Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са основните методи за консервиране на продуктите на Bondulle?
Какви са функциите на витамин С (аскорбинова киселина) и лимонната киселина в консервите?
Какво означава, когато на опаковка пише „Без консерванти“?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са основните методи за консервиране на продуктите на Bondulle?
-
Какви са функциите на витамин С (аскорбинова киселина) и лимонната киселина в консервите?
Витамин С (аскорбинова киселина) и лимонната киселина, присъстващи в някои от продуктите на Bonduelle, не са класически консерванти, но притежават антиоксидантни свойства и помагат за поддържане на киселинността на продукта. Те не са канцерогенни и се използват широко в хранително-вкусовата промишленост.
-
Какво означава, когато на опаковка пише „Без консерванти“?
-
Какви са основните функции на оцветителите, подсладителите и хидрогенираните масла в хранителните продукти?
-
Какво представлява оцветител E180a и вреден ли е?