Много ми се искаше да ви пусна снимки и рецепта на едни мъфини, които не са коледни, но съм ги претворила в такива , обаче нямах време да ги направя този уикенд и сега в предстоящия се надявам да успея.
За украсата на меденките исках да споделя мнението си, че с покритие (фондан, марципан и т.н.) стават много красиви, но според мен си губят вкуса и аромата. Аз правя няколко така украсени за фасон, но предпочитам повечето да украся с РА, тъй като не променя толкова много вкуса на меденката. Иначе като слагам фондан, разточвам върху пудра захар възможно най-тънко и не лепя с нищо, направо върху меденката. Като засъхне, не пада.
И да запитам един въпрос веднага. Някой случайно ял ли е линцерите, които продават в кафето на тенис-кортовете на Малееви и знае ли с каква глазура ги правят? Направо е невероятно вкусна, но понеже хапнах съвсем малко за проба от линцера на сина ми, не успях да установя... А ще ходя чак другата сряда пак!
Umbra, твоите рецепти, блога ти, снимките от Германия които пускаш... Направо е невероятно! Толкова ми се ходи в Германия по Коледа. Била съм във Виена декември и коледните базари са нещо невероятно.