Вариации за гювечета.......

  • 22 078
  • 28
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 329
t_ilieva ,   bouquet

# 16
  • Мнения: 11 607
Аз да си кажа...като загрее фурната - тогава слагам гювечетата, с капак....Е, не на най-силното, но когато започне да се загрява - тогава!

# 17
  • Разград
  • Мнения: 3 110
Моя вариант:
Резен домат на дъното, после ред сирене, натрошено на едро, 1 с.л. зехтин, после ред луканка на резенчета, следват резени кашкавал и най-отгоре чуквам 1 яйце, което леко поразбърквам. Слагам ги в микровълновата за 6-7 мин. на пълна мощност и готово!  Peace

Извинявам се за малко тъпия въпрос,ама слагаш ли капака на гювечетата като ги правиш на МВ?  Wink
Да, задължително с капак!  Peace

Аз не слагам капачето.

# 18
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
......................
Извинявам се за малко тъпия въпрос,ама слагаш ли капака на гювечетата като ги правиш на МВ?  Wink
Да, задължително с капак!  Peace

Аз не слагам капачето.
Е как без капак в МВ?  newsm78  Не става ли мазало след гювечетата......... Thinking

# 19
  • Разград
  • Мнения: 3 110
Не,не става.Трябва веднъж да опитам да ги пека с капак,за да видя разликата.Всъщност,след като приключа забърсвам с попивателна кърпа,има едно-друго,но не е чак мазало.Може би с капачето е по-чисто,ще пробвам.

# 20
  • Мнения: 2 266
Аз намазвам гювечетат с масло или маргарин.След това слагам чушка,картоф,сирене,кашкавал,някакво месо или салам,по средата слагам домат,а също и гъби.Запичам във фурната и когато са почти готови чуквам по едно яйце и слагам още малко във фурната,но този път без капачетата.Стават много вкусни.

# 21
Хайде аз да се включа с една малко по-необчайна рецепта. Задушават се тиквички на кубчета с настърган морков и копър, сол, малко черен пипер. В гювечето се слага малко мазнина, лозово листо, после от сместа с тиквичките 2-3 сурови кюфтета, пак смес и се покрива с лозово листо пак. Пече се, ама не съм засичала колко. На мен поне много ми харесва, а е й точно за сезона.

# 22
  • София
  • Мнения: 958
Ммм подсетихте ме, отдавна не съм правила гювечета, а ги обожаваме. Правя всякакви вариации, не съм пробвала само предишната рецепта.

Аз ги обичам с печени на МВ-то картофки + много сиренце и каквото още има налично, а на мъжа ми любимите са му с телешко, лук, гъбки и топено сирене.

Имам една бърза рецепта за неочаквани гости, или пък, ако се съберем повече хора. Картофено пюре, кисели краставички, грах и царевица от консерва, шунка на кубчета, някаква готова зеленчукова подправка. Всичко това го обърквам, слагам в гювечета, чуквам по 1 яйце и малко масълце отгоре и във фурната, докато се забули яйцето. После настъргвам кашкавал, поръсвам малко чубрица и още 1-2 мин. във фурната и са готови.

# 23
  • Мнения: 62
Обикновено тази рецепта я правя по специални поводи ,че е много трудоемка и идва скъпичка .
В гювечето слагам :
1  пържено кюфте
1 пържола печена на скара
1 кебапче
1 парче суджук
малко пържени картофи
Всичко това заливам с малко доматен сок.
Поставам отгоре 1 резен лимон и пека в умерена фурна за кратко/около 20 мин/ .
ДА ВИ СЛАДКО!   

Последна редакция: сб, 19 юли 2008, 12:52 от Tiana33

# 24
  • Мнения: 4 434
И аз много обичам гювечета правя ги като Тilieva  Hug

# 25
  • Мнения: 11 607
Да попитам...а как правите пилешка кавърма в гювечетата?

# 26
  • Мнения: 800
Да попитам...а как правите пилешка кавърма в гювечетата?

забърквам всичко в тенджера (месо, гъби, чушка, доматено пюре, лук) и сипвам в гюведжетата.

# 27
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Да попитам...а как правите пилешка кавърма в гювечетата?

забърквам всичко в тенджера (месо, гъби, чушка, доматено пюре, лук) и сипвам в гюведжетата.
И после запичаш с едно яйце отгоре!  Peace

# 28
  • Мнения: 800
яйце не слагам. веднъж в един ресторант беше почти сурово, та оттогава се огнусих  Laughing



сетих се друго в гюведже, ама отдавна не съм го правила. Peace  картофки  нарязани, чесън, копър, гъбки, Пикантина, зехтин и се пекат   Peace 


хубаво е и тиквички, патладжани, картофче,домати, гъбки, кайма, масълце   Peace 

Общи условия

Активация на акаунт