Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 19 авг. 2011, 16:31 ч.

Комбуча

  • 90 117
  • 277
  •   1
Отговори
# 45
  • София
  • Мнения: 9 130
Заредих нова реколта комбуча днес. Но определено ми трябват още буркани. 
На този етап все още проучвам, пробвам........и за никъде не бъразм.

# 46
  • София
  • Мнения: 9 130
Възможно ли е от напитката да се подуя?  Имам чувството, че съм глътнала балон.

# 47
  • Kazanlak
  • Мнения: 24
За издуване не знам, но в наалото имах стомашо-чревни неразположения. Забележка: в началото пийте по малко като постепенно увеличавайте дозата, Мой позннат разви алергия.

# 48
  • София
  • Мнения: 9 130
Тази сутрин цялата ми шия и деколте бяха зачервени. За първи път ми се случва.  newsm78

Възможно ли е в бутилката, където е прецедена напитката и стои в хладилника да има отново утайка и да се налага да се прецежда отново?

# 49
  • София
  • Мнения: 16 581
Както се казва при всеки човек може да има различни реакции, въпреки че чак зачервяване на кожата и подуване на стомаха не ми се вярва да са от комбучата.
Аз имах разстройство само след първата бутилка, след това си пия всяка седмица горе-долу и нищо ми няма.

Да, възможно е да има утайка. Ако ви е неприятно,прецедете си я пак.

# 50
  • София
  • Мнения: 9 130
Прецеждам отново преди пиене. Не пия по много. Може би 1л. за цяла седмица. Защото знам, че дава реакция.
При мен освен подут стомах, цялото ми лице беше подуто, най-вече клепачите на очте и устата. И вече изброените симптоми.

# 51
  • София
  • Мнения: 9 130
Нормално ли е, ако гъбите престоят 3 седмици в чая, напитката да е по-мътна?

# 52
  • Ямбол
  • Мнения: 1 528
nikolinanik 3 седмици,уау,не е ли станало вече отровен оцет,Не мирише ли на вкиснато,не е ли страшно кисело,осмеляваш ли се да го кусаш изобщо,не знам  гъбата дали е оцеляла толкова време,а и колко са се размножили ?Я разкажи  Sick

# 53
  • София
  • Мнения: 9 130
Гъбите са в прекрасно състояние! Измих ги и направих нов чай. Но напитката не ми харесва и ще я хвърля. исках да стане по-кисело. В Австрия целогодишно киснат гъбите в чай и си правят оцет. Ползват го а готвене. Явно сега не е момента за такива експерименти, защото е много горещо.

# 54
  • Мнения: 41
Здравейте,

прочетох за гъбата и се навих да пробвам и аз. За Пловдив някой да има в повече?  bouquet

# 55
  • au bout du monde
  • Мнения: 478
И аз търся една гъбка за Пловдив Simple Smile

# 56
  • София
  • Мнения: 9 130
Аз казах СБОГОМ на гъбите! Отнемат ми доста време, искат много грижи и най-вече ВРЕМЕ!!!  Оставих само една.
Но как мога да я запазя за дълъг период от време?

# 57
  • София
  • Мнения: 16 581
Аз казах СБОГОМ на гъбите! Отнемат ми доста време, искат много грижи и най-вече ВРЕМЕ!!!  Оставих само една.
Но как мога да я запазя за дълъг период от време?


Затваряш я в кутия или буркан в най-киселата възможна течност и я слагаш в хладилника.

# 58
  • София
  • Мнения: 9 130
Аз казах СБОГОМ на гъбите! Отнемат ми доста време, искат много грижи и най-вече ВРЕМЕ!!!  Оставих само една.
Но как мога да я запазя за дълъг период от време?


Затваряш я в кутия или буркан в най-киселата възможна течност и я слагаш в хладилника.




Благодаря за отговора!   bouquet
Колко време мога да я съхранявам в хладилника?

# 59
  • Мнения: 11 529
Здравейте.радвам се,че темата се е възродила. Може ли да ми кажете откъде да се сдобия с гъба?

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт