Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 29 апр. 2008, 19:44 ч.

АДЕНОМ на хипофизата - тема 2

  • 79 399
  • 1 295
  •   1
Отговори
# 15
  • Пловдив
  • Мнения: 3 678
Момичета ,може ли да ми пратите на лични мобилния телефон на доц Орбецова , ще съм ВИ благодарна

# 16
  • Бургас
  • Мнения: 260
опа, честита нова темичка Simple Smile
Дано скоро една по една се изнесем от тук и повече никой да не идва Simple Smile

# 17
  • Мнения: 1 284
Анели колко ти е пролактина?На колко време правиш контрола,на мен ми правят през 3 месеца newsm78

# 18
  • Sofia
  • Мнения: 1 674
Момичета, помагайте...!
Днес си взех резултати от хормонални изследвания. Пролактинът ми е двоно над границите: Prolaktin 1135.44 - (29.46-513.04). Направо съм в паника. Означава ли това, че имам аденом на хипофизата? Нямам никави признаци за нищо, никакви неразположения, за сега цикъла ми е редовен. Кажете ми какви са признаците, чувала съм и за секрет от гърдите, за главоболие, световъртеж. И какво да направя сега, какво следва, към кого да се обърна...?

# 19
  • Мнения: 4 700
Хариела, обърни се към ендокринолог. Той трябва да ти иzдаде направление zа ЯМР. И високият пролактин не оzначава zадължително аденом. Но zадължително трябва да се провери дали такъв има. Приzнаци може и да има, ама може и да няма.

# 20
  • Пловдив
  • Мнения: 3 678
Анели колко ти е пролактина?На колко време правиш контрола,на мен ми правят през 3 месеца newsm78

Аз си го пускам всеки месец, бях го бутнала до 280 , но сега на последното изследване беше 393  при реф стойност до 580, а не съм намаляла хапчетата  newsm78 newsm78

# 21
  • Мнения: 4 700
анели, да не би да са променили реф. стойности. При мен в началото на годината бяха 72 до ???, а последния път като бях там бяха 0т 120 до ???.

# 22
  • Пловдив
  • Мнения: 3 678
Не все са си същите Миле и лабораторията си е една , и в това се загледах .Досега винаги съм го бутала ,а изведнъж взе да се расте Sick

# 23
  • Sofia
  • Мнения: 1 674
Благодаря, Миле!
А може ли да ми препоръчате добър ендокринолог и къде работи, и някакви координати?

# 24
  • Мнения: 4 700
Ох, нека zа София се включат другите момичета. АЗ ходя все в Пловдив.

# 25
  • Sofia
  • Мнения: 1 674
Момичета, а ако имам аденом трябва ли задължително да имам някакви признаци или не. Може ли да имам аденом и да нямам никакви други нарушения на цикъл, килограми, гравоболие и т.н.?

# 26
  • Мнения: 2 382
Хариела,ако аденомът е с малки размери,може да нямаш никакви оплаквания,но в такъв случай няма от какво да се притесняваш Hug.Ще повторя Миле,но в никакъв случай високият пролактин не означава задължително аденом Hug                                                                                                                                                                                                                                                                       
Пролактинът сравнително лесно се повлиява след започване на лечение,така че горе главата.Ако за първи път ти е завишен,не знам дали не е добре да повториш изследването.

# 27
  • Sofia
  • Мнения: 1 674
И аз това си мислех, Шайн, да повторя изследването. Но и съотношението между LH 4.06 (1-18) и FSH 7.56 (4-13) не е добро. И сега като видях и високия Пролактин 1135.44 (29.46-513.04), си мисля, че двете неща са свързани. Но преди да ми вземат кръв ме оставиха да седя пред кабинета 15 минути, за да си почина и да се успокоя. Е това като че ли беше знак да се стресирам още повече, защото знаех че трябва да съм спокойна заради пролактина, чак си усещах пулса в главата, а в корема всичко ми се беше свило. Чувствах се така, защото напоследък нито едно изследване не е, както трябва, всяко следващо ме отдалечава все повече от надеждата за дете. Не ви хленча, а просто до толкова ми е писнало вече, че чак се уморих. Следващия месец ми предстои лапароскопия, която я чакам от 6 месеца - запушени са ми тръбите, имам двурога матка, която ще изрязват, хормоните не са в ред, спермограмата на мъжът ми е лоша, морфологията и подвижността никак не са добре, е кажете ми не е ли страхотна картинката. И ако при всичкия този невървеж се надявам да забременея скоро, това си е направо лудост...! Знам че тук всички са проблемни, не съм само аз и не ми е тежко само на мене..., но..., то все не им върви на хората, ама моето вече направо на нищо не прилича. Седнала съм вкъщи и си гледам всички изследвания и се чудя от къде да започна и към кого да се обърна. Май ще чакам срещата си със Стаменов другия месец, той да ме упъти, че аз в момента съм в паника и не мога да мисля трезво.
Извинявайте за объркания пост, но ... направо се чувствам на дъното .... Cry

# 28
  • Мнения: 1 579
Hariela, мила не се отчайвай. Оплаквай си се колкото искаш нали сме за това да се подкрепяме. Моето мнение е, че наиститина ти трябва добър ендокринолог, а ако е гинеколог-ендокринолог ще е най-добре. Чувала съм да доц. Куманов от Болницата по Ендокринология в София, но не знам нищо повече. Успех и горе главата Hug

# 29
  • Мнения: 4 700
Хариела,  Hug

Моля те, не се отчайвай. Хормоните със сигурност са свърzани. Аz лично като вкарах пролактина в норма и ЛХ към ФСХ се оправи. Стойността е доста zавиШена. Не съм убедена, че се дължи просто на стреса.  Rolling Eyes Но както и Шайн ти е писала, пролактинът бърzо се регулира, неzависимо дали има или няма аденом. Но е важно да се zнае дали го има. Така че непременно си искай направление zа ЯМР.
И горе главата, тук повечето сме с по няколко проблема и много от нас вече са успели. И при мен горе долу няма иzследване, което да съм направила и да е било наред. Вече ме е страх да ходя по лабораториите, а мъжа ми ме обвинява, че съм хипохондричка.  Laughing

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт