КОЗУНАЦИ 2013г. - сезон пореден, тема 1

  • 59 976
  • 740
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 62
Записвам се в темата, щото и аз искам да имам 4 деца и да правя козунаци. Heart Eyes

# 61
  • София
  • Мнения: 11 713
Моля ви, и аз тук. Сега ви откривам. От години правя козунаци с огромно удоволствие. Всеки път когато ги започвам, започват и пеперуди да шават из стомаха ми. На някои хора от мъже, на мен от козунаци. Аз от удоволствие към тези сладкиши. Мама Цоцоланка, приятно ми е , че те срещам тук. Поздрав!  Heart Eyes

# 62
  • Мнения: 57
На някои хора от мъже, на мен от козунаци.
Ха-ха, добре казано, много ми хареса. То значи е голяма страст...

# 63
  • София
  • Мнения: 11 713
Ма шА ме вземете ли бре, момичета?  newsm78 
На някои хора от мъже, на мен от козунаци.
Ха-ха, добре казано, много ми хареса. То значи е голяма страст...
Вярно е. Хич и не лъжа. Едно тесто меко, кухнята ухае....топличко. Вие си знаете, какво ви обяснявам. Събрала съм рецепти разни от различни държави, може и да ги коментираме, дали стават или не. Не всички съм ги правила.

# 64
  • София
  • Мнения: 2 521
Записвам се в темата, щото и аз искам да имам 4 деца и да правя козунаци. Heart Eyes

Хи хи хи, много сладко ......  Joy

Ние с Бош-ко снощи сътворихме това:



Последна редакция: сб, 23 фев 2013, 11:54 от alpha_beta

# 65
  • Мнения: 2 126
Alpha beta,би ли казала как точно месиш в робота.Моят е Филипс и много работа ми върши,но за месене не съм го ползвала още.Имам машина за хляб и с нея меся,но бихпробвала и в робота Laughing

Маме,благодаря  bouquet

# 66
  • Балчик
  • Мнения: 9 220
Не съм алфа-бета, но да отговоря,тъй като имам и аз Филипс. Нейният е планетарен и има кука за тесто, там се меси по-добре и по-дълго може да е времето. А в тоя тип Филипс като моя ето така става замесването, после за козунаци трябва да се доизмесва на ръка с мазнина, но поне си спестяваш цапащата, лепнещата по  ръцете част. Моят е 1000 вата обаче, ако е по-слаб, не очаквайте чудеса. Ще омеси грубо тестото, пак може да си доизмесвате на ръка, но може да скача и бяга по плота и да му се износят  лагерчетата или там някакви си чаркалаци при често месене.

http://djemmasvetlana.blogspot.com/2012/09/blog-post_20.html

# 67
  • София
  • Мнения: 2 521
Не съм алфа-бета, но да отговоря,тъй като имам и аз Филипс. Нейният е планетарен и има кука за тесто, там се меси по-добре и по-дълго може да е времето. А в тоя тип Филипс като моя ето така става замесването, после за козунаци трябва да се доизмесва на ръка с мазнина, но поне си спестяваш цапащата, лепнещата по  ръцете част. Моят е 1000 вата обаче, ако е по-слаб, не очаквайте чудеса. Ще омеси грубо тестото, пак може да си доизмесвате на ръка, но може да скача и бяга по плота и да му се износят  лагерчетата или там някакви си чаркалаци при често месене.

http://djemmasvetlana.blogspot.com/2012/09/blog-post_20.html
Джемма, мерси че ме замести в обясненията.
Имам Филипс с перка и не става за козунаци и питки както си го обяснила, затова инвестирах в планетарния Бош и съм повече от доволна от тази инвестиция. Планетарния си меси от край до край без ръка да пипа, само вадиш и оформяш, няма доомесване, няма нужда от никакви външни действия.

# 68
  • Мнения: 2 126
Значи ще си действам с машината за хялб:) Просто любопитство ме мъчеше,не друго Mr. Green Много ви благодаря и на двете Hug

# 69
  • Някъде там
  • Мнения: 16 081
Момичета здравейте, за пръв път ще ми е да меся козунак,коя рецепта да избера.искам малка като грамаж рецепта че не се знае какво ще направя.Имам опит с питки но козунак не съм се престрашавала.
много ми се иска да го докарам до конци,ама едва ли.
Давайте съвет моля коя рецепта да избера?

# 70
  • Варна
  • Мнения: 29
препоръчвам ти тази рецепта:http://widget3.linkwithin.com/redirect?url=http%3A//kulinarenelixir.blogspot.com/2012/03/blog-post_31.html&vars=%5B%22http%3A//kulinarenelixir.blogspot.com/search/label/%25D0%25BA%25D0%25BE%25D0%25B7%25D1%2583%25D0%25BD%25D0%25B0%25D1%2586%25D0%25B8%2520%25D0%25BF%25D0%25B8%25D1%2582%25D0%25BA%25D0%25B8%2520%25D1%2582%25D1%2583%25D1%2582%25D0%25BC%25D0%25B0%25D0%25BD%25D0%25B8%25D1%2586%25D0%25B8%22%2C%20536933%2C%203%2C%20%22http%3A//kulinarenelixir.blogspot.com/2012/04/blog-post_23.html%22%2C%20215116645%2C%200%2C%20207707945%5D&ts=1361704403359

# 71
  • Мнения: 1 243

Здравейте и от мен в "козуначената" тема! Wink

Миналата година за първи път пробвах козунаци със заквасена сметана и се получиха страхотно добре. Мисля тази година да не правя други, но предполагам няма да се сдържа, ако попадна на някоя интересна рецепта.

# 72
  • София
  • Мнения: 254
здравейте, опитвам се да видя рецептата за козунак на Венета, но линка не е активен. Итате ли подобен проблем?

# 73
  • София
  • Мнения: 11 713
В момента правя козунаци по една рецепта. За първи път я пробвам. Ще споделя, ако се справя. За сега върви добре, но има едно увиване на тестото по специален начин, та , не зная....ще ви кажа.

# 74
  • София
  • Мнения: 2 521
Момичета здравейте, за пръв път ще ми е да меся козунак,коя рецепта да избера.искам малка като грамаж рецепта че не се знае какво ще направя.Имам опит с питки но козунак не съм се престрашавала.
много ми се иска да го докарам до конци,ама едва ли.
Давайте съвет моля коя рецепта да избера?

Ако искаш с 350 г брашно пробвай моята адаптирана рецепта за традиционен козунак:

350-400 г брашно
суха мая 3.5 г /половин пакетче, но не пречи и 1 цяло да сложиш/
2 яйца
100 мл прясно мляко
100 г захар
70 г масло
ванилия
стафиди
локум

Вече 2 пъти го правя и пускам снимки, количествата са съвсем точни.

Общи условия

Активация на акаунт