Какво пилешко месо купувате за бебетата си?

  • 7 611
  • 27
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Мнения: 3 550
Пилешко месо на коя фирма смятате, че е най-подходящо за бебетата ни? Мисля да приготвям домашни пюрета от него. Нямам възможност за взимане от село. Има ли по-добро и по-лошо пилешко на пазара? Не ми се ще да налетим на някое, тъпкано с антибиотици.
Може би тук е момента да попитам и за пуешкото месо. При нас виждам да се предлага само на КФМ. Какво мислите за него?

# 1
  • Мнения: 1 547
Пуешко не купувам. Никола не го харесва, както и никой у дома.

Пилешко напоследък купувам на "Джиев" - птицезавода в Костинброд. Имат магазин наблизо и месото е ок. Преди това купувах от малките разфасовки охладени пилешки гърди в Била.

Последна редакция: чт, 29 дек 2005, 10:54 от Смърфиета

# 2
  • София
  • Мнения: 6 259
Купувам охладено пиле Россо (по съвет на едно мамче от форума  bouquet) - за малкия отделям бялото месо, за нас останалото.

# 3
  • Мнения: 2 274
Охладени пилешки гърди на $Градус$

# 4
  • Мнения: 479
НИКАКВО КУПЕНО ПИЛЕШКО!
Само домашно. Бройлерът е най-химизираното животно от всякое друго на пазара /е, американските пуйки може и да могат да го конкурират/. Такава порода "бройлер" в природата не съществува. Отглежда се при изключително екстремни условия и с много хормони и антибиотици, за да израсте бързо. Дори и за възрастни не е полезно /пък е толкоз вкусно... Sad ама това е положението

Моето мом4е е на 10 мес и засега не съм давала пилешко. Мисля, че при липса на домашно пиле за бебе би могло да се дава на Hipp, защото там със сигурност се контролира за вредни вещества.

Иначе аз имам във фризера домашна пуйка и заек - на парчета в торбички. Сварявам по една торбичка, пасирам го - и отново във фризера /слагам го на дъното на чекмеджето, за да стане с плоско и тънко и да може да се чупи лесно/
Така давам, но ми е трудно да дозирам като грамаж, но това е друга тема.

# 5
  • Мнения: 4 915
Работя във фирма за внос и търговия на суровини и добавки за хранителната индустрия.

По съвет на мениджъра, отговарящ за месното производство, най-подходящи за деца са охладените продукти на "Пилето Росо".

Охладеното е за предпочитане пред замразеното. Не става въпрос за атибиотици в месото - на всички пилета/пуйки се дават антибиотици. Просто замразеното месо се обработва с продукти, които да увеличават масата/крехкостта му. Възможно е и на охладеното да се добавя нещо, но е в по-минимални количества. Добавките са разрешени за човешка консумация, но аз съм на мнение, че колкото са по-малко, толкова по-добре.

Случва се някои производители да замразяват повторно размразено веднъж месо, което е абсолютно забранено заради развитието на болествотворни бактерии в него.

За пуешкото на КФМ нищо не мога да кажа, не съм питала. За всеки случай ще е в пъти по-добро от американските пуйки.

Пуешкото месо, тъмното, е много полезно за хемоглобина на децата - съдържа 2,4 мг желязо / 100 грама месо.
В пилешкото съотношението е такова:
Съдържанието на желязо е 1,6 мг/ 100 г тъмно месо ; и 1,2 мг желязо / 100 г светло месо.  

# 6
  • Мнения: 3 550
Тъмното се води това от бутчетата, а светлото - това от гърдите, така ли?

# 7
  • Sofia
  • Мнения: 823
Най добре е наистина домашното,ще си сигурна,че няма 'подобрители' в него.Ако лично вие нямате село и достъп до домашни птици,попитай приятели или съседи.Наитина това според мен е най-добрия вариант изобщо за каквото и месо да става на дума.

# 8
  • Мнения: 8 463
Стейси,купувам Хип или Гербер или Семпер.И чакам пратка от провинцията с домашно,защото доста скъпо ми излиза купеното.Онзи ден останах приятно изненадана,когато в един магазин открих заешко.Ако не си сигурна в пилешкото,по-добре заешко и пуешко.

# 9
  • Мнения: 980
По съвет на мениджъра, отговарящ за месното производство, най-подходящи за деца са охладените продукти на "Пилето Росо".
Златна си, Светле!

# 10
  • Мнения: 127
След Free Soul, едва ли може да се добави кой знае колко, но все пак и аз да си кажа - когато ми се е налагало, съм купувала охладено пилешко месо на "Пилето Росо" и на "Градус" - и от двете нямам оплаквания. Но пък аз съм от "благословените" - баба на село гледа кокошки и през първата година не съм давала нито купено месо, нито купено яйце (друг е въпросът, че месните ми пюрета губеха конкуренцията с готовите гадости на "Ганчев", които маминото съкровище предпочиташе и се развихрях само на зеленчуковите, отново с продукти от село Sunglasses )

# 11
  • Мнения: 313
Охладено бон филе на Росо - наистина нямам база за сравнение т.е.домашни селски пилета, но ми се струва доста добро.
Добър апетит  chef

# 12
  • Мнения: 5 790
Охладени пилешки гърди на $Градус$

 newsm10

И аз така, и охладено бон-филе.

