Къде бъркам при готвенето на ориз?

  • 6 240
  • 31
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 224
аз го правя така запържвам си ориза до златисто и слагам бульона горещ3;1така не ми се слепва като му сложа гореща вода

# 31
  • Мнения: 526
Рядко готвя ориз по простата причина, че и двамата не го обичаме. Но го правя по следния начин: в тенджерата/тигана слагам повечко мазнина и запържвам ориза, докато стане прозрачен и после малко вода слагам като следя гъстотата на ориза и преценявам дали да добавя вода или не. Също така предпочитам да купувам по-едър ориз, дребния не ми харесва. Докато се задушава ориза, го разбърквам често и му добавям подправките. Но честно казано, не спазвам пропорциите, карам на усет  Wink

Общи условия

Активация на акаунт