае не знам, а не съм и юрист.

# 37
 • София
 • Мнения: 1 948
И тази седмица изтече,а изравнителната сметка още я няма!ДОКОГА!!А днес по тв казаха,че имат готовност да пуснат парното за новия отоплителен сезон от октомври.А за стария отоплителен сезон и представа си нямам колко им дължим.

# 38
 • Sf
 • Мнения: 3 346
Нашата дойде, ама кел файда. Само установихме, че ще имаме тази зима нула потребление на парното. Ако трябва дърва ще донесем, ама парното няма да го пусна. #2gunfire
И ние. За целия зимен период за гарсионера, в която работи само единия радиатор, който почти не е пускан през миналата топла зима, сметката ни е 700 лв  #Crazy #Crazy #Crazy #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 39
http://www.pravo-online.com/sobi2/toplofikazia-sofia-4.html
Това което писах тук, го изпратих и на адвокат - ето отговора. Реших да послушам съвета му, и ще пусна официална жалба до Топлофикация.И когато/ако/ получа отговор и от тях, ще реша какво да правя.Във всеки случай, както вече писах, няма да плащам.

# 40
 • Мнения: 3 129
на ''пореден опарен'' ще отговоря че това дали ''ще ви връщат''ли ''ще доплащате зависи както от консумацията ви по време на сезона /в това число и топла вода/,така и от вноските по време на сезона /ние ги наричаме авансови/,а не от броя на стаите.преди време тук описах как се изготвя изравнителна сметка /може да го потърсите нямам възможност да го обясня пак  бебчо  не ми оставя толко време  Grinning/.не мога да коментирам конкретния случай без достъп до цялата информация за сградата за два сезона назад .
по повод наредбата съз задна дата -възмутително е но явно е възможно.

# 41
 • Мнения: 3 129
г-жо Младенова адвокатът ви е написал ако се стигне до съд ще трябва да докажете че не дължите нищо ,а това няма да стане защото е създадена такава законова база.не коментирам до колко е справедливо но е в интерес на топлофикация и тя няма да тръгне срещу него.
според мен за да си търсите правата законодателя трябва да е помислил за тях,а със сегашната нормативна уредба това не е така.

# 42
 • Sofia
 • Мнения: 3 449
Само аз ли нямам изравнителна сметка newsm78

и ние нямаме още  newsm78

# 43
 • София
 • Мнения: 1 948
И ние нямаме,а започва новия отоплителен сезон.

# 44
 • София /Абсурдистан
 • Мнения: 5 903
Днес я получих и въпреки, че имам локално отопление и проточни бойлери и не ползвам нищо от услугите на Топлофикация, имам да доплащам. Разбира се, че няма да платя нищо, но искам да попитам дали някой  от вас вече е подадал възражение в институциите, описани тук http://pravata.hit.bg/ и ако да, имаше ли съпротиви? Мисля и аз да направя същото. Питам, че да съм подготвена ...

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт