ЯГОДОВ ЧИЙЗКЕЙК/БОРОВИНКОВ
Продукти:
2 пакета бисквити 150 г масло 1 ч. л. канела 400 г обезсолена извара 100 г заквасена сметана 3 с. л. захар 7 с. л. мед 2 с. л. кисело мляко 100 мл сироп от компот от ягоди 1 пакетче желатин 150 г конфитюр от ягоди
1. Бисквитите се натрошават на трохи, към които се прибавят леко разтопеното масло и канелата. Разбъркват се до получаването на еднородна смес, която се притиска с пръсти към дъното и стените на тавичка.
2.Сметаната, изварата, захарта, медът и кисело мляко се смесват с миксер. Сместа се изсипва върху бисквитения блат. Сладкишът се оставя в хладилник, за да стегне.
3. Желатинът се накисва в студения плодов сироп за около 10 мин. Загрява се на водна баня. След като се разтвори, се смесва с конфитюра от ягоди.
4.Сместа се охлажда до стайна температура и се изсипва върху вече стегналия първи слой. Чийзкейкът се оставя в хладилник.
Бисквитите са от кръглите,сметаната и останалите неща се разбъркват перфектно в кухн.робот/иначе изварата остава на трохи/,с желетина действам много по небрежно-топля го в микровълновата ,вместо компот слагам сладко с цели плодове ягоди или боровинки ,а желатина разбърквам с вода