# 13
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
  • Мнения: 13 650
Я ми кажете има две фирми нали...едната е Росо, а другата е Россо
Или аз нещо се бъркам...и в крайна сметка кои пилета са хубавите?

# 14
  • София
  • Мнения: 6 259
Я ми кажете има две фирми нали...едната е Росо, а другата е Россо
Или аз нещо се бъркам...и в крайна сметка кои пилета са хубавите?
Ами аз взимам Россо - с червен етикет. От другата фирма май не ги знам. newsm78

# 15
  • anywhere
  • Мнения: 3 303
Абе едни от тия производители - РОССО или РОСО, не бяха ли в черния списък на хранителни продукти в Готварския?  newsm78

# 16
  • Варна
  • Мнения: 4 818
Купуваме меса основно от фирмени магазини. Пилета от м-н на Добричкия птицекомбинат, пък вий в Столицата сигур си имате совсем много фирмени магазини, избираш един и пазариш там.

# 17
  • Мнения: 3 550
По мои спомени "Пилето Россо" е със зелен етикет. Тия "Росо" за пръв път ги чувам. Е, ако Free Soul бъде така добра да ни светне, че тук нещо съвсем се омотахме.

# 18
  • Мнения: 4 915
Производителят е СВС, търговската марка "Пилето Росо".

В по-давнашен мой постинг грешно бях писала "Пилето Россо", но после в магазина видях, че е с едно с.

И да, май имаше включени продукти на тази фирма в черния списък на храните.
Информацията, която аз имам е, че все пак продуктите на тази фирма са възможно с най-малко добавки.

Мениджърът ни се е срещал с техни технолози, както е запознат и с производствения процес, обаче  гаранции, разбира се, не мога да дам.

# 19
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
  • Мнения: 13 650
Aз лично съм виждала две фирми...на едните е с червен или зелен етикет, а другата е с бял и онова смешно нарисувано жълто половин пиле- яйце

# 20
  • Мнения: 4 915


Аз имам предвид това, за другото не се сещам.

# 21
  • където си пожелая...даааа...
  • Мнения: 575
След като имаш възможност да взимаш от село домашни птици, защо ти е да купуваш и даваш химизирани бройлери newsm78. Аз нямам такава възможност, но пилешо още не съм въвела, за това не мога да ти предложа марка, но пък от 3 дена давам пробно пуешко, купено за Коледа от Метро, не българска пуйка, а аржентинска или нещо подобно да не те излъжа Embarassed, и се приема добре от беба (без алергии, към които е склонна).

# 22
  • Мнения: 391
Бройлерът е най-химизираното животно от всякое друго на пазара /е, американските пуйки може и да могат да го конкурират/.


За съжаление това е самата истина.

# 23
  • При рома, пурите, какаото и бабиериндосите
  • Мнения: 3 607
На малко бебе домашно готвено месо не бих дала. Първо заради химията в бройлерите, второ заради липсата на контрол при домашно гледаните и трето у дома никога не може да се пасира толкова добре и кремообразно колкото готовото пюре. Та затова предпочитам готовите пюрета и съм им горещ привърженик. Има достатъчно марки на пазара. А да не говорим, колко време се спестява.

# 24
  • Мнения: 8 463
На малко бебе домашно готвено месо не бих дала. Първо заради химията в бройлерите, второ заради липсата на контрол при домашно гледаните и трето у дома никога не може да се пасира толкова добре и кремообразно колкото готовото пюре. Та затова предпочитам готовите пюрета и съм им горещ привърженик. Има достатъчно марки на пазара. А да не говорим, колко време се спестява.
Мдааа,дойдохме си на думата. newsm10

# 25
  • Мнения: 3 550
А на каква възраст тогава бихте включили бебето/детето си към домашната кухня?

Мен пасирането не ме тревожи, защото юнакът вече дъвче. Безпокои ме единствено "химията в бройлерите". Или да прескоча това животно и да мина на телешко след 10-тия месец. Там по-малко ли е химията?

# 26
  • При рома, пурите, какаото и бабиериндосите
  • Мнения: 3 607
Аз започнах да давам готвено месо след година и два месеца, но и сега купувам готови пюрета. От детската кухня месото не е съвсем пасирано, но вече яде и него.

# 27
  • София
  • Мнения: 4 381
Купувам замразени пилешки гърди. Като нямаме домашни Sad. В началото се опитвах да приготвям домашни месни пюрета, но не успявах добре да ги пасирам. За това приготвях домашни само зеленчукови, а месни купувах готови пюрета.
Относно детската кухня - препоръчвам ти да я използвате след годинката. Обикновено готвят с прясно мляко и цели яйца.

Общи условия

Активация на акаунт