Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 13 септ. 2010, 13:19 ч.

Идеи за рецепти с круши

  • 12 108
  • 13
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 242
Здравейте,
Разполагам с много голямо количество круши и тъй като ми омръзна да си ги хапвам искам да направя нещо с тях. Моля да ми дадете предложения. По възможност по-лесни неща, тъй като съм начинаеща в готвенето  Blush

Мерси предварително  Hug

# 1
  • Мнения: 182
Направи си сладко за зимата.От тях се получава много ароматно сладко.Обелваш и нарязваш на парченца крушите,посипваш със захар на вкус и мяташ тавата във фурната.Разбъркваш от време на време и като се посгъсти насипваш в бурканчета.Стерилизираш 10 мин.

# 2
  • Мнения: 1 093
печени круши
фреш от круши (ако имаш подходяща сокоизстисквачка)
Тортички украсени с круши

# 3
  • сред люляците
  • Мнения: 716
Ето ти един страхотен Сладкиш с круши от мен Peace

# 4
  • София
  • Мнения: 2 659
Това изглежда вкусно eat Непременно ще го опитам.
А ето нещо изпробвано и от мен:
                                                                                           Пай с круши

Разбиват се 1ч.ч.захар,1и1/2ч.ч.кисело мляко,в което има 1к.л.сода за хляб,1и1/2ч.ч.брашно,1/2пакетче бакпулвер.Добавят се 1 пакетче разтопено масло и 1 пакетче ванилия.Всичко се обърква добре и се изсипва в намазнена тава.Върху тестото се подреждат нарязани на тънки филийки почистени круши.Сладкишът се поръсва с пудра захар и се пече в умерена фурна.

# 5
  • София
  • Мнения: 242
Много, много ви благодаря !!    bouquet

# 6
  • Сливен
  • Мнения: 243
А това е от мен - Френски сладкиш с круши на Наталина - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=233275 Разкошен е, сега когато има мооого круши го правя през 3-4 дни постоянно Mr. Green

# 7
  • Мнения: 20
Алана ме изпревари  Simple Smile, точно щях да го пускам Френския сладкиш с круши. Страхотен е сладкишът. Миналата година го правих безброй пъти. Сега само чакам да станат домашните круши, че нашите са зимни...

# 8
  • Мнения: 1 697
Записвам се да следя, че и у нас има огромно количетсво круши...

# 9
  • Мнения: 3
Сладкишът на Наталина - много е сполучлив, моят мъж мноооого го хареса. Пробвай го.

# 10
  • Мнения: 518
Идвам при вас, че снощи баща ми ми донесе един кашон от банани със зрели круши и се чудих какво да ги правя. Открих една рецепта която ще пробвам довечера http://tanitaang.blogspot.com/2009/10/blog-post.html

Последна редакция: пт, 19 ное 2010, 12:24 от paola2

# 11
  • София
  • Мнения: 443
Моя приятелка скоро е правила това по рецепта на Иван Звездев:
Крушова торта с бадеми/орехи
1-2 круши
100 г сурови бадеми (орехи) смлени
2 яйца
60 мл прясно мляко
100 г краве масло
100 г брашно
50 г захар
1/2 ч.л. бакпулвер
1 щипка сол
1 капсула ванилия (2 пак. на прах)
2 с.л. кристална захар за поръсване
пудра захар за поръсване по желание
Разтопяваме леко маслото. Разбиваме яйцата, добавяме млякото и маслото. Пресяваме брашното, прибавяме бакпулвера, захарта и солта. Сухата смес изсипваме при течната и бъркаме. Добавяме смлените ядки и ванилията. Нарязваме крушите на тънки филийки и ги редим в намазнена и набрашнена тавичка ( рецептата е за 26 см). Изсипваме отгоре сместа, поръсваме със захар и нареждаме парченца масло (около 20 г). Пече се на 170 градуса около 30 мин. Изваждаме от фурната, изчакваме 10-15 мин. и обръщаме. По желание се поръсва с пудра захар.
Рецептата я има в сайта би ти ви, който иска може да я изгледа.
И аз скоро ще я пробвам.

# 12
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 527
Голямо количество плодове не стават за торти и подобни , в смисъл - за тях отива малко. Режа плодовете, посипвам със захар и пека във фурната. Сипвам вряло в буркани, затварям и обръщам надолу с капачките до изстиване. Това е. Правила съм го със сини сливи, круши, ябълки и дюли.

# 13
  • Мнения: 201
Белиш, махаш семките издълбавайки плодовете отдолу и оставяш дръжките. Целта е да останат цели. Вариш в захарен сироп и стерилизираш. Ако първата процедура ти се стори връткава, ги режеш на половинки като за компот, няма голямо значение.  После цяла зима черпиш с круши "Хубавата Елена", крушката полята с шоколад и топки ванилов сладолед отстрани. Идеален десерт за неочаквани гости!

Но най-простото си остава сладкото (с индрише или розова вода е разкош!), а още по-просто компот!

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт