Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 21 фев. 2012, 08:56 ч.

Рекламират кренвирши "Сачи" в градини и училища

 • 11 972
 • 115
 •   1
Отговори
 • София
 • Мнения: 1 301
Из софийските ДГ и училища върви детска постановка на театър "Ариел",която рекламира продукти на "Сачи" и се спонсорира от "Белла България".
Главни герои са човечетата от етикета на детската серия "Сачи", които обичали такива саламчета.
Редно ли е според вас това да се случва?
Има градини, в които даже са събирали пари от родителите за куклен театър, при положение, че от театъра не са искали заплащане. Ясно е, че има хора, за които не е проблем да се хранят децата с меки колбаси. Въпрос на разбирания. Но да се прави реклама на деца 3-4-5-годишни е меко казано нелепо.
Интересува ме в кои градини и училища това представление е минало. Най-добре ще разберете, като покажете горната снимка на детето си. Може да се изненадате  Wink
Търся начини тази практика да бъде  прекратена.

# 1
 • Мнения: 403
няма нищо лошо в рекламата - стига тя да е желана;
навсякъде е оповестено , че е от белла, а и пари не са ви искали, т.е. коректни са;
въпросът е, че вие нямате желание вашето дете да гледа този спектакъл - и сте в пълното си право!
заявете това пред хората, к го организират! вие гледахте ли самия спектакъл за да сте сигурна, че е неподходящ или такъв достъп не ви беше осигурен...оставам с убеждението, че са Ви предложили едно, а сте получили друго?
МОето уважение към инициативата на Белла, НО не бива да приемате всичко/вие-родителите и ръководството на детската градина/ - стига то да е безплатно!!!

# 2
 • Мнения: 144
В нашата детска градина също имаше такъв театър и на моето дете много му хареса и не са ни искали пари за него , моето дете не е пожелало да яде Сачи след този театър , нито го е приело като реклама , а като забавление.Отделно са им дарили рисуки за оцветяване , които за него са много интересни и пак детето не ги е приело като реклама , а интересни картинки за оцветяване.В друга детска градина в нашия град са казали на родителите , че пожелание могат да заплатят за театъра по 2 лева , за да се закупят играчки за децата .В цялата тази работа аз не виждам нищо лошо нито за децата , нито за родителите .

П.С - Всички родители бяхме попитани дали сме съгласни или НЕ .

# 3
 • Мнения: 372
И аз не виждам нищо лошо в това.Все пак винаги може детето да не гледа театъра като на родителите не им е приятно.Те децата по телевизията гледат всякакви реклами на какви ли не вредни продукти,едва ли толкова ще ги впечатли някакъв театър за кренвирши и банички.

# 4
 • Мнения: 37 284
Разбира се, че не е редно. Идеята им е да се вкара на децата в главата марката и после те да ревнат в магазина, "Само, искам Сачи".

Децата приемат за много по-истински нещата, когато идват от мама, тати, или учителките, а това го усещат точно като съвет от учителките. Не знам какво е представлявал точно, но ако е описвал колко са вкусни и полезни - не е редно.

...
П.С - Всички родители бяхме попитани дали сме съгласни или НЕ .

Така трябва да се прави.

Как да се прекрати практиката нямам идея  Tired можеш да започнеш с разговор или жалба до директора.

# 5
 • Мнения: 1 418
Разбира се, че не е редно. Идеята им е да се вкара на децата в главата марката и после те да ревнат в магазина, "Само, искам Сачи".

Аз също смятам,че не е редно.Децата лесно се манипулират,податливи са на реклами и някои хора използват точно това.

# 6
 • София
 • Мнения: 713
 Това е още едно доказателно, че съм била права да изключа почти всички продукти на Бела Б-я от нашето меню. Купувам само корите им за баница, но и на тях им търся алтернатива.
Simantro , говорили с другите родители, ако сте повече може да ви обърне внимание директорът на градината?

# 7
 • Мнения: 1 453
Не е редно естествено. И детски салами и кренвирши не знам дали е редно да има.

П.С - Всички родители бяхме попитани дали сме съгласни или НЕ .
И какво от това? Едните деца са били лишени от постановка от родителите си (без да могат да осъзнаят причината) и завиждат на другите, които са били на театър и са били черпени с кренвирши. Много добре!

