Нарязвам филетата на парчета колкото fish fingers горе- долу. Слагам ги в купичка и ги заливам със сок от един-два лимона. Оставям ги в хладилник да поемат малко.
В една купичка смесвам малко галета, грис (повече от галетата) и подправки за риба (може готов микс, но те са пълни със сол и други гадории, така че аз лично си слагам по наш вкус сухи подправки).
В друга разбивам едно яйце с капка- две лимон.
След това топя в яйцето и в сухата смес и нареждам върху пергаментова хартия в голяма тава. Напръсквам със зехтин (аз използвам нещо подобно на пулверизатор за зехтин, но може и да се полеят съвсем лекичко просто) и пека. Стават като панирани и без притеснение можете да ги дадете на децата, които пък е ясно какви фенове са на храната с пръсти
Нарязаните на 2-3 см парчета поръсих с лимон не много защото имах само 1/2 лимон смесих пшеничен грис и галета+девисил и копър.
Само не знам защо малко ми се залепиха на оризовата хартия при печене - бях я намазала със зехтин.
Рецептата е много подходяща за хора които не обичат мазни храни!