Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 5 877
Искам да споделя колко ми хареса детският отдел на Столична библиотека. Специални благодарности на Василиса, че ми каза.
За разлика от повечето библиотеки, в които съм влизала и където едва ли не ме напъждат, че им развалям рахата, там явно имат отношение и към книжките, и към дечицата.
Имат няколко залички, украсени с детски рисунки и макети на студенти от Натфиз. В една от читалните заварих десетина дечица да рисуват. Освен книгите по лавиците имаше и два дървени сандъка (без капаци) с книжки за най-малките. Ането беше приканена да си рови и разглежда на воля.
В една от другите зали имаше множество масички и столчета. Доколкото разбрах, там се провежда "Час на приказката" всяка събота от 11 часа. Тази събота за жалост нямаше, но иначе май е редовно. Има и две кресла с масичка между тях, явно за по-малоформатни четения. На един стелаж до прозореца бяха наредени на изложба стотина глинени произведения на дечица
Библиотекарката беше много, много мила с Ането. Очевидно всичко се прави с много мерак и желание мястото да е "живо" и наистина да учи децата на нещо. Е, базата е каквато може да се очаква, особено тоалетната.

Много се зарадвах и ми се ще да ви поканя и вас - примерно другата събота. Струва ми се, че ако майки се хванат да го направят и по-уютно (всяка с по нещо мъничко, аз например бих замъкнала шарена възглавница за сядане на земята), ще стане супер.

# 1
 • Мнения: 2 534
Това е страхотно , на нас ни е малко рано още , но ще кажа на няколко познати .

# 2
 • До хладилника, който обичам
 • Мнения: 22 046
Ех, Анда, пак ви завидях!
Ще проверя дали и тук в Детския отдел няма такива мероприятия!

# 3
 • Мнения: 1 220
 Анда, аз нямам възможност но разказах на приятелките си, които са във възторг! Освен това и те мислят да занесат възглавници!

# 4
 • Мнения: 1 512
Анда, това, което казваш, е страхотно!
Една от мнооооогото ми мечти е да си имам книжарница с детски кът, и там всяка събота и неделя следобед да организирам четене на книжки или занимателни игари с дечица.....Мечтииииииии....
Жалко, че Крисони ми е още дребна за такива мероприятия, но като поотрасне, с удоволствие бих я водила и бих помогнала за подобряване на материалната база! И дано тази инициатива да се поддържа!

# 5
 • София
 • Мнения: 32 951
Дияна само на театър съм я водила там, и беше страхотен. актьорите водят диалог с децата, представлението е разчупено, а след края децата могат да пипнат "героите" и да говорят с тях Simple Smile Май театър има в събота и неделя.

# 6
Анда, винаги съм се радвала на инициативността ти по отношение на детските занимания.   bouquet
 Ако не сме болни (защото в момента и двамата бухаме от една седмица насам), идната събота ще сме на линия в Столична  newsm10 да видя колегите в акция.

# 7
 • Кацнала на едно дърво.
 • Мнения: 3 186
И да добавя, че всяка събота, освен часа за приказка (от 11 до 11'40), има и курс по рисуване за по-големи дечица и по моделиране (с глина) за по-малките. Курсът е около два часа и половина (от 10 до 12'30) и струва три лева.  Grinning
 

# 8
 • Sofia
 • Мнения: 3 305
Трябва ли предварително да се запишеш?
И какво означава по-големи дечица, знаеш ли възрастовото ограничение?

# 9
 • София
 • Мнения: 11 525
А къде точно се намира детския отдел на Столична библиотека?

# 10
 • Мнения: 5 877
Бърди, входът е вляво от централния, после се качвате по стъпалата и завивате вдясно.
Мира, под по-големички деца разбирам по-големи от Ането, която няма 3 г. 4 годинки би трябвало да са достатъчно.
Косе Босе, мерси  Embarassed Този път заслугата е на Василиса.
Бу, ако има кой да организира нещо такова в Пловдив, това си ти   bouquet

# 11
 • В офиса
 • Мнения: 2 356
За това го обичам аз този форум.
И ние ще се възползваме...
Тъкмо ще си спестим изнервените погледи на книжарките, когато цвета разглежда книжките им.
Тука да похваля книжарницата на отворено общество на славейков, много й се радват на цвета, редовно висим по половин-един час, разглеждайки и прочитайки книжките. За разлика от тази на васил левски, където едва не ни изхвърлиха оня ден - книжарката ми с парцала пред нас, пуфтя, че й стъпваме, 20 пъти пренареди книгите, които цвета разгледа...И през цялото време не ни изтърва от поглед.
И да вметна, ако не сте забелязали. В двете книжарници има страхотни огромни английски енциклопедии с невероятни картинки, при това на смешни цени - между 20 и 30 лв.

# 12
 • София
 • Мнения: 2 227
Преди около месец ходихме с Ради, но още не бяха започали, а и нямаше други дечица. За редовни посещения е желателно да си извадиш карта за библиотеката, макар че, както казава Анда, са ужасно мили и не биха върнали дете.

# 13
 • Мнения: 5 877
Аз ще й извадя карта, едва ли ще е скъпо, а все пак трябва да имат някакви приходи. Предполагам, че месечно няма да е по-скъпо от няколко часа в Софияленд, а си струва да се вземат книжки от заемната, защото има от хубавите книжки от моето детство, дето аз лично съм ги затрила някъде /Мамма, имаше "Приказките на Осмиянко", но я бяха взели в момента.

# 14
 • Мнения: 272
Леле, нямам търпение да порасне още малко моя син, за да го водя там! Страхотно! Честно казано, съм изненадана, но много приятно!

Общи условия

Активация на акаунт