Пак се провалих...

  • 7 866
  • 39
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 1 802
natalyna  Grinning разбрахме се   Grinning
Ами със вентилатор е да. Ползвах го докато го пекох този прословут кекс. Нагрява и от долу и от горе. Значи вероятно градусите на които пека са високи... Ако ми дойде гадната мисъл пак да правя кекс ще го правя на градусите на които казваш. Дано да се получи  Rolling Eyes Благодаря ти!   bouquet

# 16
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Аха - на много силна фурна печеш - при вентилаторно печене температурата на печене е винаги с около 20 градуса по-малка от обикновената. Опечи на по-ниска темпреатура, без предварително загряване и кажи как е станало!  bouquet

# 17
  • Мнения: 1 802
natalyna Благодаря ти много и на теб и всички останали които се включихте със съвети и помощ!   bouquet Надявам се следващия път да се справя вече по-добре! (и мъжа ми да не ми се подиграва) Ако това се случи ще се похваля задължително! Иначе този от вътре е хубав, не е някакъв клисав такъв, ама ...
 Благодаря ви, момичета!   bouquet

# 18
  • Мнения: 461
Точно в печенето е проблема.
Не загрявай предварително фурната. Peace
Ако не се получи, можеш да пробваш като мен.
Първите 20 мин пека кекса само отдолу на мах 160 градуса, след това се пече и отгоре, и отдолу на 150 до 180 градуса според фурната. Просто трябва да пробваш и прецениш.  Hug

# 19
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Моята фурна е доста силна и тя.
Като пека кексове, винаги първите 15 минути пека на 220 , и после намалявам на 200, така до края. Но и при мен често стават фалове.
Но накрая ще хвана заката, добре казва Наталина да не се нагрява предварително фурната  Peace

# 20
  • Мнения: 597
Това значи че си препълнила формата
мъфините стават така , като летящи чинии ако са препълнени формичките

# 21
  • Мнения: 7 091
И аз като марси ще отбележа, че освен фурната ( определено има пръст печенето на висока температура) си и препълнила формата.  Peace

# 22
  • Мнения: 5 001
Другият път като правиш кекс го сложи в студена фурна и го сложи на умерени градуси.Така ще започне да се надига равномерно и дори да се разпука то ще е само отгоре и няма нищо да изтече,защото вече ще си е хванало тестото(тоест ще е започнало да се пече и отвътре).Нямаш проблеми с тестото,а с печенето,но това си е поправимо.Не се притеснявай...   bouquet

# 23
  • Мнения: 1 802
Tandoori, marsie правила съм кекс във същата форма, половин доза и пак се е изсипвал така, винаги така става. Във друга фурна също така се провалям  Rolling Eyes
Да, явно като цяло бъркам във печенето...
Нека изядем този и ще направя друг, само че без грешки във фурната.  Peace
Ми нали навсякъде пише да се загрява предварително фурната и аз това правя...

За всички вас   bouquet

# 24
  • Мнения: 11 747
Много хора вече са казали, но и аз да кажа.
Кекса се пече в предварително загрята фурна! Peace
Просто не я загрявай на 250градуса, а на 200.След 10 мин я намали на 180-,дори на 170 до 160 градуса.Печи по-дълго от обичайното,защото фурната е по-слаба.

# 25
  • София
  • Мнения: 3 914
pina е права - кекс се слага в загрята фурна и се пече на умерена температура, което е около 180 градуса без вентилатор или 160-170 с вентилатор.
Освен това е важно първите 30-тина минути фурната да не се отваря, за да не спадне кекса.

В печенето е проблема.

# 26
  • София
  • Мнения: 15 473
Това значи че си препълнила формата
мъфините стават така , като летящи чинии ако са препълнени формичките
Точно това си мислех и аз като го видях, малка ти е формата или много тестото.Аз например не пека в загрята фурна, просто моята е стара, не може да се контролира температурата и ще изгори преди да се е изпекъл.Слагам го в студена фурна и с постепенното загряване ,кекса  бухва равномерно.

Последна редакция: ср, 12 дек 2007, 10:58 от Тайна

# 27
  • Мнения: 22 867
Аз също пека кекс в незагрята фурна, обратно на правилата, при това на малко градуси - 130-150. Но това е моята фурна и тя така пече. Слагам формата с кекса и след 40 мин отивам да го извадя. Нито увеличавам, нито намалявам, нито наблюдавам как е. Питите си пека на същата температура за 30-35 мин, просто така ми се получават нещата. Може би трябва да опознаеш по-добре фурната си, а то става с повече опит. Ще ти се получи.
И моята печка вече е старичка, но хубавата фурна ме спира да си купя нова. Като си помисля, че ще трябва да я разучавам, свиквам с нея.............не ми се ще.

# 28
  • София, Борово
  • Мнения: 1 773
Кексът ти си е екстра! Просто е трябвало да не го обръщаш, а да го поръсиш с пудра захар или малко шоколадова глазура да му пръснеш тук -там отгоре и ще си изглежда чудесно даже.
За мен най-вкусният кекс е спуканият. Simple Smile

# 29
  • Мнения: 4 496
Аз пека на предварително загрята на 180 градуса, и моя се пука. Формата ми е пълна до половината със смес. Flutter

Общи условия

Активация на акаунт