Турската кухня *4*

  • 220 000
  • 761
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 110
ХАКСЕВ, newsm51Разбрах,сладурка,благодаря за инфото  bouquetА,"ГЮЛЮМ" десерт,някой може ли да ми каже какво и как се приготвя  newsm78

# 31
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 419
Записвам се да следя темата , страхотни предложения видях   bouquet.

# 32
  • Мнения: 2 199
Вместо запис  Mr. Green

Рецепта за turunc receli(конфитюр от портокали)

Интро: turunc e горчив портокал явно типичен за този район на Анталя

http://meyveci.blogspot.com/2008/12/turun.html

Нужни продукти:


7-8 turunc(портокала)
1.5 кг захар
2 в. ч. вода
сок  на 1/2 лимон

Портокалите се измиват хубаво и кората се остъргва. Разрязва се на осминки и се отделя от плода. С помощта на на игла и конец се навиват корите на руло(за да не се разпльоскат при варене)



Корите са изваряват в 3 различни води(за премахване на горчивината.

Изварените кори се посипват със захарта и предстоява  една нощ.
На следващия ден се добавя водата и лимоновият сок и се вари на слаб огън. След като е готово се премахват конците  Grinning

Източник

# 33
  • Мнения: 110
Суха Мащерка, Hug Hugстрахотна рецепта.Благодаря ти от сърце!  bouquet

# 34
# 35
  • Мнения: 6 729
Видях страхотни рецепти, мисля да пробвам някои.
Как може да се приготвят питките за дюнер в домашни условия?

# 36
  • Мнения: 21
да,ще е супер ако някой знае рецептата за  питките на дюнерите ,тази рецепта е търся доста време и нищо не намирам  bouquet

# 37
  • Мнения: 251
Записвам се, че при вас е много интересно, направо ВКУСНООООООООО!

# 38
  • Varna
  • Мнения: 2 596
Тука във тази тема минавам на тъгъдъг и гледам само със половин очо. Щото иначе, жална ми маматаааааа Joy

# 39
  • София
  • Мнения: 2 100
запис

# 40
  • Сърцето ми, завинаги в Истанбул
  • Мнения: 806
Mimito, благодаря за темичката!    bouquet

gloria_261, има на първата страница на темата пиде-това е пиде за искендер кебап, малко по дебело от арабската питка и лахмаджун-там Берина е казала за арабските питки къде са.

vesito5, това ли е http://www.oktayustam.com/tarifler/14116-irmikli_gulum_tatlisi.html?

# 41
  • Мнения: 110
drize,дааа,сигурно е това.Не знам какво е,срещнах го в един от филмите като десерт и ме заинтрегува Thinking Embarassed

# 42
  • Мнения: 6 729
Drize, много благодаря Hug Пидето на оребрен тиган ли го печете?Аз нямам такъв засега и се чудя как да ги изпека newsm78

Последна редакция: вт, 31 авг 2010, 23:29 от gloria_261

# 43
  • Сърцето ми, завинаги в Истанбул
  • Мнения: 806
gloria_261, за нищо!   bouquet

"Сладка роза от грис"
"İrmikli Gülüm tatlısı"

Продукти:
1 л. прясно мляко
6 с.л. грис
1с.л. нишесте
1 в.ч. захар
жълта боя за храна
портокалов шоколад
сладко от дюли

Приготвяне:
Излейте млякото в тенджера. Сложете го на котлона. След това изсипете грисът, захарта и нишестето и хубаво разбъркайте с тел за разбиване. Когато заври сложете малко жълта боя за храна. Шоколада го начупете и бъркайте, докато се разтопи.

Бъркайте още малко и го махнете от котлона. Напъленете формичките с черпак. Оставете на студено да изстине. Изсипете сладкото от дюли в чинията за сервиране.  Извадете студените розички от формичките и ги наредете върху сладкото.

Afiet olsun!   chef  Да ви е сладко  vesito5!

# 44
  • Мнения: 110
drizebouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт