Гръцка кухня

  • 209 596
  • 923
  •   1
Отговори
# 885
  • Мнения: 761
Благодаря за разясненията!

# 886
  • Мнения: 133
Автентичната мусака е с патладжан, картофи и кайма.Има варианти без картофи, без патладжан, даже и без кайма, на който както му е вкусно или който както е научен, но това са изменения в класическата рецепта.

# 887
  • Мнения: 5 462
Автентичната мусака е с патладжан, картофи и кайма.Има варианти без картофи, без патладжан, даже и без кайма, на който както му е вкусно или който както е научен, но това са изменения в класическата рецепта.
Може ли да предложиш някакви типично гръцки рецепти , линкове , видео и т.н.

# 888
  • Мнения: 11 104
Автентичните рецепти за мусака са разисквани в темата вече.

# 889
  • Мнения: 5 462
Автентичните рецепти за мусака са разисквани в темата вече.
Аз нямам предвид конкретно за мусака .

# 890
  • Мнения: 8 526
Автентичната мусака е с патладжан, картофи и кайма.Има варианти без картофи, без патладжан, даже и без кайма, на който както му е вкусно или който както е научен, но това са изменения в класическата рецепта.
Аз бях забравила да сложа кайма при последното ми готвене на мусака,но сложих телешки бульон 😁
ММ каза че не била много зле

# 891
  • Мнения: 2 266
аз също харесвам гръцката кухня

# 892
  • Sofia
  • Мнения: 4 726
Здравейте!
Мернах темата на първа страница и се сетих за един мнооого вкусен десерт, който ядохме в един ресторант. Бях си записала името му, но се е затрило някъде. Преводът беше нещо като "лека жена", а самият сладкиш - сиропиран, с портокалови корички и изглежда сякаш има в него кори за баница. Говори ли ви нещо??

Толкова беше вкусен тогава, че не се сетих да го снимам. Sad

# 893
  • Мнения: 4 859
Аз си сещам само за портокалопитата-тя е с кори за баница,сиропирана и портокалови корички.Едва ли е това,което търсиш,но все пак може да погледнеш
http://zanaeblogcook.blogspot.bg/2013/01/blog-post_29.html?m=1
http://bettyscuisine.blogspot.bg/2011/02/blog-post_02.html?m=1
Или галактобуреко
https://cookathouse.com/%D0%B3%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0% … 0%BB%D0%B0%D0%B4/

# 894
  • Мнения: 1 825
Здравейте!
Мернах темата на първа страница и се сетих за един мнооого вкусен десерт, който ядохме в един ресторант. Бях си записала името му, но се е затрило някъде. Преводът беше нещо като "лека жена", а самият сладкиш - сиропиран, с портокалови корички и изглежда сякаш има в него кори за баница. Говори ли ви нещо??

Толкова беше вкусен тогава, че не се сетих да го снимам. Sad

портокалопита е това.

# 895
  • Sofia
  • Мнения: 4 726
Благодаря ви!! Точно това е! Simple Smile

# 896
  • София
  • Мнения: 1 832
Ние миналата година ходихме на море в Албания. Там за първи път ядохме скариди саганаки и сирене саганаки, въпреки че в Гърция сме ходили над 20 пъти, като обикновено стоим по три седмици на къмпинг. Оказа се, че албанската кухня е много сходна с гръцката. Мусаката и там е от патладжани и кайма, нямаше картофи, сладкишите по сладкарниците са същите, като в Гърция, много сладки и сиропирани повечето. Ходили сме и на събор в южна Гърция две години - имаше гръцка салата, печени малки прасенца и сварена коза.

# 897
  • Мнения: 133
Markrit, за мен най-добрият извор на български си остава блогът на Мария Митева-Христу, въпреки че тя живее в Кипър, повечето й рецепти са същите, както и в Гърция. Тя обяснява кое как се прави в Кипър и каква е разликата в сравнение с Гърция. Мисля, че е споменаван блогът, адресът е:
http://www.mycookingbookblog.com/
Иначе, ако четеш на гръцки, можеш да ползваш:
https://www.sintagespareas.gr/
На английски също има много кулинарни сайтове.
А ако нещо конкретно ти се прави, можеш да попиташ тук.
Параход, знам че са разисквани, следя редовно темата, въпреки че не пиша често. Просто напомням.

# 898
  • Мнения: 5 462
Markrit, за мен най-добрият извор на български си остава блогът на Мария Митева-Христу, въпреки че тя живее в Кипър, повечето й рецепти са същите, както и в Гърция. Тя обяснява кое как се прави в Кипър и каква е разликата в сравнение с Гърция. Мисля, че е споменаван блогът, адресът е:
http://www.mycookingbookblog.com/
Иначе, ако четеш на гръцки, можеш да ползваш:
https://www.sintagespareas.gr/
На английски също има много кулинарни сайтове.
А ако нещо конкретно ти се прави, можеш да попиташ тук.
Параход, знам че са разисквани, следя редовно темата, въпреки че не пиша често. Просто напомням.
bouquet Hug
Много ти благодаря !

# 899
  • Мнения: 3 137

Това правил ли го е някой? Изглежда ми интересно, но този крем се притеснявам как ще се получи.

Общи условия

Активация на акаунт