# 8
 • София
 • Мнения: 1 301
Проблемът е, че не е било обяснено изрично за какво става въпрос. Имаше афишче с надпис "Белла България". Аз тях освен с кори за баница, с друго не ги свързвам Simple Smile А и има много фирми, които спонсорират добри каузи, без да е пряка реклама на конкретен продукт. В случая не е така.
И съм бясна, защото забелязах от известно време, че детето ми иска в магазина въпросните салами. Вкъщи не купувам меки колбаси и кренвирши, обяснявам, че са вредни и изведнъж щерка ми заявява, че били хубави  ooooh!. И се наложи още по-упорито да обяснявам.
Детето сигурно се е забавлявало, но е и попило посланието - тези колбасчета се харесват от героите на пиесата, защото са хубави. В 51 ОДЗ даже името на героя било Сачи, а не както е в линка горе. Героите изглеждат като картинката от етикета. Сигурно съм ги мернала на плаката, но като не купувам продукта, на мен нищо не ми говори.
Грешката ми е, че не съм попитала какъв е театъра, ама откъде да предположа, че на някой извратен мозък ще хрумне да си продава боклуците така? За мен най-лошото, свързано с театър в ДГ е, че би могъл да не е много интересен. И плащам, когато има, с радост, че е някакво разнообразие и забавление.
Има градини, в които даже са събирали пари от родителите за куклен театър, при положение, че от театъра не са искали заплащане. При нас предстои да разбера как е било. Миналата седмица дъщеря ми не беше на градина. Не помня кога точно е било и дали сме давали пари.
За мен проблемите са няколко:
1. В главите на децата се набива информация, засягаща спорен въпрос по отношение на полезното хранене по принцип. Да се противоречи на родителския ми авторитет не допускам  Naughty Не може аз да уча детето си нещо, което от театъра пряко или не да оспорват и то с позволението на Директора.
2. Редно е, дори ако намеренията на Директорите на ДГ са били най-добри - да предложат безплатен театър, както се надявам да е станало при нас, да се съгласува това с родителите. А не е направено.
Във всяко семейство се преценява дали и доколко да се допуска детето до реклами. И ако на място в театър "Ариел" афишът може би казва за какво иде реч и родителят прави избор дали да заведе детето си, то в ДГ избор определено липсва, щом не е дадена навременна информация.
Та така - при нас не е питано (ок, ние не сме обърнали внимание на афиша Whistling), нито пък сме искали нещо безплатно.
И не бих искала детето ми с още няколко да е лишено, без да разбира защо. Просто за мен рекламата няма място в ДГ и училища Naughty

# 9
 • Мнения: 144
Simantro  при нас нещата протекоха доста по - различно с предварително обсъждане с родителите и тук не мисля , че проблема е в театъра , а във вашата детска градина , защото това , което ти обясняваш е много по - различно от това , което действително се случи при нас .
За съжаление доста градини злоупотребяват с много неща и се радвам , че в нашата нещата са както трябва и винаги за всичко сме информирани подробно от учителките , а не само от афиши и съобщения.

# 10
 • Мнения: 961
Явно това е новият начин да се рекламира салама за деца или кренвирша или каквото там беше.

# 11
 • Мнения: 10 583
Груб рекламен похват, но в крайна сметка какво толкова непоправимо има? Че детето е яло кренвирши? Нали у дома не яде. Само в детската, където храна е вкусна, питателна и винаги прецизно подбрана.

# 12
 • София
 • Мнения: 3 047
Не е редно естествено. И детски салами и кренвирши не знам дали е редно да има.

П.С - Всички родители бяхме попитани дали сме съгласни или НЕ .
И какво от това? Едните деца са били лишени от постановка от родителите си (без да могат да осъзнаят причината) и завиждат на другите, които са били на театър и са били черпени с кренвирши. Много добре!
защо мислите, че са яли кренвирши и салами? Авторката каза, че имало постановка с рекламна цел, и там героите са яли от саламите, не самите деца. Поне аз така разбрах.
Иначе смятам за редно да не се правят такива постановки. Не че ако моето дете гледа представлението, след това ще му купя салама. В крайна сметка аз решавам какво ще яде в къщи и такива салами не купувам.

# 13
 • Мнения: 1 453
Deni-meni, заради този пост:
В нашата детска градина също имаше такъв театър и на моето дете много му хареса и не са ни искали пари за него , моето дете не е пожелало да яде Сачи след този театър , нито го е приело като реклама , а като забавление.
помислих че са им давали след театъра, може съфорумката да е имала предвид че детето не е искало да му купуват, така че съм се заблудила.

# 14
 • София
 • Мнения: 1 301
Да, героите ядяли това, защото било хубаво  Twisted Evil И въпрос към мен: "Ти защо не ми купуваш?". Да, аз решавам дали да купя и какво да обясня, но не ми се занимава с туширане на внушения от градината. Това не влиза в образователната програма. Нелепо е да се допуска.
Чувала съм за подобна реклама на "Зайо Байо", на паста за зъби... Какво още може да има? Не искам да се окаже, че диктуват на детето ми какъв продукт и каква марка са хубави. А се оказва, че децата попиват и явно практиката навлиза с все сила.
Нещо интересно по темата.
И не е проблем, че не са ни казали дори. Аз не искам детето ми да се чувства лишено, ако знам предварително и не го пусна да гледа. Който прецени, че по някаква причина е подходящо за неговото дете, не пречи да го заведе в театъра да се наслаждава Laughing
И въпросът не е, че е станало кой знае какво. Принципен е - че не е редно в бъдеще да се допуска.
Защото утре може така да се внушават идеологии, примерно. Току виж някоя политическа партия замисли спектакли. Знам как звучи на този етап, но не искам да видя докъде реално може да се стигне.

Общи условия

Активация на акаунт